Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Waarom overschakelen naar gas en niet langer kiezen voor mazout?

Heb je thuis nog een oude mazoutketel en is je verwarmingsinstallatie aan vervanging toe? Dan kun je opnieuw voor stookolie kiezen of gaan voor een andere brandstof. Zoals gas bijvoorbeeld. Waarom is dit een goede keuze? Ontdek de vele voordelen.  

Zelf je vloerverwarming leggen
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Verwarming in je slaapkamer plaatsen, een onnodige installatie?

Ga je een nieuwe verwarmingsinstallatie installeren? Dan vraag je je misschien af of de slaapkamer ook verwarmd moet worden. We helpen je de knoop door te hakken en te plannen welke ruimtes je best verwarmt.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Je brandstofverbruik verlagen: 3 gouden tips

Van de verwarming een graadje lager zetten tot het plaatsen van zonnepanelen: het zijn de gekende adviezen tot een verminderd brandstofverbruik. Wil je echter kordaat je verbruik aanpakken, ga dan rationeel te werk. Met onze gouden tips verspil je alvast niet te veel energie.

verbruik warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hoeveel verbruikt een warmtepomp?

Met een warmtepomp kun je hernieuwbare energie inzetten voor het voordelig verwarmen van je woning en sanitair water. Maar hoeveel energie verbruikt een warmtepomp precies? En wat zijn de gevolgen voor je stroomfactuur? Ontdek hoe je makkelijk een inschatting krijgt.

ineratec 1
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Duurzaam verwarmen: verwarm je je straks met een van deze nieuwe brandstoffen? En wat met je huidige stookolieketel?

Vandaag verwarmt 1 op de 3 Belgische gezinnen met stookolie. Dit terwijl Europa tegen 2050 koolstofneutraal wil zijn. Hoe kunnen we duurzamer gaan verwarmen, zonder onze stookolieketel op te geven? Werp een blik in de toekomst en maak kennis met de koolstofneutrale brandstoffen, want je zal er nog veel over horen! 

FAME
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Ontdek FAME, een hernieuwbare brandstof die in je mazoutketel kan

Hoe kun je duurzamer verwarmen met je bestaande mazoutketel? In verschillende Europese landen, en sinds eind vorig jaar ook in België, verwarmen testgezinnen zich met een mengsel van stookolie en FAME, een biobrandstof op basis van natuurlijke oliën of gebruikte frituurolie. In Scandinavië verwarmt men al meer dan 10 jaar op pure FAME. Veelbelovend!

Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Wil jij hernieuwbare energie inzetten voor het voordelig verwarmen van je woning en sanitair water? Dat is precies wat een warmtepomp doet. Die haalt zijn energie uit een natuurlijke bron. Uit de grond, uit het water of uit de lucht. Maar hoe werkt een warmtepomp nu eigenlijk?

hybride verwarming
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Verwarmen met gas? Met een gaswarmtepomp kan het nog efficiënter

Bij warmtepompen denk je waarschijnlijk meteen aan een elektrische. Maar ook met gas kan je dit systeem van energie voorzien. Een gaswarmtepomp wordt aangestuurd door een gasbrander. Die zorgt voor een drukverhoging die hete dampen veroorzaakt in de buizen. Net zoals een elektrische warmtepomp zorgt een gaswarmtepomp voor verwarming en de productie van warm water.

warmtepomp grond
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Warmtepomp of condensatieketel? Ontdek adviezen voor een slimme keuze

De manier waarop je verwarmt heeft impact op je comfort, je woning, het milieu en je energiefactuur. Gooi voor deze beslissing niet zomaar een muntje op, maar kies wijs. Bouwinfo staat je bij. In dit artikel zetten we de condensatieketel en de warmtepomp tegenover elkaar. Place your bets!

 

Informazout HVO
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Vervang je de stookolie in je mazoutketel binnenkort door de koolstofneutrale vloeibare brandstof HVO?

Belandt je mazoutketel binnenkort bij het oud ijzer? Niet als het aan de ontwikkelaars van koolstofneutrale vloeibare brandstoffen (zoals HVO, FAME, Bio-mass-to-Liquid en e-fuels) ligt. Deze brandstoffen zijn namelijk klimmaatneutraal en bieden vandaag een goed alternatief voor fossiele vloeibare brandstof. Verken mee de mogelijkheden van HVO, een milieuvriendelijke brandstof.

Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zelfs hittegolven. Hoewel de meeste mensen hogere temperaturen en een streepje zon wel weten te appreciëren, is deze warmte soms toch te veel van het goede. Een lucht/lucht warmtepomp, of in de volksmond airco, kan dan voor de nodige verkoeling zorgen.

Vitovalor
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Duurzaam verwarmen: maak van je huis een lage emissiezone

Investeren in duurzame energie loont. Heb jij bijvoorbeeld nog een niet-condenserende gas- of stookolieketel? Dan kun je met een condenserend verwarmingstoestel tot 30% energie besparen. Maar er is meer, veel meer. Ontdek de nieuwste duurzame verwarmingsoplossingen en doe je voordeel!

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief