Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Op welke hoogte moet ik mijn stopcontacten en schakelaars plaatsen?

Heel wat (ver)bouwers vragen zich af: op welke hoogte moet ik mijn stopcontacten en schakelaars plaatsen? We geven je de regels mee en doen er handige tips bovenop. Ga je zelf aan de slag, dan kun je stevig besparen. Je (schakel)materiaal bestel je makkelijk online, samen met de begeleiding die je nodig hebt. Een waterdicht plan!

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Wanneer is je cv-ketel aan vervanging toe? 5 niet te missen signalen!

Een oude cv-ketel verbruikt een stuk meer dan een nieuwe en de kans op onverwachte pannes verhoogt aanzienlijk. Allesbehalve ideaal! Benieuwd wanneer jouw verwarmingsketel aan vervanging toe is? We tippen je 5 niet te missen rode vlaggen. Denk eraan: met een nieuwe cv-ketel slaap je op beide oren en geniet je van een hoog rendement. Goed nieuws voor je energiefactuur!

Geplaatst in Technieken > Elektriciteit.

Zelf elektriciteit leggen: wanneer welke kabel gebruiken?

Zelf je elektriciteit leggen via zelfbouw en zo besparen, het is ook haalbaar zonder opleiding elektriciteit. Toegegeven, je moet een beetje handig zijn en kennis hebben van de basisbegrippen. Weten welke elektriciteitskabel waarvoor dient bijvoorbeeld, is info die zeker van pas komt. Een stoomcursus!

Loxone
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

De nieuwe Loxone Audioserver, daar zit muziek in

Doorheen iedere ruimte van jouw woning, kantoor, restaurant, hotel ... hetzelfde liedje of net juist verschillende muziek. Het is allemaal mogelijk met de Audioserver. Multiroom audio standaard in 4 verschillende zones dankzij de 4 geïntegreerde versterkeruitgangen, of net in meer zones door de Audioserver uit te breiden met de Stereo Extension. Tot in het kleinste hoekje word je meegesleept in één of meerdere unieke geluidsbeleving(en). 

Solyd domotica
Geplaatst in Technieken > Elektriciteit > Domotica.

Installeer je domoticasysteem zelf en bespaar: een stappenplan

Met een domoticasysteem bespaar je op je energiefactuur, terwijl je geniet van extra comfort en veiligheid. Maar is het ook betaalbaar? Jawel, en al helemaal als je voor zelfbouw kiest! Ontdek hoe je stap voor stap je domoticasysteem installeert.

Zelf vloerverwarming plaatsen: hoe begin je eraan?

Door je vloerverwarming zelf te plaatsen, kan je heel wat besparen. Met ons handige stappenplan schiet je klus snel op. Ontdek hoe je je vloerverwarmingsstudie op maat aanvraagt en krijg een uitgebreide analyse, een legplan én een volledige materiaallijst. Zo weet je precies wat je te doen staat!

Inbraakwerendheid bij deuren en schuifdeuren: waar moet je op letten?

Denk bij de aankoop van je deuren en schuifdeuren ook aan de beveiliging. Zonder goed inbraakveilig schrijnwerk heeft een elektronisch alarmsysteem geen zin.

zelf ventilatie leggen
Geplaatst in Technieken > Ventilatie.

Zelf je ventilatie leggen: met dit stappenplan lukt het!

Door zelf je ventilatiesysteem te plaatsen kan je fiks besparen. Hoe je dat aanpakt, ontdek je in ons handige stappenplan. Je materialen bestel je makkelijk online, net als de nodige begeleiding. Zo slaap je op beide oren. Je ventilatiesysteem past bij je situatie en je noden, is correct geplaatst, werkt optimaal én je installatie voldoet aan de voorschriften.

Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Mazoutverbruik: wat is het juiste moment om stookolie te bestellen?

Door op het juiste moment stookolie te bestellen kun je fiks besparen, zonder toegevingen op je wooncomfort. Maar hoe bepaal je dat juiste moment precies? Check snel onze beste tips.   

kiezen warmtepomp
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Je woning en sanitair water duurzaam verwarmen met gratis energie uit de lucht of de bodem? Dat doe je met een warmtepomp, een zuinige manier van verwarmen. Er bestaan diverse soorten warmtepompen, maar niet ieder systeem is geschikt voor elke woning. Welke soort warmtepomp jij best kiest? We helpen je graag op weg!

Warmtepomp en zonnepanelen
Geplaatst in Technieken > Verwarming > Warmtepompen.

Warmtepomp & zonnepanelen: dit zijn de gevolgen voor je energieverbruik

Een warmtepomp en zonnepanelen, het is een goede match. Die rendeert het best bij goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen. Of bij energiezuinige woningen waar op lage temperaturen verwarmd wordt. Maar wat betekent deze combinatie voor je energieverbruik?

thermostaat luminus
Geplaatst in Technieken > Verwarming.

Waarom kiezen voor een slimme thermostaat?

De slimme thermostaat heeft zijn naam niet gestolen. Hij weet alles over je energieverbruik en leefritme. Bovendien kan hij je centrale verwarming automatiseren én zuinig afstemmen op je behoeften. Ontdek handige functies en bespaar op je energiekosten.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief