Ruim 1 op 3* Belgen ziet de toekomst van zijn buurt somber in

 Vooral wie jonger is dan 34 jaar, ziet de kwaliteit van de buurt of woonomgeving waarin men leeft somber in. Kleiner en dichter op elkaar wonen in dorpskernen en stedelijke omgevingen is voor deze groep, die vaak nog een eigen woning moet kopen of bouwen, een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. De aangekondigde betonstop versterkt bovendien het pessimisme over de toekomstige woon- en leefkwaliteit in ons land. Deze bekommernis staat haaks op het opzet van de betonstop die de leefbaarheid van onze buurten net wil vergroten. 1 op 5 Belgen begrijpt echter niet goed de inzet, draagwijdte en opportuniteiten van de betonstop op de toekomstige woonkwaliteit. Meer en betere informatie is dus de boodschap.

Buitenschrijnwerk - Geprint glas
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Geprint glas

Nieuw op de markt: geprint glas. Met deze leuke optie druk je jouw stempel op je ramen en deuren. Je kiest dus niet enkel het type glas, maar ook hoe origineel je het maakt. Hoe zit dat juist in elkaar? En welke mogelijkheden zijn er?

Buitenschrijnwerk - Houten deur
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Een houten voordeur - De verschillende houtsoorten

Overweeg je een houten voordeur aan te kopen, dan bepaalt onder andere de houtsoort de look van je deur. Ook de duurzaamheidsklasse, die de resistentie van de houtsoort met een cijfer tussen 1 en 5 aanduidt, is belangrijk voor je keuze. Bij Belisol worden de houten deuren voornamelijk uit de houtsoorten afrormosia en meranti gemaakt. Maar wat is nu net die duurzaamheidsklasse en hoe zit dat bij de verschillende soorten hout?

Buitenschrijnwerk - Een erker vervangen of plaatsen
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Een erker plaatsen of vervangen, dat is specialistenwerk

Elk project is uniek. Een eenvoudige voordeur, praktische ramen, dakkapellen, extreem grote ramen of erkers vervangen? Vakmanschap is dan essentieel, zo merkten ook Veerle en Thierry bij hun renovatieproject mét nieuwe voordeur en erker. 

Afsluitbare raamgreep
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Inbraakbeveiliging van je ramen

Plan je nieuwe ramen aan te kopen? Dan is het leuk om de mooiste materialen en kleuren uit te kiezen, te kijken wat het best bij je woning past … Maar het loont ook om aan worstcasescenario’s te denken: Wat als er iemand wil inbreken? Hebben we onze ramen voldoende beveiligd? Want spijtig genoeg, zien inbrekers een raam of deur als de makkelijkste manier om binnen te geraken. Gelukkig doet Belisol alles om dat te vermijden!

Familiebedrijf Belisol 40 jaar
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Familiebedrijf Belisol 40 jaar

Bij toeval rolde Eugène Alen als jonge advocaat 40 jaar geleden in de wereld van ramen en deuren. Met Guy Lambin richtte hij in 1977 Belisol op. Stap voor stap bouwden ze het succesvolle Belisol-netwerk uit in België, Nederland en Frankrijk. Na 40 jaar is het bedrijf nog steeds volledig in handen van de familie Alen en staat de volgende generatie aan het roer. Een interview met oprichter Eugène Alen!

Buitenschrijnwerk - Geef inbrekers geen kans dankzij Deceuninck Zendow#Neo Premium
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Geef inbrekers geen enkele kans - Deceuninck Zendow#neo Premium

Vrijdag 27 oktober wordt in België en in Nederland uitgeroepen tot de ‘1 dag niet’-dag. Het uitgangspunt van deze actiedag? Huurders en woningeigenaars sensibiliseren om hun woning preventief te beschermen tegen inbrekers. Ramen die topprestaties kunnen voorleggen op het vlak van veiligheid en inbraakwerendheid, spelen hierbij een beslissende rol. Met Zendow#neo Premium-ramen van Deceuninck kan je op beide oren slapen. Deze ramen kregen onlangs zelfs het veiligheidscertificaat RC3 voor draaikipramen uit handen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). De testen die deze onafhankelijke instantie uitvoerden tonen duidelijk aan dat, met Deceuninck Zendow#neo Premium, manuele inbraakpogingen telkens makkelijk worden verijdeld. Kwestie van inbrekers geen enkele kans te geven…

Korting op je voordeur of garagepoort bij Hörmann

De hele maand oktober zijn het opendeurdagen bij Hörmann! Zowel bij de aankoop van een garagepoort als bij de aankoop van een voordeur kun je korting krijgen!

Nieuwste Hörmann-garagepoort gaat in productie

Wie bouwt of renoveert krijgt het overal te horen: een goede isolatie van de woning is belangrijk. Niet alleen bespaart het energie, het is ook nog eens goed voor de portefeuille en het milieu. Hörmann breidt zijn woningbouw-gamma uit met de LPU 67 Thermo garagesectionaalpoort met uitstekende isolatiewaarden. Deze garagepoort gaat vanaf 1 juli 2017 in productie.

Buitenschrijnwerk - opbouwrolluik - Timmerman
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Hoe hou ik pottenkijkers buiten?

We bouwen allemaal aan ons eigen nestje. Een plaatsje voor onszelf, voor ons gezien, een plaats om onze kinderen te zien opgroeien. Net daarom is het zo belangrijk om nieuwsgierigen buiten te houden.

Zonwering - doekzonwering van duco
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk > Zonwering.

Houd het hoofd én uw woning koel deze zomer

Warm, warmer, warmst! De ongeziene temperaturen, die we afgelopen jaar aan de lijve hebben mogen ondervinden, prijkten op de voorpagina van heel wat binnen- en buitenlandse kranten. Het was dan ook heet buiten, heel heet. Nog nooit was de gemiddelde temperatuur op aarde zo hoog als in 2016 en ook in 2017 zijn er al enkele records gesneuveld. Die verontrustende trend laat zien waarom slimme zonwering hét leidende thema moet zijn in het realiseren van thermisch comfort. Het is dus hoog tijd om het klimaatkonijn uit de hoge hoed te halen. Met Duco’s efficiënte doekzonwering geeft u de hitte alvast geen kans!

Beveilig je garagepoort en vertrek zorgeloos naar de zon

Aan het aftellen tot je vakantie? Dit is hét moment om de inbraakveiligheid van je woning te checken. Zo wil je niet dat je garagepoort een lokkertje is voor inbrekers. Een goede poort is opgewassen tegen een koevoet, maar veilig voor jou en je gezin. 

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief