Elfino keramische tegelpan 1
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakbedekking.

Elfino: best of both worlds Fijn als een lei met de prestaties van een keramische tegelpan

De nieuwe tegelpan Elfino van Koramic combineert de ranke look van een lei met de uitmuntende prestaties van een keramische dakpan. Dankzij haar fijne en hedendaagse vormgeving leent ze zich perfect voor nieuwbouw én voor renovatie. Ze laat zich vlot plaatsen, is UV-bestendig en heeft een lange levensduur, ondersteund door een garantie van 30 jaar. Ook ecologisch scoort ze uitstekend.

Lichtstraat
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Deze lichtstraten behalen de brandweerstandnormering BROOF(t1)

De vereiste brandweerstand voor een plat dak ligt hoog. Het behalen van de brandweerstandnormering BROOF(t1) bij een dak met lichtstraten wordt al snel een huzarenstukje. Die kopzorgen behoren tot het verleden. Fabrikant Skylux ontwikkelde een vernuftig systeem waarmee je een lichtstraat kan opnemen in je ontwerp én de norm BROOF(t1) kan behalen.

Alterna leien
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakbedekking.

Daarom kies je voor Cedral vezelcementleien als dakbedekking

Een dakrenovatie of nieuwbouw in het vooruitzicht? Denk dan zeker aan de mogelijkheid om je dak te bekleden met vezelcementleien. Daarmee kies je voor kwaliteit én een moderne uitstraling. Ontdek waarom vezelcementleien het perfecte materiaal zijn voor jouw dakrenovatie.

i window sfeer
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Hou je van strak design en maximale lichtinval? Kies voor de iWindow glaskoepel van Skylux

In je project zijn performantie en esthetiek onomkeerbaar met elkaar verbonden. Met het innovatieve iWindow™ glaskoepel gamma kies je voor een uniek ontwerp dankzij een minimum aan elementen en een maximum aan prestaties.

dakraam zonwering
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Houd het deze zomer koel dankzij buitenzonwering voor je dakkoepels en dakramen

Het is zomer, de zon staat hoog. Veel licht en warmte komt via je dakkoepels en -vensters naar binnen. Dit kan verkwikkend zijn maar zorgt er ook voor dat je woning geleidelijk opwarmt. Gelukkig kun je met zonwering gerust genieten van het mooie weer.  

Dakraam  vergunning
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Een nieuw dakvenster plaatsen: is er een stedenbouwkundige vergunning nodig?

Daglicht is essentieel voor onze gezondheid. Een dakraam plaatsen in je hellend dak is dus een slimme beslissing. Maar heb je hier een vergunning voor nodig? We helderen het even voor je op.

Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

De handige dakgoten van CULLYX®, nu ook voor je woning

Naast dakgoten voor tuinhuizen, carports of andere kleine bijgebouwen, biedt CULLYX® nu ook twee oplossingen voor de dakgoot aan je woning: de klassieke hanggoot HR150 die je met goothaken bevestigt, en de zelfdragende bakgoot BK280 als alternatief voor een getimmerde houten bekisting.

daglicht in woning
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Verwelkom meer daglicht in je woning met deze oplossingen

Daglicht is een basisbehoefte. Ook in huis moet er voldoende licht binnenkomen om van een aangenaam binnenklimaat te genieten. Welke oplossingen bestaan er naast ramen om een optimale lichtinval te creëren? We stellen je er enkele voor.

Dak renoveren & isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Je dak renoveren & isoleren, da’s problemen voorkomen en besparen

Een kwalitatief dak blijft niet eeuwig in topconditie. Is je dak ouder dan 20 jaar? Zit je nog met een onderdak in asbest? Dan overweeg je best om je dak te vervangen. Zo voorkom je immers grote (vocht)problemen. Denk ook aan dakisolatie, want dat is tegenwoordig een must. Bovendien levert dakisolatie jou een fikse besparing op.

Dakraam plaatsen
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Zelf je dakraam plaatsen: waarop letten?

Droom je van ‘a room with a view’ onder je hellend dak? Dan kan een dakraam uitkomst bieden. Een vakman gaat bij het aftimmeren en monteren van een dakvenster te werk volgens de regels van de kunst. Wie handig is aangelegd, kan de klus zelf klaren. Wat zijn nu de belangrijkste aandachtspunten bij de plaatsing van een dakraam?

Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Waarom kiezen voor een lichtkoepel in kunststof?

Eén of meerdere lichtkoepels maken een groot verschil voor een ruimte. Je haalt er een grote dosis daglicht mee naar binnen en geniet van de bijhorende voordelen. Er bestaan koepels in glas, kunststof of een combinatie van de twee materialen. Wat zijn de troeven van koepels in kunststof? Dat ontdek je hier.

skylux dakramen
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Nieuw: een dakraam dat insecten buitensluit en verse lucht binnenlaat

Hete zomers, je kent het wel: je wilt ‘s avonds je dakraam openzetten om te verluchten, maar dan komen die vervelende muggen je lastigvallen. Dat behoort vanaf nu tot het verleden. Ontdek het nieuwe dakraam dat niks binnenlaat, behalve frisse lucht.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief