Buitenmuren isoleren - isolatiemateriaal gevels - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Buitenmuren isoleren: welk isolatiemateriaal kiezen voor je gevels?

Als je je woning goed wil isoleren, kun je niet langs gevelisolatie. Buitengevelisolatie is dan de slimste keuze, want daarmee vermijd je koudebruggen. Bovendien kun je op die manier ineens voor een nieuwe look gaan. Welke isolatiematerialen voor buitenmuren bestaan er zoal? Ontdek de mogelijkheden en krijg tips voor je keuze.

Gevel afwerken met crepi - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Je gevels afwerken met crepi: de voor- en nadelen op een rij

We zien ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld: strakke, witte gevels in sierpleister. Waarom kiezen (ver)bouwers voor crepi? Is het een goed idee om je gevels met sierpleister te laten bekleden? Zijn er ook nadelen? Wij deden de research voor jou!

Houten gevelbekleding dat vergrijst, niets voor jou? Ga voor het perfecte alternatief in pvc of houtcomposiet
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Houten gevelbekleding dat vergrijst, niets voor jou? Ga voor het perfecte alternatief in pvc of houtcomposiet

Houten planken zijn zeer gewild als gevelafwerking. Het geeft je gevel een warme, natuurlijke uitstraling en is prima te combineren met andere materialen. De natuurlijke houtkleur verdwijnt echter al snel en maakt dan plaats voor een saaie grijstint. Geen fan van grijs? Ontdek gevelbekleding die zijn uitstraling behoudt.

Gevelisolatie - 5
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelisolatie: wat is de terugverdientijd van buitenmuurisolatie?

Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis verloren via de muren. Zonde, niet? Door je buitenmuren te isoleren houd je de warmte binnen, waardoor je energiekosten dalen. Hello energiebesparing! Maar hoelang duurt het voor je je investering hebt terugverdiend? 

Stappenplan om zelf je zoldervloer te plaatsen met een Staenisrooster - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Stappenplan om zelf je zoldervloer te plaatsen met een Staenisrooster

Wil je graag een mooie vloer op je zolder leggen maar is de huidige vloer te oneffen om als basis te dienen? Of liggen er overal leidingen? Ontdek in deze handleiding hoe je zelf je zoldervloer uitvlakt en je afwerkingsvloer plaatst met het Staenisrooster.

Sto gevel - Katrien - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Je gevels isoleren en renoveren tegelijk? Daarom kies je voor een Sto-gevelexpert!

Plannen om je gevels te isoleren en te vernieuwen? Dan kies je best voor een gevelexpert, een professional met jarenlange ervaring. De gevelexperts van Sto begeleiden jou van a tot z en zorgen voor een onberispelijk resultaat. Maar er zijn nog meer voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Fijn laagje chape uitstrooien in drainagemortel voor een betere hechting naar de tegels
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Zelf je vloeropbouw plaatsen? Met dit zelfbouwsysteem lukt het!

Of je nu je badkamer wil plaatsen, je zolderruimte wil herinrichten of een nieuw terras wil aanleggen. Met het Staenisrooster, een robuust zelfbouwsysteem voor kleine oppervlaktes, plaats je je vloeropbouw makkelijk zelf. Zo kun je vaak rekenen op een mooie besparing. Vind de meest geschikte vloeropbouw voor jouw project en ga aan de slag!

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Zelf je terrasvloer plaatsen met het Staenisrooster op volle grond of betonplaat: stappenplan

Om een kwalitatief terras te plaatsen, dien je rekening te houden met vocht, spanningen, hoogtes … A.d.h.v. onderstaand stappenplan leggen we je uit hoe je te werk gaat op volle grond, op een betonplaat of  beide

Brick Award 20 - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Brick Award 20: Een eerbetoon aan hoogwaardige baksteenarchitectuur

Architecten van over de hele wereld tonen hun moderne, innovatieve concepten met keramische materialen: 644 projecten uit 55 landen zijn ingediend. De winnaars van de Brick Award 20 maakten indruk op de jury met gedurfde en creatieve architectuurconcepten voor duurzame en toekomstgerichte ruimtes. De prijsuitreiking zal voor het eerst online plaatsvinden.

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Nieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger: nu nog meer mogelijkheden!

Met de online BIM/Textuur-generator voor gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger kan iedereen het toekomstige uitzicht van zijn gevel, terras of oprit vorm geven en beoordelen. Professionals kunnen hieruit bovendien een Revit-bestand genereren voor hun BIM-model. De nieuwste versie van deze slimme tool biedt een aantal extra mogelijkheden die gebruikers ongetwijfeld op prijs zullen stellen.

Cedral Click
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelstroken met houtlook: een onderhoudsvriendelijke oplossing voor je gevel!

Een houten gevel die je woning die warme toets geeft? Dat charmeert velen onder ons. Met vezelcement als gevelmateriaal sta je echter veel sterker: de duurzaamheid van vezelcement in combinatie met de warme look van hout. En bovenal: je bent verlost van die terugkerende schilderklus.

 

Colora gevelverf
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Je gevel schilderen? Niet zonder onze toptips!

Een frisse look voor je gevel heeft meer impact dan je zou denken. Je rijdt met plezier je oprit op, je geniet van goedkeurende blikken en bij verkoop wordt je woning hoger ingeschat. Begint het te kriebelen? Check onze tips en bezorg je gevels de gedroomde make-over.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief