Ecologische baksteenstrips die fors besparen op grondstoffen en energie
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Ecologische baksteenstrips die fors besparen op grondstoffen en energie

Dankzij een overname door baksteenproducent Vandersanden group halen ze het meest innovatieve productieproces voor in de mal gevormde steenstrips binnen.  Dankzij dit proces wordt meer dan 50% grondstof & energie bespaard!

Energiezuinig verbouwen: Aanbouw met ytong cellenbeton
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Creëer in no time een aanbouw met cellenbeton

Plannen voor een aanbouw aan je woning? Een garage, berging of wasplaats? Kies je voor cellenbeton, dan zorg je meteen voor een goede isolatie. De witte blokken zijn makkelijk te verwerken, zodat je snel van je aanbouw geniet. 
 

Een tevreden klant voor haar gerenoveerde gevel
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelisolatiespecialist Sto breidt waaier aan afwerkingsmogelijkheden stevig uit

Sto lanceert www.mijngevelisoleren.be en begeleidt zo de (ver)bouwer naar een passend systeem en een afwerking op maat. Met een gevelisolatiesysteem van Sto verfraai en isoleer je je gevel in één beweging. Daarbij zijn nu nog meer afwerkingen mogelijk. Of je nu gaat voor sierpleister, baksteenstrippen of de nieuwe, personaliseerbare Sto-Ecoshapes, je kan altijd kiezen uit tal van kleuren, vormen, effecten en texturen. 

Traditioneel bouwen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Wat is de samenstelling van mortel om te metsen

Je gaat een muurtje metselen en wil zelf mortel maken, hoe begin je er aan en welke samenstelling van zand, cement & water heb je nodig? We hebben het hier even op een rijtje gezet!

metsen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Hoeveel materiaal heb ik nodig om mijn gevel te metsen?

Je wil zelf je gevel metselen, of een muurtje metselen en hebt totaal geen idee hoeveel mortel of stenen je nodig hebt?  Hieronder vind je een eenvoudig overzicht van materialen & aantallen van gevelstenen, betonblokken, mortelspecie!

Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Zelf een betonplaat gieten

Voor het plaatsen van je tuinhuis, tuinberging, fietsenhok, ... wil je zelf een betonplaatje gieten. Maar hoe begin je hieraan? Is het moeilijk?  Wij helpen je met dit handige stappenplan alvast op weg!

Nelissen snelbouwsteen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Binnenmuren die hun steentje bijdragen

Rode keramische snelbouwstenen staan bekend om hun goede thermische en akoestische eigenschappen, uitstekende druk- en brandweerstand en opmerkelijke duurzaamheid. De grote bouwblokken bestaan voor minstens 20% uit perforaties – de gaten in de steen – waarvan de vorm verschilt van fabrikant tot fabrikant. Ze kunnen snel veel water opnemen en ook weer afgeven, de buitengewone vormstabiliteit voorkomt scheuren. De stenen zijn bedoeld om achteraf te bepleisteren. Ze worden gemetseld of verlijmd en zijn beschikbaar in verschillende diktes. Niet verwonderlijk dat snelbouwstenen veruit het meest gebruikte materiaal zijn voor de binnenmuren van een woning.

Zwart mangaan - Nelissen steenfabrieken
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelstenen, de blikvanger van je woning

De gevel van een woning is een eyecatcher. Het uitzicht ervan wordt in de eerste plaats bepaald door de aankleding. De keuze aan gevelmaterialen is echter heel uitgebreid. Naast de traditionele bakstenen kun je gebruikmaken van gevelpleisters, steenstrips, gevelplaten, metaal, hout en nog veel meer. Mogelijkheden genoeg dus om jouw woning een uitzonderlijk karakter te geven.

Plaatsen van hoek en steenstrippen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Isolatie en steenstrips: totaaloplossing

In één beweging je gevel isoleren en een volledig nieuwe look creëren? Dat kan! Bouwers en verbouwers worden op hun wenken bediend met een pasklare oplossing voor nieuwbouw en renovatie. Zo een kant-en-klaar totaalsysteem bestaat uit isolatie en steenstrips. En weet je wat? Het kan in een mum van tijd zowel door een doe-het-zelver als door een vakman worden geplaatst.

Isofinish
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Een nieuw gezicht voor uw woning met Isofinish

Bouw of verbouw nu energie-efficiënt. Isoleer uw gevels en kies meteen voor een esthetische afwerking met Isofinish®, een compleet en innovatief concept voor buitengevelisolatie en gevelafwerking, ondersteund door zes sterke merken uit de bouw. Creëer zo een ononderbroken duurzame bouwschil, met een hoge isolatiewaarde. Zo beperkt u de energievraag aanzienlijk, en moet u minder geld besteden aan het verwarmen van uw woning. Met Isofinish®  kunt u heel wat besparen.

Stapelen van gevelstenen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Wienerberger wordt even een academie

Vorige week verwelkomde Wienerberger een 100-tal studenten uit het derde jaar bachelor architectuur van de Universiteit Antwerpen. In het kader van de studio Architectuur en Constructie dompelden de ontwerpers in spe zich bij de fabrikant van keramische bouwmaterialen drie dagen lang onder in het onuitputtelijke thema ‘baksteen’.

Nieuw in het assortiment: D- en T-profilering
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Inpandige of Vrijstaande garage?

Kies je beter voor een garage die helemaal los staat van je woning of integreer je ze beter in de woning? Met die integratie verlies je natuurlijk een deel van het potentiële woon- en leefgedeelte van je woning, maar er zijn zeker en vast ook voordelen aan!

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief