CIR - Herman Raes
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

De Isolatie Raad (CIR) zet Herman Raes in de bloemetjes

Tijdens de CIR bestuursvergadering van 6 december 2017 heeft Georges Timmermans, directeur van CIR vzw, de Belgische Isolatie Raad, Herman Raes gehuldigd. Herman heeft zich jarenlang ingezet voor de isolatiesector en was voorzitter van CIR van juni 2008 tot juni 2012. Binnenkort geniet Herman, commercieel directeur Benelux, van een welverdiend pensioen na een lange carrière bij Recticel Insulation.

Solesia : zonnedak
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Het perfect geïntegreerde zonnedak bestaat

Zonne-energie is populair in België. De technologie wordt steeds beter. Het rendement van de systemen neemt toe. Toch weerhoudt het storend uitzicht van opbouwpanelen nog heel wat mensen om te kiezen voor een ‘groenestroomdak’. De Solesia systemen van dakspecialist Eternit bieden de oplossing.

Dakwerken - Betondakpannen
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Dakpannen uit beton: betaalbaar én ecologisch

Dakpannen uit microbeton zijn heel budgetvriendelijk. Ze hebben namelijk een erg lage ecologische voetafdruk en het energieverbruik in het productieproces is lager dan dat van traditionele kleidakpannen. Voor één m² betonpannen schommelt de prijs tussen 25 en 40 euro (materiaal + installatie, excl. btw). 

Isover calculator
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

ISOVER lanceert online calculator voor dakisolatie

De kortste weg naar de meest efficiënte energiebesparing

Eurowall® Xentro® heeft een lambdawaarde (isolatiewaarde) van 0,019 W/mK
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen

Het belang van duurzaam isoleren is uitvoerig onderstreept tijdens de isolatieweek en het programma 'De Inspecteur' op Radio 2. Tijdens de eerste Vlaamse Isolatiedag bezochten heel wat geïnteresseerden een werf in hun buurt. Zo was er in Lichtaart een concreet project met Recticel isolatie. U gaat binnenkort zelf isoleren? Informeer u goed en kies een partner waarop u kunt bouwen.

Beton

Beton is een samenstelling uit bindmiddel (cement) en toeslagmaterialen. Bij het toevoegen van water zal beton vloeibaar worden en uiteindelijk verharden. Beton haalt binnen 7 dagen 80 % van zijn druksterkte en na 21 dagen zijn volledige druksterkte.

Buitenschrijnwerk - Geprint glas
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Geprint glas

Nieuw op de markt: geprint glas. Met deze leuke optie druk je jouw stempel op je ramen en deuren. Je kiest dus niet enkel het type glas, maar ook hoe origineel je het maakt. Hoe zit dat juist in elkaar? En welke mogelijkheden zijn er?

Buitenschrijnwerk - Houten deur
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Een houten voordeur - De verschillende houtsoorten

Overweeg je een houten voordeur aan te kopen, dan bepaalt onder andere de houtsoort de look van je deur. Ook de duurzaamheidsklasse, die de resistentie van de houtsoort met een cijfer tussen 1 en 5 aanduidt, is belangrijk voor je keuze. Bij Belisol worden de houten deuren voornamelijk uit de houtsoorten afrormosia en meranti gemaakt. Maar wat is nu net die duurzaamheidsklasse en hoe zit dat bij de verschillende soorten hout?

Buitenschrijnwerk - Een erker vervangen of plaatsen
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Een erker plaatsen of vervangen, dat is specialistenwerk

Elk project is uniek. Een eenvoudige voordeur, praktische ramen, dakkapellen, extreem grote ramen of erkers vervangen? Vakmanschap is dan essentieel, zo merkten ook Veerle en Thierry bij hun renovatieproject mét nieuwe voordeur en erker. 

Dakvensters - Toekomstgerichte Renovatie
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Toekomstgerichte renovatie

24 jaar na de bouw van zijn woning vond Jozef dat het tijd was voor een flinke update, met comfort en energie-efficiëntie als sleutelwoorden. De binnenisolatie optimaliseren was een eerste belangrijke stap. De woning wordt zo gezonder om in te leven én is veel minder belastend voor het milieu. Daarbovenop besliste Jozef zijn oude VELUX-dakramen te vervangen door gloednieuwe exemplaren van hetzelfde merk. 

Afsluitbare raamgreep
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Inbraakbeveiliging van je ramen

Plan je nieuwe ramen aan te kopen? Dan is het leuk om de mooiste materialen en kleuren uit te kiezen, te kijken wat het best bij je woning past … Maar het loont ook om aan worstcasescenario’s te denken: Wat als er iemand wil inbreken? Hebben we onze ramen voldoende beveiligd? Want spijtig genoeg, zien inbrekers een raam of deur als de makkelijkste manier om binnen te geraken. Gelukkig doet Belisol alles om dat te vermijden!

Familiebedrijf Belisol 40 jaar
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk.

Familiebedrijf Belisol 40 jaar

Bij toeval rolde Eugène Alen als jonge advocaat 40 jaar geleden in de wereld van ramen en deuren. Met Guy Lambin richtte hij in 1977 Belisol op. Stap voor stap bouwden ze het succesvolle Belisol-netwerk uit in België, Nederland en Frankrijk. Na 40 jaar is het bedrijf nog steeds volledig in handen van de familie Alen en staat de volgende generatie aan het roer. Een interview met oprichter Eugène Alen!

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief