Buitenmuren isoleren - isolatiemateriaal gevels - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Buitenmuren isoleren: welk isolatiemateriaal kiezen voor je gevels?

Als je je woning goed wil isoleren, kun je niet langs gevelisolatie. Buitengevelisolatie is dan de slimste keuze, want daarmee vermijd je koudebruggen. Bovendien kun je op die manier ineens voor een nieuwe look gaan. Welke isolatiematerialen voor buitenmuren bestaan er zoal? Ontdek de mogelijkheden en krijg tips voor je keuze.

vocht_ beschadigen_muren
Geplaatst in Ruwbouw.

Heb jij ook lelijke muurzout vlekken op je gevel? Dit kan eraan doen…

Water in je muren is vervelend. Maar het grote probleem is dat het heel wat zouten bevat. Die kunnen je muren erg beschadigen en lelijke vlekken veroorzaken. Een goede raad: als je vocht in je muren of kelder gaat aanpakken, doe dan ook iets aan de schadelijke muurzouten. Ontdek snel hoe je ermee afrekent.

Ramen en deuren afkitten langs de buitenkant: met deze tips en tools doe je het gemakkelijk zelf

Ga je nieuwe ramen en deuren plaatsen en moeten de voegen rondom het schrijnwerk worden dichtgemaakt? Of wil je de oude voegen opfrissen? Dan gebruik je hiervoor best een geschikt opvulmiddel. Hoe kun je zelf je ramen en deuren kitten en welk materiaal gebruik je hiervoor? Kom het snel te weten.

Gevel afwerken met crepi - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Je gevels afwerken met crepi: de voor- en nadelen op een rij

We zien ze steeds vaker opduiken in het straatbeeld: strakke, witte gevels in sierpleister. Waarom kiezen (ver)bouwers voor crepi? Is het een goed idee om je gevels met sierpleister te laten bekleden? Zijn er ook nadelen? Wij deden de research voor jou!

Hoe de breedte van mijn garagepoort bepalen?

Een garage voegt een grote meerwaarde toe aan je woning. Wil je vlot je garage kunnen binnenrijden, dan is de breedte van je garagepoort van belang. Waar moet je rekening mee houden voor je ruwbouw?

Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Isolatie plaatsen in 2021, aan welke energie-eisen moet je voldoen?

Wanneer je bouwt of renoveert zijn er energieprestatieregels die je moet naleven om zo duurzaam en energiezuinig mogelijk te bouwen. Vanaf 1 januari 2021 worden deze regels strenger. Wat verandert er en welke premies krijg je in 2021 nog voor dakisolatie in Vlaanderen? Lees er hier meer over.

Houten gevelbekleding dat vergrijst, niets voor jou? Ga voor het perfecte alternatief in pvc of houtcomposiet
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Bouwmaterialen.

Houten gevelbekleding dat vergrijst, niets voor jou? Ga voor het perfecte alternatief in pvc of houtcomposiet

Houten planken zijn zeer gewild als gevelafwerking. Het geeft je gevel een warme, natuurlijke uitstraling en is prima te combineren met andere materialen. De natuurlijke houtkleur verdwijnt echter al snel en maakt dan plaats voor een saaie grijstint. Geen fan van grijs? Ontdek gevelbekleding die zijn uitstraling behoudt.

Gevelisolatie - 5
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevelisolatie: wat is de terugverdientijd van buitenmuurisolatie?

Zonder gevelisolatie gaat er zo’n 20% van de warmte in huis verloren via de muren. Zonde, niet? Door je buitenmuren te isoleren houd je de warmte binnen, waardoor je energiekosten dalen. Hello energiebesparing! Maar hoelang duurt het voor je je investering hebt terugverdiend? 

Stappenplan om zelf je zoldervloer te plaatsen met een Staenisrooster - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw.

Stappenplan om zelf je zoldervloer te plaatsen met een Staenisrooster

Wil je graag een mooie vloer op je zolder leggen maar is de huidige vloer te oneffen om als basis te dienen? Of liggen er overal leidingen? Ontdek in deze handleiding hoe je zelf je zoldervloer uitvlakt en je afwerkingsvloer plaatst met het Staenisrooster.

Maak kans op gratis ramen en deuren dankzij de eindejaarsactie van Belisol

2020 is voor ons allen een bijzonder jaar. Daarom doet Belisol iets extra voor haar klanten. Wie nu bestelt, krijgt niet alleen ramen en deuren zonder zorgen maar maakt bovendien kans om zijn aankoop terug te winnen. Start 2021 met een knaller, profiteer van de grote eindejaarsactie.

Knauf Intherm Pur plaatsen
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Nieuwe gipsplaat met isolatielaag Knauf InTherm PUR

De isolatiemarkt is nog lang niet verzadigd. Nog steeds zijn heel wat bestaande gebouwen onvoldoende geïsoleerd, maar niet overal is gevelisolatie langs buiten mogelijk. Knauf speelt in op die dringende behoefte met een betaalbare oplossing voor het isoleren van de binnenmuren en zoldering. De isolerende gipsplaat InTherm PUR garandeert een maximale isolatie bij minimale dikte.

Sto gevel - Katrien - 1
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Je gevels isoleren en renoveren tegelijk? Daarom kies je voor een Sto-gevelexpert!

Plannen om je gevels te isoleren en te vernieuwen? Dan kies je best voor een gevelexpert, een professional met jarenlange ervaring. De gevelexperts van Sto begeleiden jou van a tot z en zorgen voor een onberispelijk resultaat. Maar er zijn nog meer voordelen. Wij zetten ze op een rijtje.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief