Dak renoveren & isoleren
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken.

Je dak renoveren & isoleren, da’s problemen voorkomen en besparen

Een kwalitatief dak blijft niet eeuwig in topconditie. Is je dak ouder dan 20 jaar? Zit je nog met een onderdak in asbest? Dan overweeg je best om je dak te vervangen. Zo voorkom je immers grote (vocht)problemen. Denk ook aan dakisolatie, want dat is tegenwoordig een must. Bovendien levert dakisolatie jou een fikse besparing op.

gevelverf
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Tips om je sierpleistergevel schoon te maken of op te knappen

De lente is begonnen, tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Binnen poets je alles met een sopje maar ook buiten kun je aan de slag: je terras, tuinmeubelen en zelfs je sierpleistergevel kunnen nu een opfrisbeurt gebruiken. Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Ontdek hoe je je sierpleistergevel kunt verbeteren met enkele schoonmaaktips en intelligente gevelverven.

Sierpleister
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Sierpleister: een frisse look voor je gevels in 1,2,3

Met sierpleister of crepi steek je de gevel van je nieuwbouwwoning of renovatieproject in een fris jasje. Wat zijn de voordelen van sierpleister, hoe behandel je vooraf de ondergrond en welk prijskaartje hangt er aan een bepleisterde gevel? Drie prangende vragen, drie pasklare antwoorden.

prijs gevelstenen
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Hoeveel kosten gevelstenen?

De prijzen van gevelstenen vergelijk je per vierkante meter en niet per individuele baksteen. Bij het maken van je keuze moet je rekening houden met drie factoren: formaat, gevelontwerp en stijl. Leer meer over deze factoren en ontdek richtprijzen. Zo sta je weer een stap dichter bij je droomwoning!

Dakraam plaatsen
Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Zelf je dakraam plaatsen: waarop letten?

Droom je van ‘a room with a view’ onder je hellend dak? Dan kan een dakraam uitkomst bieden. Een vakman gaat bij het aftimmeren en monteren van een dakvenster te werk volgens de regels van de kunst. Wie handig is aangelegd, kan de klus zelf klaren. Wat zijn nu de belangrijkste aandachtspunten bij de plaatsing van een dakraam?

Metseltechnieken
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Metseltechnieken: hoe verwerk je gevelstenen?

Gevelstenen kun je metselen, dun metselen, verlijmen of doorstrijken. Waarin verschillen deze vier verwerkingstechnieken van elkaar? En welke voordelen bieden ze? Een stoomcursus!

Garagepoorten: waarop letten bij je aankoop?

De aankoop van een eigentijdse garagepoort berust meer dan ooit op een weloverwogen keuze. Ze moet niet alleen letterlijk en figuurlijk in het plaatje passen, maar ook goed beveiligd en voldoende isolerend zijn. Op zoek naar een nieuwe garagepoort, maar geen idee waar je op moet letten? Tijd voor een update!

ursa dak isolatie
Geplaatst in Ruwbouw > Isolatie.

Ontdek de ingrediënten van een perfect geïsoleerd dak

Een geïsoleerd dak levert je heel wat voordelen op. Tenminste als het juiste materiaal gebruikt wordt en er op de juiste manier geïsoleerd wordt. Via een slecht of niet-geïsoleerd dak gaat er enorm veel warmte verloren. Uitstekende dakisolatie en een goede uitvoering is goud waard. Wat is er nodig bij de na-isolatie van een dak om zo het beste resultaat te bereiken? Ontdek het hier. 

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden? Of vertrek je binnenkort misschien op reis? Je huis blijft dan natuurlijk onbewaakt achter. Om je goed voor te bereiden en dieven geen kans te geven, krijg je van ons enkele tips hoe je alvast je ramen het best kan beveiligen

onderhoudsloze gevelbekleding
Geplaatst in Ruwbouw > Ruwbouw > Gevelwerken.

Gevonden: onderhoudsvriendelijke gevelbekleding met tijdloze look

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke, tijdloos ogende bekleding voor je gevel? Met de duurzame Cedral-vezelcementstroken vink je vlot je wensenlijstje af. De hedendaagse uitstraling van Cedral geeft cachet aan elke woning. Welke kleur is jouw favoriet? Ontdek het uitgebreide gamma en vraag je gratis stalen aan.

Geplaatst in Ruwbouw > Dakwerken > Dakvensters.

Waarom kiezen voor een lichtkoepel in kunststof?

Eén of meerdere lichtkoepels maken een groot verschil voor een ruimte. Je haalt er een grote dosis daglicht mee naar binnen en geniet van de bijhorende voordelen. Er bestaan koepels in glas, kunststof of een combinatie van de twee materialen. Wat zijn de troeven van koepels in kunststof? Dat ontdek je hier.

wilms shutter X
Geplaatst in Ruwbouw > Buitenschrijnwerk > Zonwering.

Massale belangstelling op Batibouw voor luchtdicht rolluik

Met de lancering van ShutterX® is Wilms de enige producent in de Benelux die een rolluik kan aanbieden dat gegarandeerd luchtdicht is. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur én het rolluik is onzichtbaar vanaf de buitenzijde. Dankzij ShutterX® kunnen nieuwbouwprojecten & grondige renovatieprojecten eindelijk genieten van de voordelen van rolluiken: isolatie, veiligheid en geborgenheid. Op Batibouw verdrongen nieuwsgierige bouwers elkaar om kennis te maken met het nieuwe rolluik.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief