Batibouwkortingen op terrastegels
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Nu ook batibouwpromoties op terrastegels

De eerste zonnestralen verschijnen aan de hemel en je bent helemaal klaar om volop van een zonnige lente en zomer te genieten. Maar is jouw terras dat ook?

Waterbeheer - Sfeerfoto ruimtegevoel copyrights Hendrik Biegs
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Waterbeheer.

Drempelloos wonen dankzij slimme afwatering

Een boontje voor een strak en verfijnd interieur met veel ruimtegevoel? Tegenwoordig kan je je binnenvloer knap laten doorlopen naar buiten, zonder drempels. Et voilà, een naadloze overgang naar je terras. En het regenwater? Dat loopt discreet weg via een ingenieus afwateringssysteem: “Drempelloos wonen dankzij slimme afwatering!” 

Batibouw 2018 - Kwadrata carom getrommeld vieilli
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Batibouw 2018 - Kleiklinkers in tegelformaat: de collectie Kwadrata van Wienerberger

Met de kleiklinkercollectie Kwadrata van Wienerberger tilt men de tuin en de buitenaanleg naar een hoger niveau. De kleiklinkers zijn beschikbaar in een tegelformaat van 15 x 15 cm, met verschillende nuances uit de kleurenfamilies Astra (donkerrood-bruin), Caron (zwart), Lotis (grijs-beige genuanceerd) en Orion (rood-bruin genuanceerd). Het grote formaat vergemakkelijkt het legproces, wat een snelle en kwaliteitsvolle plaatsing garandeert. De rijke tinten, die vrij kunnen worden gecombineerd, en de keuze tussen een retro getrommeld of strak ongetrommeld oppervlak, zorgen ervoor dat de Kwadrata kleiklinkers zich vlot aan ieders persoonlijke smaak en stijl aanpassen.

Afsluitingen - Gabion stonewall betafence
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Afsluitingen.

Gevulde wand tegen storende omgevingsgeluiden

De tuin bij je thuis is vaak de plek waar jij en je gezin op zoek gaan naar rust en ontspanning. Dat lukt helaas niet altijd. Blaffende honden uit de buurt, ijverige buren die aan de slag gaan met de grasmaaier of de hogedrukreiniger, het lawaai van het drukke verkeer in de straat,... Betafence komt met een doeltreffende oplossing: Gabion Stonewall is een stijlvolle gevulde wand die gebruikt kan worden als individuele geluiddempende maatregel.

Rondom het huis - Welke zwembadboord kies je het beste?
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis.

Welke zwembadboorden kies je het best?

Leg je een zwembad of vijver aan in je tuin? Dan wil je natuurlijk dat dit mooi afgewerkt is. Het uitzicht van je tuin wordt immers bepaald door het samenspel van alle verschillende elementen. Wil je je zwembad omboorden? Dan heb je de keuze uit natuursteen of keramische zwembadboorden.

 

Verhardingen - Worden tegels warm in de zon?
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Worden tegels warm in de zon?

Net als het zand op het strand, worden ook terrastegels warm in de zon. Wanneer het buiten dertig graden in de schaduw is, kan de temperatuur van tegels in de zon oplopen tot in de vijftig graden. Met blote voeten op het terras lopen is dan geen aanrader. Marshalls voerde een vergelijkende test uit tussen natuursteen, keramiek en beton. De resultaten tonen aan dat alle drie de materialen ongeveer even veel opwarmen in de zon. Een wonderoplossing bestaat dus jammer genoeg niet.

Verhardingen - Hoe verantwoord is natuursteen
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe verantwoord is natuursteen?

Natuursteen is een prachtig product. Soms wordt echter te weinig stilgestaan bij waar het vandaan komt. Vooral in China en India zijn de werkomstandigheden van de arbeiders verre van ideaal. Hoewel verantwoorde natuursteen slechts een weinig duurder is, wordt nog te vaak voor de goedkopere variant gekozen. Marshalls wil samen met leveranciers, handelaars en de consument werken aan een beter leven in de natuursteengroeves, -zagerijen en -fabrieken.

Verhardingen - Hoe plaats je tegeldragers
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe plaats je tegeldragers?

Plaatsing van terrastegels kan op verschillende manieren. In dit artikel leggen we de voordelen uit van plaatsing op tegeldragers. Zo weet je in welke gevallen je het best voor deze methode kiest. Zo worden tegeldragers vaak geplaatst op platte daken als dakterras. Ze zijn gemakkelijk zelf te plaatsen. Daarom leggen we je uit hoe je dit doet.

Verhardingen - Tips voor het onderhoud van je oprit & terras
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Tips voor het onderhoud van je oprit en terras

De zomer komt er weer aan. En dan wil je natuurlijk een schoon terras. En hoe sneller, hoe liever. Bedenk echter dat grondige methoden vaak meer kwaad dan goed doen. Informeer je daarom altijd goed bij je leverancier of bouwhandelaar. Lees ook zorgvuldig de verpakking van schoonmaakproducten. Doe altijd eerst een test op een onopvallende plaats. Hieronder vind je enkele tips.

Verhardingen - Welk materiaal kies je best voor je terras of oprit
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Welk materiaal kies je het best voor je terras of oprit?

De keuze van het materiaal voor je terras is van enorm belang. De aanleg van het terras is immers een grote kost. De prijs van de terrastegels zelf is slechts een beperkt deel van de totale kostprijs. Denk daarom goed na over je keuze en kies voor een duurzaam materiaal dat bij je past.

Verhardingen - Welk legpatroon past het best bij je terras of oprit
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Welk legpatroon past het best bij je terras of oprit?

Druk je graag je persoonlijke stempel op je terras of oprit? Kies dan voor een origineel legpatroon. De keuze van het legpatroon heeft immers een grote invloed op het uitzicht van je tuinproject. Met een creatief legpatroon maak je je tuinproject uniek, ook al kies je voor klassieke materialen. 

Verhardingen - Hoe kies je de juiste kleur voor je terras of oprit
Geplaatst in Tuin > Rondom het huis > Verhardingen.

Hoe kies je de juiste kleur voor je terras of oprit?

Klinkers kiezen voor je oprit of tegels voor je terras is geen gemakkelijke opdracht. Vele materialen gaan immers jarenlang mee. Naast de keuze voor het materiaal is ook de kleur belangrijk. De kleur heeft namelijk een belangrijke invloed op de uitstraling van je huis en tuin. Daarom geven we je hier enkele tips.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief