Enquête onthult: vooral verbouwers zien bouwshift wel zitten

Anders gaan wonen, met een toekomstgerichte visie op het behoud van onze open ruimte? Da’s niet onoverkomelijk voor de Vlaming. Dat blijkt uit een enquête in aanloop naar de openhuizendag Mijn Thuis Op Maat. Dit evenement bracht afgelopen zondag meer dan 11.000 toekomstige (ver)bouwers op de been.

Must-see: verbluffende renovatie van een vissershuis in Knokke

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de kans om unieke projecten te gaan ontdekken. Deze voormalige visserswoning in Knokke bijvoorbeeld, een ontwerp van Meilleure-En-Plus.

Bezoek dit eigenzinnig bouwproject in Hoeilaart tijdens Mijn Thuis Op Maat

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ ontdek je wat er achter deze originele gevel schuilgaat. Achterin gelegen bouwgronden zijn al jaren onderdeel van het ruimtelijk beleid van de gemeente Hoeilaart. Om de verdere uitdeining en verkaveling tegen te gaan, worden achterin gelegen gronden toegankelijk en bebouwbaar gemaakt. Ook deze woning werd op zo'n perceel gebouwd.

Verken deze BEN-woning met houtstructuur en groengevels in Gent

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de kans om unieke projecten te gaan ontdekken. SPADE bijvoorbeeld, een BEN-eengezinswoning binnen het project ‘stedelijke woonkavels’ van SoGent. Het ontwerp van dit karaktervol pand komt uit de koker van durv architecten & ontwerpers cvba.

 

Jaren ’50 woning wordt een sfeervol nest in de stad, kom een kijkje nemen!

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ kun je in Hasselt een ingrijpend renovatieproject gaan ontdekken, een verrassend ontwerp van SFAR architecten. Deze woning met roestkleurige gevelsteen, grote raampartijen en horizontale aluminium lamellen is een echte eyecatcher.

Bezoek Villa Zilverberk en ontdek erfgoed met een eigentijdse aanbouw

Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ kun je unieke projecten gaan spotten. Villa Zilverberk in Bonheiden bijvoorbeeld. Dit pand uit 1939 staat op de lijst van bouwkundig erfgoed en heeft knappe architecturale elementen uit de nieuwe zakelijkheid.

Mijn Thuis Op Maat = Beleef Architectuur

Bouwen en verbouwen in tijden van betonstop? Zeer zeker maar dan wel doordacht en toekomstgericht. Dat het kan, tonen we je graag op zondag 29 september tijdens de tweede editie van de openhuizendag Mijn Thuis Op Maat. Die namiddag zwaaien maar liefst 110 (interieur)architecten samen met de bewoners de deuren open van hun creaties voor iedereen met (ver)bouwplannen. Ontdek “in real life” hoe anderen hun thuis op maat hebben vormgegeven in de stad, de dorpskern of de weg ernaartoe. Kortom: Beleef Architectuur.

Meer dan 15.000 toekomstige (ver)bouwers vergapen zich aan nieuwe en creatieve woonvormen

Anders gaan wonen, met een toekomstgerichte visie op het behoud van onze open ruimte, is zeker haalbaar. Dat bleek uit de eerste editie van Mijn Thuis Op Maat, de nieuwe openhuizendag van NAV en Zoekeenarchitect.be. De helft van de deelnemende projecten bevonden zich in de dorpskern of in de stad. Vaak gaat het om inbreidings- en reconversieprojecten, maar de meer dan 15.000 bezoekers konden ook proeven van nieuwe en creatieve woonvormen zoals kangoeroewonen, zorgwonen en cohousing. Minister van Omgeving en Natuur Joke Schauvliege bezocht een tweetal projecten en zag dat het goed was:  “We moeten nu ingrijpen om de kostbare open ruimte van onze kinderen te redden. En de betonstop is uiteraard geen bouwstop: er zullen nog heel wat woningen gebouwd worden, maar wel liefst op de juiste plekken.”

Laat u verleiden door de architectuur van bijna 140 opengestelde projecten

Gebeten door de bouwmicrobe? Of gewoon goesting in een eigen stek? Dan hebben we goed nieuws, want aanstaande zondag kan u uw bouwdromen op locatie beleven. Dan tonen meer dan 100 architecten hoe comfortabel, slim en innovatief het wonen van morgen kan zijn. Tijdens Mijn Thuis Op Maat zwaaien bijna 140 voorbeelden de deuren open. U kan er zich ook laten overtuigen door de troeven van een aantal nieuwe woonvormen, die naast innovatief tevens flexibel, betaalbaar, groen en goed bereikbaar kunnen zijn. 

‘Mijn Thuis Op Maat’ (30/09): bijna 130 projecten zwaaien de deuren open

Anders gaan wonen is zeker haalbaar als, na de architecten, ook bij bouwheren en overheden de geesten rijpen. Dat bleek uit de voorstelling van Mijn Thuis Op Maat, de nieuwe openhuizendag van NAV en Zoekeenarchitect.be.  Om de eerste editie van de openhuizendag luister bij te zetten was de pers afgelopen vrijdag te gast in het deelnemende cohousingproject ‘De Schilders’ van Haerynck Vanmeirhaeghe architecten in Sint-Amandsberg (Gent).

 

Mijn Thuis Op Maat – Gerenoveerde 19de-eeuwse burgerwoning met achterbouw

Met deze gerenoveerde burgerwoning met herenhuisallures in Sint-Kruis, laat Lab-design zien hoe heden en verleden kan versmelten tot een tijdloos geheel. Kom het zelf ontdekken tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Mijn Thuis Op Maat – Woning ‘in’ de berg

Deze nieuwbouwwoning, ontworpen door Haerynck Vanmeirhaege architecten, werd in Dilbeek ‘in’ de berg gebouwd om het hoogteverschil op het terrein op een subtiele manier te overbruggen. Het terrein loopt immers vanaf de straat steil op, tot meer dan 5 meter ten hoogte van de bouwlijn. Het hellende groendak versterkt dit en geeft nog meer de indruk dat de woning deel uitmaakt van het terrein. Kom het zelf ervaren tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief