Journée Chantiers Ouverts - 2019
Geplaatst in Evenementen > Mei > Open Wervendag.

Bouw maakt tijdens Open Wervendag duidelijk dat sector intens digitaliseert en bondgenoot in klimaatstrijd is

Op zondag 19 mei vindt de dertiende editie van de Open Wervendag, een initiatief van de Confederatie Bouw. Het is in de eerste plaats het moment om de diversiteit aan werven in de verf te zetten. “De bouw is bovendien een sector in volle verandering, onder meer door de stevig oprukkende digitalisering en de klemtoon die bouwbedrijven meer dan ooit leggen op energie- en milieuvriendelijke oplossingen”, licht Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, toe.

confederatie bouw
Geplaatst in Evenementen > Mei > Open Wervendag.

Open Wervendag: maak kennis met het veelzijdig werk van een dynamische sector

Zondag 19 mei is het zo ver: dan vindt de dertiende editie van de Open Wervendag plaats. Meer dan ooit toont de bouwsector haar enorme veelzijdigheid tijdens deze dag. Van grootschalige infrastructuurprojecten, zoals de werken aan de Oosterweel, de aanleg van een fietsostrade, de bouw van een reuzewaterbassin, tot de bouw van duurzame, energieneutrale woningen, scholen, hogescholen, universiteiten, zwembaden, ziekenhuizen en nog veel meer.

 

Vlaamse renovatiedag 2015
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

7.000 toekomstige verbouwers op pad tijdens de Renovatiedag

De 21ste editie van de Renovatiedag heeft afgelopen zondag 7.000 toekomstige verbouwers op de been gebracht. Goed voor in totaal zo’n 23.000 bezoeken aan 70 inspirerende renovatieprojecten. De grote belangstelling bewijst dat Vlamingen graag goed voorbereid te werk gaan, een must voor een geslaagd renovatieproject. Dat beaamde ook Vlaams minister van Energie Lydia Peeters tijdens een bezoek aan een deelnemende ingrijpende energetische renovatie van AVENIRarchitecten in Hasselt. “Ik stel vast dat de Vlaming bij een renovatie nu sneller de link legt met het energiezuiniger maken van zijn woning. Maar goede voorbeelden zijn hierbij heel belangrijk. Op de Renovatiedag kan iedereen met eigen ogen vaststellen dat energetisch renoveren een pak haalbaarder is dan misschien eerst gedacht”, aldus Vlaams minister van Energie Lydia Peeters.

Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

De Renovatiedag 2019 - Kangoeroewoning met ruimtelijk gevoel in Deerlijk

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze kangoeroewoning spotten in Deerlijk (West-Vlaanderen)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

vlaamse renovatiedag kessel lo
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

De Renovatiedag 2019 - Rijwoning als toonbeeld van ruimtelijkheid in Kessel-Lo

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze rijwoning met ruimtelijk gevoel spotten in Kessel-Lo (Vlaams-Brabant)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

Vlaamse renovatiedag sint martens latem
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

De Renovatiedag 2019 - Moderne lichtrijke uitbreiding in Sint-Martens-Latem

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze moderne uitbreiding van een woning spotten in Sint-Martens-Latem (Oost-Vlaanderen)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

nav studio segers
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

De Renovatiedag 2019 - Genkse gezinswoning verrast met gedurfde mix van oud en nieuw

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze woning met authentiek karakter en hedendaagse toetsen spotten in Genk (Limburg)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

 

vlaamse renovatiedag studio benoit
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

De Renovatiedag 2019 - Van krot tot karaktervolle gezinswoning in 't stad

Zondagnamiddag 5 mei openen tal van renovaties in Vlaanderen hun deuren tijdens de Renovatiedag. Ga jij deze lichtrijke gezinswoning met tonnen karakter spotten in Borgerhout (Antwerpen)? Doen! De architect en de bewoners vertellen je met veel plezier hun renovatieverhaal.

 

nav vlaamse renovatiedag 2019
Geplaatst in Evenementen > Mei > Renovatiedag 2020.

70 toonaangevende renovaties openen exclusief hun deuren

Nieuwe editie van De Renovatiedag op 5 mei 2019 | Openhuizendag Op zondag 5 mei 2019 organiseren Ik ga Bouwen & Renoveren en Zoekeenarchitect.be een nieuwe editie van De Renovatiedag. Deze openhuizendag laat Vlaanderen proeven van creatieve renovaties die vandaag de toon aangeven. Een namiddag lang kunnen bezoekers binnenkijken in 70 gerealiseerde verbouwingen en kennismaken met de architect.

 

GRATIS Nieuwsbrief