‘Mijn Thuis Op Maat’ (30/09): bijna 130 projecten zwaaien de deuren open

Anders gaan wonen is zeker haalbaar als, na de architecten, ook bij bouwheren en overheden de geesten rijpen. Dat bleek uit de voorstelling van Mijn Thuis Op Maat, de nieuwe openhuizendag van NAV en Zoekeenarchitect.be.  Om de eerste editie van de openhuizendag luister bij te zetten was de pers afgelopen vrijdag te gast in het deelnemende cohousingproject ‘De Schilders’ van Haerynck Vanmeirhaeghe architecten in Sint-Amandsberg (Gent).

 

Krijg gratis persoonlijk BENOvatieadvies op bis 2018

Als je renoveert, doe het dan meteen goed en BENOveer met de B van Beter. Met hogere energetische ambities, goed gepland en goed geadviseerd. Want daar wordt niet alleen het milieu beter van, ook je wooncomfort gaat erop vooruit, de marktwaarde van je woning stijgt, je bespaart flink op je energierekening en je geniet van tal van BENOvatiepremies.

Mijn Thuis Op Maat – Gerenoveerde 19de-eeuwse burgerwoning met achterbouw

Met deze gerenoveerde burgerwoning met herenhuisallures in Sint-Kruis, laat Lab-design zien hoe heden en verleden kan versmelten tot een tijdloos geheel. Kom het zelf ontdekken tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Mijn Thuis Op Maat – Woning ‘in’ de berg

Deze nieuwbouwwoning, ontworpen door Haerynck Vanmeirhaege architecten, werd in Dilbeek ‘in’ de berg gebouwd om het hoogteverschil op het terrein op een subtiele manier te overbruggen. Het terrein loopt immers vanaf de straat steil op, tot meer dan 5 meter ten hoogte van de bouwlijn. Het hellende groendak versterkt dit en geeft nog meer de indruk dat de woning deel uitmaakt van het terrein. Kom het zelf ervaren tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Mijn Thuis Op Maat – Kop-staart verbouwing

Architectenbureau Steven Peeters Architecten kreeg in Wilsele de opdracht een nieuw uniform volume te ontwerpen dat de tuin mooi ontsluit, functioneel en hedendaags is en waarin volop ‘geleefd’ mag worden. Het resultaat? Een langgerekt volume dat rondom de woning krult als een slang. Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de unieke kans om dit project te bekijken.

Mijn Thuis Op Maat – Villa op een helling

Deze villa in klassieke stijl in Tervuren werd ontworpen door Architectenbureau Frank Gruwez bvba. Door de ligging op een terrein dat 3 meter hoger ligt dan de straat, laat ze een blijvende indruk na. Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de unieke kans om dit project te bekijken.

Mijn Thuis Op Maat – Staalbouw stadswoning

In Leuven werd een bestaande studentenwoning op een terrein van slechts 35 m2 omgebouwd tot een eengezinswoning. Het gebouw zit geklemd tussen 2 diepere bebouwingen in de binnenbocht van de straat. 

Mijn Thuis Op Maat – Nieuwbouw voor de oude dag

Een gepensioneerd koppel dat gaat bouwen, dat hoor je niet elke dag. Toch waagden de eigenaars van dit pand in Kessel-Lo zich eraan. De grond vonden ze dichtbij: naast hun oude woning, in hun eigen tuin. Er was wel een uitdaging: de 8 meter hoge talud waar deze grond uit bestaat. 

Mijn Thuis Op Maat – Architecturaal tegengewicht voor fermettes

De fermettes in het landelijke Lafelt zijn in goed gezelschap. Deze vrijstaande woning in natuursteen is helemaal anders dan zijn buren. Kom het zelf ervaren tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’.

Mijn Thuis Op Maat – Moderne woning met centrale patio

Veel daglicht, privacy en energiezuinigheid, dat zijn de kernwoorden van deze moderne nieuwbouw in Tessenderlo, ontworpen door NANO Architecten. Met als belangrijkste element: de centrale patio waar de rest van de woning rond ontworpen is. 

Mijn Thuis Op Maat – Onherkenbare jaren 60-woning

Tijdens de openhuizendag  ‘Mijn Thuis Op Maat’ kun je deze verrassende woning in Herk-De-Stad bezoeken. Achter de nieuwe façade in gekaleide baksteen gaat een woning uit de jaren 60 schuil. Sfar interieur en architecten pakten deze renovatie grondig aan. De structuur werd volledig ontmanteld, wat de mogelijkheid gaf om het gebouw opnieuw vorm te geven. Zo ontstond een vrij en open grondplan.

Mijn Thuis Op Maat – Eigenwijze strakke nieuwbouwwoning

Dat modern perfect past in een landelijke omgeving bewijst deze woning in Nieuwerkerken. Tijdens de openhuizendag ‘Mijn Thuis Op Maat’ krijg je de unieke kans om dit project te bekijken.

Pagina's

GRATIS Nieuwsbrief