Keramische zwembadboorden: ideaal voor een perfecte afwerking

Gepubliceerd op 17 May 2021

Met de zomer voor de deur maken we ons klaar voor wekenlang genieten van koude cocktails en warme temperaturen. Klaar om in zomermodus te komen? Maak van je eigen tuin een waar vakantieparadijs.

Harmonie aan het zwembad

Om de ruwe randen van een zwembad weg te werken, worden vaak standaard zwembadboorden aangebracht. Helaas sluiten deze nooit voor de volle 100% aan bij je terrastegels. Wil je wel één harmonieus geheel creëren, dan kies je voor een zwembadrand in hetzelfde materiaal en met dezelfde uitstraling als je omringende terrastegel. Je zwembad vloeit dan naadloos over naar je patio of terras, waar je lekker neerploft voor een paar uren vacation at home.

Keramische terrastegels: voor ieder wat wils

Om het jou gemakkelijk te maken, heeft Impermo een collectie keramische terrastegels van 2 cm dik met bijbehorende zwembadboorden in 3 verschillende randafwerkingen. De rand van de boordsteen, ook de neus genoemd, bepaalt in grote mate de uitstraling van je zwembad.

Voor een strakke toevoeging in een modern tuinontwerp, kies je voor de zwembadboord waarbij de rand in verstek gezagen werd met een neus van 5 cm hoog. Ook de boordsteen met rechte rand past bij een modern zwembad. De zwembadboord van Tilestone Beton Grey bezit een betonlook in XL-formaat met een lichte structuur dat uitstekend past in een minimalistische tuinomgeving.

De 180° afgeronde neus is dan weer een mooie toevoeging in een landelijke sfeer. Vooral wanneer je kiest voor de uitstraling van blauwe steen, zoals Tilestone Belgian Black.

Alleen maar voordelen

Niet alleen is er een groot aanbod in keramische zwembadboorden, ze zijn ook praktisch! Een keramische zwembadboord is erg onderhoudsvriendelijk. Wat water en een schrobborstel en het vuil is weg. Maar ook zonnebrandcrème heeft geen schijn van kans dankzij de niet-poreuze eigenschap van keramiek. Bang voor een slippartij van één van de kinderen? De antislip oppervlakteafwerking beschermt hen tegen valpartijen. Maak je dus klaar voor een zomer lang genieten langs je eigen zwembad.

Fan van natuursteen?

Ook in natuursteen is er een mooi assortiment beschikbaar voor de afboording van je zwembad. De fans van blauwe steen worden verwend met zwembadboorden en -hoeken van Hanoi Bluestone Artisan Select en Beijing Bluestone.

Gaat je hart eerder sneller slaan van een minimalistisch design? Dan kan je met de zwembadboord van Graniet aan de slag. Het broodnodige antislipeffect wordt bekomen door het oppervlak te verhitten met een vlammenwerper. Door de temperatuurschok schilfert de boordsteen licht en springen er deeltjes van het oppervlak los.

Supertip voor natuursteen

Wanneer je natuursteen een schoonmaakbeurt moet krijgen, kan je een buitenhuisreiniger gebruiken, maar let er wel op dat dit niet in het zwembadwater terecht komt.

Op zoek naar meer inspiratie? Ontdek het volledige assortiment zwembadboorden van Impermo en doe ideeën op voor terrastegels en meer in het Impermo-tuinmagazine.