Hoeveel kost een ingebouwd zwembad?

Gepubliceerd op 07 Februari 2022

Wil je een vakantiegevoel creëren in je eigen tuin? Een frisse plons nemen op warme dagen, baantjes trekken, genieten van een glaasje aan de rand van je eigen zwembad...? Een ingebouwd zwembad in de tuin lijkt voor velen een te dure droom. Maar dit hoeft niet te zijn! Ontdek meer over de kostenbepalende factoren bij inbouwzwembaden én maak kennis met een budgetvriendelijke optie.

Gemiddelde aankoopprijs van een zwembad

Zocht je online al eens een richtprijs voor een inbouwzwembad, zonder de plaatsingskosten meegerekend? Dan levert dit opzoekwerk je vooral grote bedragen op die pas starten vanaf € 30.000. Geen zorgen! Die prijs verschilt vaak van de werkelijkheid omwille van de de vele opties, formaten en materialen die mogelijk zijn.

Factoren die de prijs bepalen van een zwembad

Het bouwtype en de materiaalkeuze voor het zwembad zijn kostenbepalende factoren, maar ook de verdere toebehoren, de graafwerken en de plaatsing door professionals. Daarnaast zijn technische voorzieningen zoals een zwembadpomp, een filtersysteem, warmtepomp en verlichting onmisbare elementen die de kostprijs van je zwembad zullen verhogen.

Jouw voorkeur weerspiegelt zich in de afwerking van je zwembad en de eventuele extra opties die je integreert. Preventief beschermen met seizoensgebonden afdekzeilen of inbouw- of opbouwrolluiken is duurder in aankoop, maar verlengt wel de levensduur van je zwembad. Hoeveel deze precies kosten, is afhankelijk van de grootte van je inbouwzwembad en jouw wensen. Het spreekt voor zich dat kleinere modellen sneller opwarmen en dat design afwerking meer kost dan de standaard.

De oplossing? Het modulair zwembad

Je droomt al lang van een strak inbouwzwembad, maar je budget laat het niet toe? Dan is een modulair zwembad de oplossing. De opbouw van dit zwembad is een van de redenen waarom het budgetvriendelijker is dan de meeste inbouwzwembaden. Het wordt opgebouwd uit delen van een halve meter. Jij kiest dus zelf hoe groot je zwembad moet zijn.

Exterior Living biedt een kwalitatief, modulair inbouwzwembad aan die geen gigantische investering vereist. Hun Infiniteau werd ontwikkeld met oog voor kwaliteit aan een betaalbare prijs om ieders tuinwensen te vervullen.

Het Infiniteau inbouwzwembad is verkrijgbaar in standaard kits en als maatwerk. Een standaard kit haal je al in huis vanaf € 9.877 voor een model van 3,5 x 7 m, zonder plaatsing. Toch een verschil, vind je niet?

Benieuwd naar de opties en toebehoren van het Infiniteau zwembad van Exterior Living? Contacteer een zwembadbouwer voor advies en een complete offerte op maat.

Welke kosten komen achteraf nog kijken bij een eigen zwembad?

Los van eventuele kosten voor de aanleg van een terras of poolhouse en naast de prijs voor het plaatsen van je inbouwzwembad met alle voorzieningen, houd je ook nog rekening met onderhoud- en energiekosten.

Een goed onderhoud is essentieel om lang van je zwembad te kunnen genieten. Reken een budget van 300 à 500 euro per jaar voor onderhoudsproducten wanneer je zelf aan de slag gaat. Wij raden aan een zwembadspecialist in te schakelen hiervoor. Deze weet precies waarop te letten en stelt eventuele problemen tijdig vast. Zo hoef je ook niet meteen allerlei producten in huis te halen en ben je zeker van een optimale onderhoudsbeurt. Ideaal gezien laat je deze 2x per jaar langskomen. Eén keer om het zwembad winterklaar te maken en een tweede keer om je zwembad terug op te starten voor de lente.

Je zwembadverwarming bepaalt grotendeels de energiekosten. Naast de installatiekost van de pomp, houd je ook rekening met de kosten voor gebruik. Reken op zo’n € 500 à 600 per jaar om je zwembad (met afdekking) te verwarmen tijdens de zwembadmaanden.

Om je energiekosten te drukken, zijn er twee bijkomende mogelijkheden. Enerzijds kan je spaarzaam omgaan met je verbruik. Anderzijds zijn groene bronnen (zoals zonnepanelen) een manier om de kosten te minimaliseren.

De kuip moet natuurlijk ook gevuld worden. Een groter model vul je vanzelfsprekend met meer water. Mits een normaal gebruik, een goed filtersysteem en correct onderhoud, hoeft een zwembad niet vaak bijgevuld te worden.

Klaar om jouw zwembaddroom te vervullen? Contacteer een Exterior Living zwembadbouwer in je buurt voor meer informatie! Wil je alvast inspiratie opdoen? Download hier de zwembadbrochure.