Waarom kiezen voor een inbouwzwembad voor een stadstuin?
Je zou kunnen denken dat enkel een demonteerbaar zwembad mogelijk is in een tuin met beperkte ruimte. Niets is minder waar! De ruimte optimaal gebruiken om er het maximaal aan ontspanning uit te halen, is het doel. Een plunge pool in je stadstuin vervult die wens. Bovendien garandeer je zo jarenlang zwemplezier en verkoeling op zwoele dagen. Daarbovenop is het een slimme investering voor later. De waarde van je woning stijgt namelijk meteen met een duurzaam zwembad in de tuin.
Heb ik genoeg ruimte voor een zwembad in mijn stadstuin?
Je tekent best eerst een volledig tuinconcept uit. Een gezellig terras naast je zwembad maakt het totaalplaatje af. Met een oppervlakte van ongeveer 12 m² heb je al voldoende ruimte om een van de kleinere zwembaden te plaatsen. Voorzie ook ruimte voor je zwembadinstallatie. Die zet je best op een droge plaats. Kies bijvoorbeeld voor een aangebouwd technisch lokaal of stockeer de zwembadtechnieken in een berging, grote tuinkast of tuinhuisje.
Bij een Exterior Living verdeler vind je mini rechthoekige modellen vanaf 2x3 m en achthoekige zwembaden van Ø 250 cm. Ook grotere formaten en modellen zijn er verkrijgbaar.
Waarom een bovengronds zwembad kiezen voor een stadstuin?
Natuurlijk moet je met enkele zaken rekening houden. Niet iedere stadstuin is makkelijk bereikbaar en graafwerken uitvoeren is soms gewoonweg onmogelijk. Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor. De houten zwembaden van Exterior Living kunnen volledig bovengronds geplaatst worden. Bij die optie hoeven er geen grote verbouwingen, noch heuse graafwerken te gebeuren. Ook een kraan om alle elementen over je huis te tillen is overbodig. Het pakket maak je gemakkelijk open om de losse opbouwstukken naar je tuin te brengen. De houten zwembaden van Exterior Living hebben geen kuip en alle elementen passen zo door je voordeur. Eens de betonplaat gegoten, kan de zwembadbouwer gemakkelijk aan de slag om jouw zwembad te installeren.
Wist je trouwens dat bovengrondse zwembaden extra veilig zijn? Kleinere kindjes moeten al klimmen om er te kunnen invallen. Voor de structuur kiest Exterior Living voor zwaluwstaartplanken die met tand en groefverbinding in elkaar passen. Zo heb je ook geen gevaarlijk uitstekende hoeken!
Geen fan van houten zwembaden? Ontdek dan het Infiniteau zwembad. Dit modulaire strakke zwembad kan op maat van jouw tuin worden gebouwd!
Zwemparadijs in jouw stadstuin
Wil je een zwembad in je stadstuin om steeds een ontspanningsplek ter beschikking te hebben? Dan wil je vast je tuin tot in de puntjes afwerken. Een zwembad zorgt voor luxe, geeft je tuin uitstraling en brengt rust. Met sfeervolle tuinverlichting rondom je zwembad, een gezellig terras met tuinmeubels en verschillende planten, creëer je zo de plek van je dromen in je eigen tuin.
Je hoeft dus zeker geen groot perceel met veel buitenruimte te hebben om er een echt paradijs van te maken. Zwembaden komen in kleinere formaten en zijn bovendien een pak goedkoper in onderhoud en energie dan grote inbouwmodellen.
Heb ik een vergunning nodig voor een zwembad?
Goede vraag! Je mag niet zomaar doen wat je wilt met je eigen tuin. In Vlaanderen hoef je geen bouwvergunning voor een zwembad aan te vragen wanneer je zwembad voldoet aan volgende voorwaarden: het zwembad is niet overdekt, ligt in je zij- of achtertuin en heeft een kleinere oppervlakte dan 80 m². Bovendien moet je zwembad op meer dan een meter van de perceelgrens liggen en mag het niet in een kwetsbaar gebied gebouwd worden.
Informeer je vooraf altijd bij je gemeente en vermijd zo onnodige problemen. Als er toch een vergunning nodig is, kan je die meteen daar aanvragen.
Klaar om jouw zwembaddroom in de stad te vervullen? Contacteer een Exterior Living zwembadbouwer in je buurt voor meer informatie! Wil je meer te weten komen over de houten zwembadmodellen? Download hier de zwembadbrochure.