5 x een luxueuze loungesfeer aan je zwembad

Gepubliceerd op

Meer dan ooit beseffen we de meerwaarde van een aangename woonomgeving. Binnen én buiten. Je wil buitenruimtes die uitnodigen tot cocoonen. Waar jij 100 % kan ontspannen. Waarom dus niet alle troeven van een zwembadvakantie combineren met volledige privacy? Door de omgeving van jouw zwembad stijlvol in te kleden. Met deze inrichtingstips creëer je die luxueuze loungesfeer die je op vakantie zo apprecieert, bij jouw thuis.

1. Haal binnen naar buiten … en omgekeerd

Gepolijst beton past naadloos in industriële vibes of in combinatie met zwart staal en hout. Ook buiten. Dit oersterke materiaal doet perfect dienst als comfortabele, aangename en onderhoudsvriendelijke vloer voor rond je zwembad. Maar ook voor buitenkamers zoals poolhouses, tuinkantoren of overdekte terrassen. Optimaal ruimtegevoel creëer je met grootformaattegels in eenzelfde tint. Origineler en opvallender wordt het als je puzzelt met klinkers in waalformaat in verschillende kleurnuances. Je maakt het zo warm en hedendaags als je maar wil.

2. Leg linken in je tuin

Wat valt er op en geeft tegelijk visuele rust? Samenhang. Alles past bij elkaar. Door gelijkaardige kleuren en vormen óf net met behulp van toffe contrasten. Denk dan aan het pad naar je voor- of achterdeur. De tegels op je terras. De doorsteek van je zwembad naar je poolhouse. De staptegels door je vijver. De zitelementen op het grasveld. Hoe heerlijk moet het zijn om dit alles in eenzelfde kwalitatief materiaal te vervaardigen? In beton kan het.

3. Creëer eyecatchers

Sommige dingen trekken je aandacht. Op een positieve manier. Door hun originaliteit of inventiviteit. Kijk zelf eens rond in je tuin en zoek plekjes die wat cachet kunnen gebruiken. Misschien kan je een ingewerkte fontein voorzien rond een boom, mét een handige zitbank. Of een circuit leggen tussen je zwembad en kleinere waterpartijen aan je terras. Zelfs een watervaleffect van fonteinen die in je zwembad stromen is een optie. Durf out-of-the-box te denken in beton. Waarom ook niet?

4. Focus op comfort

Doet beton je denken aan harde, koude oppervlakken? Think again. Ook beton kan fluweelzacht ogen én voelen. Zalig zonnen aan je zwembad op een knap afgeronde rand die als satijn aanvoelt. Met blote voeten relaxen op je terras. Of languit liggen op een langwerpige beam met ingebouwde ledverlichting of waterelement. Smooth beton bestaat echt.

5. Verrassende ontwerpen

Roept het woord 'vakantie' bij jou een beeld op van frisse kleuren, leuke contrasten en markante vormen? Ook die sfeer schep je zonder problemen met beton. Niet enkel klinkers en tegels, maar ook tal van objecten als zitblokken, banken, tafels, trappen en balustrades zijn verkrijgbaar in kleuren en afwerkingen op maat. Met een ruwe, zichtbare korrel of zalig zacht. In frappante tinten die enkel jij kan verzinnen. Jouw tuin, jouw vakantie.

Meer info over betonoplossingen rond zwembaden en vijvers? Bekijk de opties van Ebema Stone&Style of bezoek één van de Ebema Expo’s.