5 tips voor een goede afwatering van je zwembad

05/08/2021

Wanneer we de zon op ons gezicht voelen, dromen we meteen weer over een eigen zwembad. Velen onder ons konden er niet langer aan weerstaan. Want ten opzichte van 2020 merkten de zwembadbouwers een stijging van 20%. Wil jij ook graag genieten van een eigen zwembad deze zomer? Ontdek alvast de 5 tips voor een goede afwatering.

1. Inox: chloorresistent en onderhoudsvriendelijk

De afvoergoten rondom het zwembad voorzie je best met een inox rooster. Roestvrij staal (RVS) of inox heeft een sterke resistentie tegen chloorhoudend water, iets wat zowel bij een binnen- als buitenzwembad voorkomt. Het gootelement uit polyesterbeton is eveneens chemisch resistent. Daarnaast is inox onderhoudsvriendelijk.

Natuurlijk zijn er kwalitatief en dus prijsmatig ook diverse soorten inox. Men kiest best voor austhenitisch RVS, dat ook de maatstaf is in de voedingsindustrie. Naast chroom bevat dit type nikkel, waardoor het goede corrosieve en mechanische eigenschappen heeft. Het is weinig magnetisch en op die manier makkelijk te onderscheiden van het minderwaardige ferritisch RVS.

Bij een binnenzwembad raden we een volledige afwatering in inox van het type AISI 316 aan. Niet enkel voor het rooster, maar ook voor het gootelement kies je best voor dit type inox. Dit heeft een betere corrosieve weerstand dan AISI 304, in het bijzonder tegen chloriden.

Bij een buitenzwembad kan je opteren voor een polyesterbetonnen goot als onderbouw. Voor het rooster volstaat inox van het type AISI 304. Chloordampen gaan sneller opgaan in de buitenlucht en tasten de afvoergoot dus minder snel aan.

afwatering zwembad

 

 

 

 

 

 

2. Een voetvriendelijke goot

De discrete sleufgoten en goten met lengtestaafrooster hebben een fijne structuur dat je perfect met blote voeten kan betreden.

3. Veiligheid primeert

Een afvoergoot met opzetstuk is veilig voor grijpgrage kinderhandjes.

4. Onderhoud en hygiƫne zijn belangrijk

Na glas is inox het meest onderhoudsvriendelijke materiaal. Vuildeeltjes hechten zich minder snel vast.

Lengtestaafrooster: bladeren, grind en andere vuildeeltjes vallen niet in de goot. De doorstroming blijft gegarandeerd

Discrete sleufgoot: dankzij de handige toegangs- en inspectieluiken kan je de discrete goot makkelijk onderhouden

5. Het oog wil ook wat 

Inox is vanuit esthetisch oogpunt erg geliefd in de moderne bouw. Het geeft een meerwaarde aan zwembaden, zeker in vergelijking met de goedkope en minder kleurvaste look van kunststof.

Wordt jouw droom werkelijkheid en geniet je binnenkort ook aan je eigen zwembad? Hou zeker rekening met bovenstaande tips, download de gratis brochure voor meer informatie en of vind een verkooppunt bij jou in de buurt.

In samenwerking met ACO

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.