Klimaatverandering? Zo werken bedrijven mee aan oplossingen voor verantwoord waterbeheer

Gepubliceerd op 24 October 2019

Sinds de zomer van 2018 blijkt klimaatverandering niet langer een realiteit veraf te zijn. Plots is omgaan met zowel wateroverlast als duidelijke watertekorten een reële uitdaging. Diverse bedrijven trekken mee aan de kar en reiken oplossingen aan. Ontdek een inspirerende case.

Regenwater inzetten

Voldoende kwaliteitswater aan een betaalbare prijs is niet langer vanzelfsprekend. (Meer) regenwater bufferen, hergebruiken en infiltreren van niet verontreinigd hemelwater wordt de nieuwe norm, debietremming een logische techniek.

Op zoek naar oplossingen

De huidige waterketen is waarschijnlijk nog niet voldoende voorbereid op klimaatveranderingen en de gevolgen ervan op onze leefomgeving. Diverse overheden, maar ook studiebureaus worden daarom logischerwijze extra geprikkeld om versneld oplossingen aan te reiken, die het hoofd helpen bieden aan de effecten van de klimaatveranderingen.

Inspirerende cases

Ook diverse organisaties en bedrijven timmeren mee aan de weg. Zo heeft Ecobeton water technologies reeds meer dan een decennium lang voluit aandacht voor de wisselwerking tussen water, leefmilieu en toenemende verstedelijking. Het bedrijf heeft ervoor gekozen niet alleen aan haar economische, maar ook aan haar maatschappelijke opdracht invulling te geven via “concepts that drive society”.

Innovatie en samenwerking

Via de inzet van hun engineering neemt Ecobeton water technologies met hun innovatieve productoplossingen de verantwoordelijkheid op voor zijn klanten, opdrachtgevers en voorschrijvers. Reeds geruime tijd werken ze in dat kader ook nauw samen met een spin-out van de KU Leuven, die hen op academisch niveau ondersteunt om hun productoplossingen nog beter klimaat adaptief te ontwerpen en te dimensioneren.

Plug & play

Hun nieuwe productoplossingen ‘plug & play’ staan volledig klaar voor onmiddellijke plaatsing en aansluiting op de werf. Ze ontzorgen verregaand met betrekking tot regenwateropvang, filtering, buffering, infiltratie en debietremming, olie- en korrelafscheiding. De oplossingen beantwoorden niet alleen 100% aan de dwingende milieuwetgevingen, ze zijn ook juist gedimensioneerd of ontworpen om hun functie op de meest efficiënte en prijsgunstige manier in te vullen.

Betrokken partner

De uitdagingen en opdrachten worden steeds complexer. Ecobeton water technologies wil daarbij op alle mogelijke manieren met raad en daad bijstaan. Denk aan:

  • Assistentie op werfvergaderingen
  • Assistentie bij voorstelling aan de diverse rioolbeheerders
  • Intekenen van productoplossingen in het uitvoerings- of rioleringsplan
  • Indiensstelling van sturings-, regel- en meetapparatuur
  • In de winterperiode: opleidingen van het werfpersoneel en de calculatie

Kennis delen

Ecobeton water technologies deelt graag haar kennis en ervaring in de meest brede zin. Zo motiveert het bedrijf om te bouwen aan de waterketen van de toekomst, in het belang van deze en volgende generaties. De opening van hun eerste depot in Vlaanderen is intussen een feit. In een straal van ongeveer 30 km rond dit depot in Beveren is de firma nu ook fysisch aanwezig in de nabijheid van 59 gemeenten.

Graag meer info over de begeleiding door Ecobeton water technologies? Neem vrijblijvend contact op.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan