Vermijd een dure waterrekening met WhatsUp Home

Wist je dat 30% van de Belgen te maken krijgt met een waterlek? En vaak zonder het zelfs te weten! Het gevolg laat zich raden… een sterk oplopende waterfactuur! En dat heb je niet meteen door, dikwijls pas bij de jaarlijkse afrekening.

Een kraan die lekt, een toilet dat blijft doorlopen, … vervelend. Maar dat merk je gauw en je kan dus snel zelf ingrijpen of een technieker laten komen. Toch is ook die kost niet te verwaarlozen.

Nog vervelender, en duurder, zijn de lekken in leidingen die we niet zien. Het water loopt ongemerkt weg gedurende lange tijd, en berokkent eveneens schade aan de woning (insijpeling, overstroming, …).

Belang van de watermeter

Hou vooral je watermeter in de gaten. Wacht het jaarlijkse moment om de meterstand door te geven niet af! Bekijk de watermeter regelmatig. Het kan je al een vermoeden geven of je met een lek zit of niet. Bekijk, voor het slapen gaan, de watermeter. Zorg dat er geen waterverbruik meer is ’s nachts: niemand trekt het toilet door of zet een kraan open. Draaide de watermeter? Dan zit je met een lek.

Als het een kraan of toilet is, dan vind je het waarschijnlijk makkelijk zelf. Zit het verborgen, dan moet je de expertise inroepen van een specialist die gebruik maakt van verschillende technieken om het lek op te sporen.

Hou dan ook je muren in de gaten. Vochtplekken? De verf die afbladdert? Het behangpapier dat wegrot? Of de muur die kromtrekt. Dan is er een lek.

WaterWatch

Dankzij de slimme sensor in het WaterWatch pakket van WhatsUp zie je op je smartphone in real time jouw waterverbruik. Hierdoor kan jij tijdig ingrijpen en het verbruik in de perken houden.

Is er ergens een onzichtbaar lek en dus een abnormaal waterverbruik? Dan gaat deze sensor jou, via een pushmelding op je smartphone, verwittigen! Je vermijdt dus die torenhoge waterrekening en bijkomende kosten voor herstellingen.

Meer info: www.whatsuphome.be

In samenwerking met Federale Verzekering

Meer nieuws van Federale Verzekering

Bouwplannen? Zo vermijd je kosten en vertragingen door schade of diefstal

Ga je bouwen? Proficiat! Je kunt vast niet wachten tot je project klaar is.

Een oogje in het zeil houden bij je thuis? Ook als je op de latten staat of op kantoor?

Sla jij ook wel eens aan het piekeren als je in de file naar je chalet in de bergen staat?

Wat na een inbraak in uw huis?

U vertrok op reis en nam alle mogelijke voorzorgsmaatregelen zodat er niet kon ingebroken worden

GRATIS Nieuwsbrief