Tuindesign vs comfort

Gepubliceerd op

De hedendaagse tuin is een idyllische, harmonische omgeving waarin we tot rust komen na een drukke werkdag. Die tuin is uitgegroeid tot een verlengstuk van onze woning en vaak uitgerust met een terras, een buitenkeuken en een loungehoek naast sfeervolle elementen zoals een strakke vijver en grote plantenbakken.

Onderhoudsarme tuin

Het liefst van al willen we tegenwoordig een tuin die zo weinig mogelijk onderhoud vraagt. Door redelijk veel bestrating en weinig beplanting te voorzien zet je al een flinke stap in de onderhoudsvriendelijke richting. Als je dan ook nog eens duurzame kwaliteitsproducten gebruikt, ben je helemaal op de goede weg.

Doeltreffende afwatering

Afvoergoten in een buitenverharding zijn in de onderhoudsarme tuin razend populair. Ze vangen niet alleen het regenwater op, maar zorgen er ook voor dat het poetsen en het grondig reinigen van het terras kinderspel worden. Dit is niet onbelangrijk bij de huidige trend om de living meer en meer drempelloos naar buiten te laten doorlopen. Want een efficiënte afwatering is dan essentieel. Dat je het afwateringssysteem discreet in een nieuw of bestaand terras kan inwerken, is mooi meegenomen. Of het water moet afvloeien naar de riolering of naar een ondergronds infiltratiesysteem hangt af van de vervuilingsgraad, de wetgeving, je gebruiksgemak en gezond verstand. Beide aansluitingen maken immers deel uit van een doeltreffend waterbeheer in je tuin.

Trendy afvoergoten

In de tuin- en landschapsarchitectuur duiken afvoergoten meer en meer op als stijlvolle overgangselementen tussen de verschillende soorten bestratingen, die de moderne tuin verfraaien. Tegels, klinkers en stenen tref je aan in de meest uiteenlopende formaten en kleuren die je onderling mooi kan combineren. Verder leiden nieuwe productietechnieken tot verrassende kleurschakeringen in het ruwe of het gladde oppervlak van deze materialen. Fabrikanten van afvoergoten houden dergelijke tendensen nauwlettend in het oog. Zo brengen ze vandaag ook goten op de markt met designroosters in een lichte of een iets donkerdere trendy grijstint. Van traditioneel tot trendy afvoergoten, ontdek hier de verschillende mogelijkheden voor uw terras of verharding.