Een afvoergoot met sleuf plaatsen op een terras? Hoe begin je eraan?

Gepubliceerd op 09 Juni 2023

Ga je een nieuw verhard terras plaatsen, maar wil je de mooie tegels niet onderbreken met een opvallend afvoergootje of -putje? Ga voor een discrete oplossing om het overtollige water op het terras af te voeren.

Inox sleufgoot

Vaak worden er afvoergoten met roosters geplaatst om het overtollige water op een verhard terras af te voeren. Maar het kan ook discreter, met een inox sleufgoot zoals Euroline Discreet Inox. Het enige wat je dan ziet is een fijne sleuf van slechts 1 cm breedte. Dit vormt ook een mooi accent als overgangselement tussen twee bestratingen.

De sleuf vormt geen gevaar voor grijpgrage kinderhandjes en is perfect blootsvoets beloopbaar. De discrete sleufgoot wordt gemakkelijk ingebouwd en is zeer onderhoudsvriendelijk.

Plaatsing

De gootlijn is zonder breekwerk in te bouwen tegen een bestaand terras, maar ook perfect centraal te leggen in een nieuw terras. Euroline Discreet is overal toepasbaar rondom de woning. In trappen, tegen een muur, voor de dorpel van de garage, ...

Een bijkomend voordeel is dat inox een sterke resistentie heeft tegen chloorhoudend water. Dit maakt deze goot ook uitermate geschikt als overloop van een buitenzwembad.

Raadpleeg hier het stappenplan om een afvoergoot met sleuf te plaatsen.

Op zoek naar een stijlvolle oplossing voor de waterafvoer van een terras, tuin of oprit? Ga naar www.aco.be of bezoek een verkooppunt in je buurt.

Banner