Voer onopvallend overtollig water af van je terras

Gepubliceerd op 04 Mei 2022

Ga je een nieuw verhard terras laten plaatsen, maar wil je de mooie tegels niet onderbreken met een opvallend afvoergootje of -putje? Ontdek hoe je op een discrete manier het overtollige water op je terras kunt afvoeren.

Klassevol terras, klassevolle afwatering

Vertoef je ook zo graag op je terras als het mooi weer is? Gezellig buiten eten, genieten van de zonnestralen en je gezelschap. Ga je een nieuw verhard terras laten aanleggen, bijvoorbeeld in tegels, dan voorzie je best ook een degelijke waterafvoer. Heb je liever geen te opvallende afvoergoten of -putten voor je stijlvol terras? Ga dan voor een esthetische oplossing met discrete sleufgoten en afvoerputjes.

Discrete sleufgoot in inox

Vaak worden er afvoergoten met roosters geplaatst om het overtollige water op een verhard terras weg te voeren. Maar het kan ook discreter, met een inox sleufgootje bijvoorbeeld. Het enige wat je dan ziet is een fijne sleuf. Dit vormt ook een mooi accent als overgangselement tussen twee bestratingen. Het gootje is ingewerkt en voel je nauwelijks, ideaal als je graag blootvoets wandelt. De discrete sleufgoot wordt gemakkelijk ingebouwd en is zeer onderhoudsvriendelijk. Ontdek er snel meer over.

Onopvallend gootje aan glaspartijen

Een drempelloze overgang tussen glaspartijen op de grond en het terras is een echte trend. Binnen en buiten loopt dan visueel in elkaar over. Wanneer het regent wil je niet dat het water naar binnen loopt, dus er moet een afvoergootje voorzien worden. Ook dit kan discreet met een innovatief afwateringssysteem dat naast het profiel van glaspartijen wordt aangebracht. Zo vloeit het overtollig water van het terras subtiel weg en kun je genieten van een strak terras. Ontdek meer over deze discrete sleufgoot voor glaspartijen aan je terras.

Discreet afvoerputje voor terras in blauwsteen

Ben je fan van een terras in blauwe hardsteen en zoek je een afvoerputje voor aan je buitenkraan? En liefst eentje in dezelfde stijl als je discrete sleufgoot? Gevonden! Een inox afvoerputje met een betegelbaar deksel voor natuursteen gaat subtiel op in je terras. De omlopende sleuf tussen het deksel en het raamkader is eenvoudig en discreet te integreren in het voegpatroon van je terras. Bovendien is het putje gemakkelijk te reinigen. Ontdek meer over het discrete afvoerputje.

Interesse in een stijlvolle oplossing voor de waterafvoer aan je terras, tuin of oprit? Ontdek enkele oplossingen in de inspiratiebrochure. Graag meer info? Neem contact op met een verkooppunt in je buurt.

In samenwerking met ACO