Terrastrend: designroosters in de kleur van je buitenschrijnwerk

Gepubliceerd op 27 Juni 2018

Je ziet het steeds vaker: de tuin en het terras als verlengstuk van de woning. Alle elementen maken deel uit van één harmonieus totaalplaatje. Nu kun je zelfs de afvoergoten mooi inpassen. Voor een look die klopt tot in de puntjes! 

Waarom afvoergoten?

Afvoergoten in een buitenverharding vangen niet alleen het regenwater op, ze zorgen er ook voor dat je minder tijd verliest aan het schoonhouden van je terras. Voor een drempelloze overgang laat je het afwateringssysteem discreet in je terras inwerken.

Keuze te over

Afvoergoten vormen stijlvolle overgangselementen tussen verschillende soorten bestratingen in je tuin. Combineer gerust diverse formaten tegels, klinkers of stenen, want de afwerkingen bij de afvoergoten evolueren mee. Ook hier zijn trends te spotten!

Aco Euroline natural grey

Geraffineerd grijs

Met een designrooster in een trendy grijstint (licht of iets donkerder) of antraciet maak je de eigentijdse look van je terras of tuin helemaal af. Geef je terras met grijstinten bijvoorbeeld een extra dimensie door te kiezen voor Natural Grey afvoergoten. Bekijk inspirerende projecten.

Match met je buitenschrijnwerk

Maar je kunt nog een stap verder gaan. Wat dacht je van gepoederlakte designroosters die je afstemt op de kleur van het buitenschrijnwerk? Ook deze roosters integreren harmonieus in de buitenverharding van je woning. Kies tussen zeven courante standaardkleuren of vraag naar je favoriete RAL-kleur.

Mat met ruwe structuur

De roosters uit deze Harmony-reeks hebben een duurzame, matte coating met een ruwe textuur. Een matte coating volgt de ‘naturel’ van de buitenverharding. De ruwe textuur maakt dat de roosters nog meer krasbestendig zijn. Voor het materiaal kies je tussen gietijzer en verzinkt staal. Het gietijzeren sleufrooster kan meer belasting aan en wordt daarom meestal in de oprit of voor de garagedorpel gelegd.

Nieuw jasje

Designroosters met een kleur op maat zijn haalbaar bij zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Liggen er bij jou al Euroline afvoergoten? Dan kun je zonder breekwerk de roosters laten aanpassen naar de RAL-kleur van jouw keuze. Je hoeft de bestrating van je terras of oprit dus niet te vernieuwen om te genieten van je favoriete tint.

Discrete sleuf

Liever een discrete waterafvoer zonder roosters? Bij de Euroline Discreet Inox afvoergoot is er slechts een fijne sleuf te zien. Dat schept extra mogelijkheden. Gebruik deze sleuf om een eentonig tegelpatroon te doorbreken, of als overgangselement tussen twee bestratingen. Dat levert een strakke, luxueuze uitstraling op. Dankzij de bladvanger krijgen bladeren geen kans om de riolering te verstoppen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw terras, oprit of tuin? Bezoek een specialist voor advies op maat. Vraag zeker ook je gratis brochures aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan