Nieuw: een discrete afvoergoot voor je balkon, daktuin of dakterras

Gepubliceerd op 02 Juni 2021

Ook wie in een appartement woont, wil van het buitenleven genieten. Bijgevolg kiezen heel wat (ver)bouwers voor een daktuin of dakterras. Door de tegels van binnen mooi te laten doorlopen naar buiten krijg je een ruimtelijk gevoel en een harmonieus totaalplaatje. Maar hoe zit het met de waterafvoer? Ontdek een discrete gootlijn voor een perfecte balkonafwatering. 

Drempelloos wonen in je appartement

Tegels van binnen die drempelloos overlopen naar buiten, het ziet er erg chic uit. Maar bij slagregen mag het water dat van je ramen en verharding komt, niet binnenlopen. Ook het druipwater van de raamprofielen moet ergens heen. Gelukkig bestaat er een innovatief afwateringssysteem dat uitstekend past binnen het concept van het drempelluw wonen. Misschien had je al de afvoergoot Euroline Discreet Inox BFL ontdekt, een efficiënte oplossing voor een gelijkvloers terras of een gelijkvloerse tuin. Maar een drempelluw terras kan nu ook als je in een appartement woont. Ontdek een discrete afvoergoot voor je balkon, daktuin of dakterras.


Efficiënt afwateringssysteem voor je balkon, daktuin of dakterras

Met de Highline afvoergoot van ACO verleng je je interieur als het ware naar je dakterras, want deze gootlijn kan je tegen grote glaspartijen plaatsen. Het gootelement uit inox heeft zijwaartse sijpelopeningen en een designrooster of sleufopzetstuk uit inox. De goot vangt spatwater en druipwater op dat van de raampartijen komt. Maar er is meer. Met deze afvoergoot kan je de drempel tussen je binnenruimte en je balkon, daktuin of dakterras verlagen van 15 tot 2 cm, zonder last te hebben van spatwater of vuil. Benieuwd? Vind een verkooppunt in je buurt.

Onzichtbare afwatering tegen glaspartijen

Is het Highline afwateringssysteem ook geschikt voor jouw project? Vast wel! De Highline gootlijn kan in elke bouwfase gezet worden: in ruwbouw, bij plaatsing van de ramen, of als het balkon of dakterras aangelegd wordt. Het systeem kan gebruikt worden met haast alle raamprofielen, zelfs als die een vrij diepe (inbouw)profilering hebben. Je hebt de keuze tussen een sleufopzetstuk en een rooster. Ook is het systeem geschikt voor profielen in alle materialen, waaronder hout en aluminium. Download technische tekeningen en lastenboekvoorschriften.

Eenvoudig in te bouwen

De Highline afvoergoot is in te bouwen bij een waterdoorlatende verharding, of bij verhardingen met een water drainerende fundering/ondergrond, of bij tegels op tegeldragers of een vlonderterras. Als je het kanaal op een begaanbare plaats plaatst, verstevig je het best met 3 koppelstukken per meter. Als het kanaal niet wordt belast, heb je deze verbindingsstukken niet nodig. In elk kanaal zitten 2 koppelstukken in de bodem van het kanaal. Als je er extra nodig hebt, kan je er makkelijk bijbestellen. Lees hier de inbouwvoorschriften en ontdek hoe je Highline afvoergoten plaatst.

Op zoek naar een discreet afwateringssysteem voor je balkon, daktuin of dakterras? Ontdek de Highline afvoergoot van ACO en vind een verkooppunt in je buurt. Graag meer tips om slim om te gaan met regenwater rond de woning en in de tuin? Download je gratis inspiratiebrochure.