ACO bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd!

Gepubliceerd op 08 December 2021
1950: ACO truck voor de gebouwen op het bedrijventerrein.
1950: ACO truck voor de gebouwen op het bedrijventerrein.

Op 10 december 1946 werd ACO door Jozef Severin Ahlman (1924 - 2006) opgericht op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg (Duitsland). ACO blaast dus - weliswaar met minder grote internationale toeters en bellen – 75 kaarsen uit. Dat laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Duik even mee in de geschiedenis. 

75 jaar ACO

Op 10 december 1946 werd ACO door Jozef Severin Ahlman (1924 - 2006) opgericht op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg (Duitsland).

In de jaren '60 begon de jongste zoon van het echtpaar Julius en Käte Ahlmann met de productie van constructie-elementen, ramen van beton en de eerste afwateringsgoten.

10 jaar later, in de jaren '70, overschreed ACO voor het eerst over de landsgrenzen met de ondertussen welbekende ACO-drains.

Begin jaren ’80 droeg Severin Ahlmann geleidelijk de verantwoordelijkheid over aan zijn neef Hans-Julius Ahlmann, die sindsdien groei, diversificatie en internationalisering met succes heeft vormgegeven.

ACO vandaag de dag

Het familiebedrijf ACO groeit momenteel toe naar de volgende generatie: het heden en de toekomst van de ACO Group worden op dit moment vertegenwoordigd door Hans-Julius Ahlmann en zijn zoon Iver, die in 2012 officieel is toegetreden tot de directie van ACO Ahlmann SE & Co. KG (voorheen ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG) als managing partner. Iver Ahlmann neemt ondernemersverantwoordelijkheid en draagt zorg voor de identiteit van ACO als familiebedrijf in de toekomst.

Enkele cijfers :

  • + 5400 medewerkers in 44 landen
  • 35 productiecentra in 18 landen
  • ACO België is gestart in 1991

Benieuwd naar de producten en diensten van ACO? Neem een kijkje op de website.