Mooie tuin? Check! Maar denk ook aan waterinfiltratie!

Gepubliceerd op

Een traditioneel gazon, grote terrastegels of een betonnen buitenvloer,… Iedereen wil graag een mooie én onderhoudsvriendelijke tuin. Maar denk ook eens aan de waterinfiltratie! Sinds 2014 is dat trouwens verplicht bij nieuwbouw, herbouw en uitbreiding.

Sinds 1 januari 2014 zijn er in Vlaanderen strengere regels voor de afvoer van regenwater. Toch zijn er nog veel mensen die dat niet weten. Ga je bouwen of renoveren op een perceel groter dan 250 m²? Of wil je een ondoorlatende verharding van meer dan 40 m² uitbreiden? Dan ben je verplicht om een infiltratievoorziening te installeren. Dat is tenminste de algemene regel. Per gemeente kunnen er strengere eisen van toepassing zijn. Vraag daarom eens na welke regels er voor jou gelden.

Premie

Wist je niets af van deze wetgeving of had je niet gerekend op die extra kosten? Geen paniek, de infiltratiesystemen van ACO vragen slechts om een beperkte investering. Daarbovenop kunnen gemeentes je ook een premie geven of een deel van je factuur terugbetalen. Check daarom wat je gemeente voor jou kan doen!

Infiltation Line: onzichtbaar én efficiënt

De infiltratiesystemen zullen je tuin zeker niet ontsieren. ACO heeft namelijk infiltratieblokken die je onder de grond plaatst, en waarvan je dus niets ziet! De Infiltration Line-blokken bestaan uit natuurlijke rotswol. Via een buizensysteem worden ze aangesloten op je gootleiding en/of de overloop van je regenwaterput. Regent het? Dan vloeit het water naar de rotswolblokken en slaan ze 94% van het water op. Daarna laten ze het water zachtjes in de ondergrond doorsijpelen. Infiltration Line is dus een duurzame, efficiënte en milieuvriendelijke oplossing!

Benieuwd hoe de Infiltration Line precies werkt? Bekijk het hier: 

Moderne oplossingen

Wil je de infiltratieblokken toch liever niet in je gazon ingraven? Geen probleem, ACO biedt nog veel meer infiltratieoplossingen. Een infiltrerende afvoerput die je niet op de riolering moet aansluiten bijvoorbeeld. Misschien is een discrete, moderne afvoergoot meer iets voor jou. Of wat dacht je van grasdallen? Die zijn ideaal voor wanneer je een extra buitenparkeerplaats voor je wagen wil. Daarnaast blijft het gras altijd groen én waterdoorlatend. Wat je ook wil, ACO heeft voor elk probleem de juiste oplossing!

Wil je ook een ACO waterinfiltratiesysteem installeren? Zoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt.