Inspiratie: taverne Het Bos (Merchtem) kiest voor terrasafwatering met kunstige look van ACO

Gepubliceerd op

Wie de taverne ‘Het Bos’ in Merchtem bezoekt, kan er kunstige roosters spotten in het terras. Deze Euroline Voronoï roosters maken deel uit van de terrasafwatering van ACO en geven de taverne een origineel accent. We vroegen uitbaters Kris en Sam om een woordje uitleg.

Heraangelegd terras voor taverne Het Bos

De unieke taverne ‘Het Bos’ in Merchtem die in 1906 gebouwd werd, kreeg in 1998 een nieuw verhaal dankzij uitbater Kris Van Den Eynde. 20 jaar later, in 2018 gaf hij de fakkel door aan zijn zoon Sam die volop een nieuw hoofdstuk aan het schrijven is voor deze taverne. Onlangs hebben ze werken laten uitvoeren en hun terras heraangelegd. Het gietijzeren Voronoï-rooster mocht hier volgens hen niet ontbreken. Benieuwd naar dit rooster met award-winnend design? Vraag hier je gratis inspiratiebrochure aan.

Wat is ‘Het Bos’? Hoe zou je je taverne kunnen omschrijven?

‘Het Bos’ is eigenlijk een belevings- en ontmoetingsplek omringd door dieren en de rust van de natuur. Al 5 generaties lang zit onze familie in de horeca, ik leerde van kinds af de harde stiel. Maar het gaf me ook inzichten over hoe het wel en niet mocht zijn. Zo zocht ik een plek waar ik mijn kinderen kon zien spelen terwijl ik aan het werk was, en waar naast het eten ook plaats was voor entertainment.

Zo hou ik ervan om kinderen te zien ravotten, vrienden en families te verenigen en hen werkelijk te zien genieten. Hier zijn al veel vriendschappen en relaties ontstaan én dat ik daaraan kan bijbrengen, dat is gewoon magisch voor mij. Er zijn klanten die mij soms met tranen in de ogen bedanken voor deze plek omdat hun kinderen hier zo hard genieten.

Wat zijn jullie dromen nog voor ‘Het Bos’?

Ik vertrek zeer binnenkort naar Canada. Met dubbele gevoelens weliswaar, maar met enorm veel vertrouwen in Sam. Voorlopig probeer ik mijn expertise over te brengen zodat hij met de juiste kennis de zaak kan runnen, maar de invulling hiervan ligt in zijn handen. Sam is ex-student architectuur en houdt van grafische vormgeving en heeft stijl, het zal dus in eerste instantie een opfrissing zijn van de plek. Daarnaast zou Sam de geweldige locatie en het potentieel van deze plaats nog verder willen inzetten voor evenementen, familiefeestjes, reünies, allerlei bijeenkomsten die verbindend werken, want dat is echt waar we voor staan. Maar stap voor stap.

Jullie hebben heel wat vernieuwingen aangebracht: de speeltuigen opgefrist, een nieuw terras aangelegd … Zijn er nieuwe plannen?

Het werd gewoon tijd om te vernieuwen, mee zijn met onze tijd. Dat is sowieso nodig om rust te creëren en een plek te zijn waar het fijn vertoeven is. Daar horen geen verouderde, versleten elementen die het concept zouden kunnen verstoren. Sam is 22 jaar, jong in het vak maar straalt jeugdigheid uit, hij staat erop om tijdig vernieuwing te brengen. Zo hoort dat.

Voor jullie terras hebben jullie gekozen voor het kunstig rooster ‘Voronoï’, waarom?

Zoals ik reeds zei heeft Sam oog voor esthetiek, toen we Voronoï ontdekten was het voor ons heel snel duidelijk. Het past perfect bij ons. Het natuurlijke en duurzame, het design dat ook volledig aanleunt bij de natuur. Bovendien is het in gietijzer, het krijgt dus na enige tijd een roesttint, Cortenstaal look daar houden we enerzijds van, maar vooral, het plaatje klopt, dat is het belangrijkste.

Over afvoergoot Euroline Voronoï

Euroline Voronoï is een afvoergoot voor tuin, terras en oprit. ACO Garden biedt veel meer dan enkel de traditionele afvoergoten. Van afvoerputjes onder het waterkraantje tot afwaterende vloermatten. ACO is met oog voor de klimaatverandering ook voortrekker in het slim omgaan met regenwater. Niet enkel door het aanbieden van infiltratieblokken en infiltratiekratten, maar ook met oplossingen voor waterdoorlatende verharding zoals grasdallen en grindstabilisatiematten.

Graag meer info over de afvoergoot Euroline Voronoï? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan, of bezoek een verkooppunt in je buurt voor advies op maat.