Een vaste voet op grind

04/05/2015

Voor waterdoorlatende zones aangelegd met grind rondom de woning stelt ACO haar nieuwe product voor: de Gravel Fix® Pro grindstabilisatiematten. Die passen perfect in de hedendaagse tuinontwerpen met een diversiteit aan bestratingen. Het grind ligt vast in de honingraatcellen en dat zorgt voor een mooi, vlak en stabiel oppervlak. Storende spoorvorming bij de passage van fietsers en auto’s is verleden tijd. Plassen zijn er bijgevolg ook nooit. Regenwater infiltreert snel langs het stevige geotextiel aan de onderzijde van de mat.

De tijd van complete tuinen en opritten in blauwe steen of in klinkers van eenzelfde kleur is voorbij. In moderne tuinconcepten wordt er gespeeld met strakke tegels in diverse maten, de vrij ruwe kleiklinkers, ..., graspartijen en dolomiet. Voor de waterdoorlatende zones met grind biedt ACO vandaag witte en grijze grindstabilisatiematten aan.

Kenmerken van de Gravel Fix® Pro matten                                                                                                    

  • Honingraatstructuur uit polypropyleen: 32 mm diepe trapeziumvormige wandconstructie, welke 1,4 mm dik is aan de onderzijde en 0,8 mm aan de bovenzijde. De supersterke, flexibele structuuropbouw garandeert de sterkte en vangt mogelijke materiaaluitzettingen op.
  • Druksterkte ongevuld: > 95 ton/m2 voor de grijze versie en 120 ton/m2 voor  de witte transparante versie.
  • Druksterkte gevuld van minimum 250 ton/m2 tot maximum 450 ton/m2 , afhankelijk van de gebruikte grindsoort.
  • Stevig geotextiel (68g/m2) aan de onderkant met 3 functionaliteiten: 100% waterdoorlatend, voorkomt de groei van onkruid en houdt het grind vast. Alle grindsoorten met een korrelgrootte van 3 à 16 mm blijven mooi op hun plaats.
  • Makkelijk hanteerbaar dankzij de afmetingen van 117,60 cm x 76,40 cm.
  • Makkelijk op maat af te snijden rondom bomen, langs een voetpad in een andere bestrating, ...
  • 1 type maat voor alle verkeer (licht of zwaar).
  • Ecologisch geproduceerd en volledig recycleerbaar.

Makkelijk beloop- en berijdbaar

Fietsers, motorrijders en rolstoelgebruikers kunnen zich heel makkelijk op het grind verplaatsen zonder spoorvorming. Gravel Fix® Pro biedt bovendien een stevige ondergrond voor tuinmeubilair en ladders. Zelfs vrouwen met hoge hakken gaan voortaan gezwind door het grind.

Snelle infiltratie regenwater en geen onkruid

Het stevige geotextiel van 68 g/m2 aan de onderzijde verhoogt de stabiliteit en beperkt tegelijkertijd het opschieten van onkruid. De snelle infiltratie van regenwater blijft steevast gegarandeerd en maakt dat het grind in de celstructuur steeds snel droog is. Zo wordt een glad grindoppervlak bij stevige vorst voorkomen en behoudt het grind bovendien beter zijn kleur.

Plaatsing en verkooppunten

Mits een goede inbouw is Gravel Fix® Pro geschikt voor nagenoeg alle verkeer. De plaatsingsinstructie kan je eenvoudig downloaden op de productpagina onder de rubriek ‘Totaaloplossingen’ van de ACO Garden website. Daar zal je ook de verkooppunten terugvinden, Gravel Fix® Pro is uitsluitend verkrijgbaar via de vakhandel.

Ga snel naar: acogarden.be/nl/product/gravel-fix-pro

In samenwerking met ACO

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.