Drempelluw wonen: ontdek het nieuwe lijnafwateringssysteem Profiline van ACO

Gepubliceerd op 10 September 2020

Voor drempelluw wooncomfort is er naast Euroline Discreet BFL nu ook Profiline, een lijnafwateringssysteem dat grote hoeveelheden water snel en zonder schade of vuil kan afvoeren op verdiep. Ontdek alle troeven van dit ingenieuze afwateringssysteem.

Leefruimte doortrekken naar buiten

De maatschappij evolueert, en dus ook de architectuur. Sinds kort is het appartement het meest voorkomende woningtype. De interesse voor gezellige daktuinen en -terrassen groeit aanzienlijk, alsook de architecturale trend om de leefruimtes optimaal te benutten en door te trekken naar buiten.

Geen waterplassen langs de gevel

Profiline voert grote hoeveelheden water af van hoge gevels en slagregens. En dit met minimale opspatting van vuil en zand. Ook smeltwater wordt opgevangen door Profiline. Met dit systeem staan er geen waterplassen langs de gevel. Bovendien kan dankzij Profiline de opgelegde drempel van 15 cm worden verlaagd naar 2 cm. De binnenruimte is hiermee beschermd tegen indringend water. Download gratis de infofolder.

Looprooster voor je dakterras

Profiline is een aanvullende buffer bij zware regenval. Alle regen- en smeltwater wordt snel en veilig afgevoerd. De open constructie bevordert de snelle droging van de dakconstructie. Opspattend water en mogelijke beschadiging van de gevelconstructie wordt voorkomen. Het systeem kan zelfs gebruikt worden als looprooster tijdens het onderhoud en reiniging van het dakterras.

Voor nieuwbouw en renovatie

Het lijnafwateringssysteem is beschikbaar in verschillende breedtes van 10 tot 25 cm. Er is een model dat een vaste bouwhoogte heeft, maar er is ook een goot die traploos in hoogte verstelbaar is. Het is dus een systeem dat zowel bij nieuwbouw als bij renovatie kan worden toegepast. Profiline is leverbaar in roestvrij staal (AISI 304) of in thermisch verzinkt staal. Bovendien is Profiline al terug te vinden rond het nieuwe Provinciehuis te Antwerpen. Het zorgt hier voor een snelle en efficiënte gevelafwatering.

Over ACO

ACO is specialist in afwatering. Het ACO-productgamma beheerst de gehele afwateringsketen, van het opvangen van water tot het afgeven aan de bodem, aan de openbare riolering of aan oppervlaktewater. ACO biedt daarin niet alleen hoogkwalitatieve producten, maar ook kennis, service en support. De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechnieken.

Profiline zorgt voor afwatering van gevels, dakterrassen, daktuinen en groendaken. Ontdek meer op new.aco.be/profiline.