De buitenverharding onderhouden in stijl !

Gepubliceerd op 04 May 2015

De tuin groeide uit tot een idyllische omgeving waar we ontstressen na de zware dagtaken. We zien het tegenwoordig als een verlengstuk van de living, liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Deze evolutie geeft aan waarom afvoergoten een begrip werden bij de aanleg van de buitenverharding. Ze vangen niet alleen hemelwater op, het terras reinigen wordt kinderspel met een eenvoudige aftrekker. Aanvankelijk werd de vraag beantwoord met geulen met een klassiek sleufrooster uit verzinkt staal.

Ondertussen is er een aanbod naar de persoonlijke wensen en de toepassing van iedereen. Discrete sleufgoten en gepoederlakte roosters brengen een esthetische meerwaarde. Zelfs bij de praktische afvoerputjes voor onder het kraantje zijn dezelfde rooster- en sleufdesigns herkenbaar. Alles is in harmonie, laat u verleiden door het aanbod!

Sleufgoten

In moderne tuinontwerpen wordt steeds vaker gekozen voor een lijnafwatering met een fijne sleuf in plaats van het klassieke rooster. ACO lanceerde deze trend wereldwijd en innoveert haar aanbod met oog voor plaatsings- en gebruiksgemak. Een perfecte inbouw tegen glasgevels, dorpels, muren of de rand van een (bestaand) terras is mogelijk.

De discrete afvoergoten zijn zelfs te integreren voor de dorpel van de garage, zo is deze makkelijk schoon te maken. Flexibiliteit geldt ook naar onderhoud, want toegangs- en inspectieluiken, deze laatste al dan niet in combinatie met een zandvanger, houden het geheel zeer toegankelijk tot aan de aansluiting op de riolering. De toegangsluiken kunnen naar keuze betegeld worden of we kiezen als bouwheer voor een volle afdekking. De uitvoeringen in verzinkt staal, of inox als er een zwembad in de buurt is met agressieve chloordampen, hebben een uitgesproken grijstint. Daarom is er nu een antraciet gepoederlakte versie die perfect in balans ligt met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen. Er is aldus een aanbod voor iedereen, want smaken verschillen. Of soms vraagt een toepassing een specifieke vormgeving. Voor grotere hellende vlakken, bij ondergrondse garages bijvoorbeeld, zijn er bredere goten met maasroosters die een grote inloopcapaciteit hebben om overschietend water te voorkomen. Maar dan gaan we expliciet de functionele toer op, al wordt vrijwel het hele aanbod meer esthetisch gekruid ...

Antraciete roosters

De hoogwaardige antraciet-coating wordt ook toegepast op de klassieke, verzinkte roosters, zo krijgen deze een designfunctie. Ze fungeren als stijlelement centraal in de verharding, om een eentonig tegelpatroon te doorbreken, of aan de zijkant als overgang tussen terras en gazon.  Eyecatcher blijft evenwel het inox lengtestaafrooster.

RAL-kleur naar keuze zorgt voor harmonie

In navolging van de roosters met een antraciete luxe-coating, die perfect in balans ligt met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen, biedt ACO in de Euroline 100 afvoergoten nu de Harmony-reeks aan. Deze kwaliteitsvol gepoederlakte designroosters integreren zich harmonieus in de buitenverharding van de woning en gaan hand in hand met de kleur van het buitenschrijnwerk.

Vloerafvoerputjes met hetzelfde rooster- of sleufdesign

Iedereen heeft wel een kraantje aan de achterdeur. Het is praktisch er een afvoerputje onder te plaatsen, zo kan men er snel een emmer afvalwater in kwijt. Voorheen werd er een lelijk, weinig duurzaam PVC-putje geplaatst. Toch zonde als er dan een dure, mooie blauwe hardsteen naast ligt. Vandaag biedt ACO een kwaliteitsvolle range afvoerputten, met roosterdesigns en kleuraccenten die terug te vinden zijn bij de afvoergoten.

Zo heeft de Bluestone vloerafvoerput, met betegelbaar deksel, een omlopende sleuf die dezelfde discrete aanblik biedt als de sleufgoten. De Gallo afvoerput is dan weer verkrijgbaar met een inox lengtestaafrooster of een verzinkt rooster, al dan niet antraciet gepoederlakt. Een ander praktisch concept is de afwaterende vloerbak met inliggende voetmat, vuil blijft buitenshuis en kuiswater van binnen wordt handig afgevoerd. Het is duidelijk, deze zomer geniet men nog meer van tuin en terras!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan