Zo maak je je terras klaar voor de zomerdagen

Gepubliceerd op

Tijd om je buitenterras klaar te maken voor heerlijke zomerse dagen! Ontdek hoe je het onderhoud van je terrastegels aanpakt en doe je voordeel met onze tips.

Verwijder eerst groenaanslag

Je buitenterras wordt tijdens de winter blootgesteld aan gure weersomstandigheden en is bijgevolg kwetsbaar. Zo zal groenaanslag zich verzamelen op en tussen de terrastegels. Hoe los je dit op? Met Berdy Green Free krijg je je natuursteen moeiteloos groenvrij, en dit zonder te schuren. Meng 1 deciliter groenverwijderaar met 1 liter water en vernevel op een droge ondergrond. Berdy Green Free is trouwens ook geschikt om muren, dakpannen en bloempotten van algen en mossen te ontdoen. Heb je keramische tegels? Probeer dan eerst een eenvoudig mengsel van water en azijn of bleekmiddel, alvorens de groenverwijderaar te gebruiken.

Reinig je terras grondig

Eenmaal de groenaanslag van je terras is verwijderd, kan je aan de slag met de vuiloplosser Berdy Terras New, een geschikt product voor een terras in natuursteen, keramiek, beton en klinkers. Is je terras overmatig vervuild? Meng dan 1 liter vuiloplosser met 4 liter lauw water en borstel schoon. Bij een minder vervuilde ondergrond zal je minder product nodig hebben. Je terras een beurt geven met een hogedrukreiniger? Dat doe je beter niet. Door de hoge waterdruk zullen de voegen schade oplopen, zal de natuursteen poreuzer worden en zal je terras gaandeweg meer mosvorming vertonen. Wil je eveneens muren, hekwerk en schuttingen schoonvegen? Ontdek doeltreffende onderhoudsproducten voor outdoor-toepassingen.

Verwijder roest-, olie- en vetvlekken

Roest- en oxidatievlekken op natuursteen behandel je efficiënt met de zuurvrije reiniger Berdy Rust Free. Breng rechtstreeks aan op de roestvlek, wrijf in met een zachte borstel, laat even inwerken en spoel na. Ingedrongen olie- en vetvlekken verwijder je met Berdy Oil remover. Breng het product onverdund aan tot de vlek volledig bedekt is. Na absorptie van de vetvlek kan je het overgebleven poeder wegvegen. Wacht zeker niet langer dan 20 minuten voor je het oppervlak schoonveegt! Je natuursteen efficiënt onderhouden? Vind hier een verkooppunt in je buurt.

Veeg regelmatig je terras schoon

Hou het niet bij deze eenmalige schoonmaak voor je terras en borstel regelmatig na. Op die manier voorkom je dat minuscule stofdeeltjes zich in de structuur van de tegels nestelen. Hoe vaker je je terras schoonveegt, hoe makkelijker het onderhoud en hoe langer je terras mooi blijft.

Tip: Moeite om je tuinmeubilair proper te krijgen? Probeer eens met groene zeep. Groene zeep reinigt heel efficiënt en is goedkoper dan vele oplosproducten. Ook je parket, kunststofvloer of tapijt een opfrisbeurt geven? 

Je terras kan wel een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Help je terras opnieuw te stralen en ga voor een efficiënt onderhoud. Haal alvast de juiste onderhoudsproducten in huis via een verkooppunt in je buurt. Veel succes!