Waterpasserende kleiklinker Passaqua van Wienerberger krijgt retro-zus

05/02/2024

Op zoek naar een slimme oplossing om regenwater te laten infiltreren rondom je woning? Ontdek Passaqua Retro, de nieuwste toevoeging aan het assortiment waterpasserende kleiklinkers van Wienerberger. Met deze getrommelde variant krijg je meer ontwerpvrijheid bij het toepassen van waterpasserende verhardingen voor je oprit, terras of tuin. Daarbij ben je zeker dat de Passaqua jarenlang zijn waterpasserende kwaliteiten behoudt. We praten je graag bij. 

Waterpasserende kleiklinker laat regenwater infiltreren 

Het gebruik van waterpasserende verhardingen wordt steeds populairder. Steeds meer tuinontwerpers kiezen voor deze oplossingen, en Passaqua van Wienerberger staat daarbij hoog aangeschreven. Deze keramische kleiklinkers, met hun unieke afstandshouders van 6 mm breed, zorgen voor brede voegen die maar liefst 10% van het totale oppervlak beslaan, waarmee ze voldoen aan de vereisten in Vlaanderen. Download hier je gratis infobrochure.  

Passaqua waterpasserende kleiklinkers verzekeren niet alleen een vlotte infiltratie van regen- en smeltwater in de bodem, maar vereisen ook minder onderhoud dan traditionele verhardingen. Door de snellere waterafvoer blijft er geen water achter in de voegen, wat de groei van onkruid en mos vermindert. Ontdek alle voordelen.

Getrommelde variant 

Nieuw in het assortiment van Wienerberger is de Passaqua Retro, een getrommelde variant die perfect past bij klassieke architectuurstijlen. Of je nu houdt van de rustieke charme van bruin, de tijdloze elegantie van grijs, de moderne uitstraling van zwart, of de levendige warmte van rood, Passaqua Retro biedt kleuropties voor elke smaak. Telkens met de garantie dat regenwater vlot naar de ondergrond afgevoerd kan worden. Ontdek de vier kleuren: Doris (bruin), Lotis (grijs), Eros (zwart) en Magma (Rood).

Getest en goedgekeurd

Wienerberger hecht veel belang aan de kwaliteit van de bouwmaterialen die het ontwikkelt en produceert. Om de langdurige werking van Passaqua te verzekeren, monitort Wienerberger de verharding in de Duurzame Wijk in Waregem. De terrassen en opritten in deze wijk werden in 2015 in de waterpasserende kleiklinkers aangelegd. Intussen wordt de waterdoorlatendheid regelmatig getest door het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW). De testresultaten tonen aan dat de doorlatendheidscoëfficiënt 8 jaar na de aanleg nog steeds aan de hoogste normen voldoet. Daarmee bewijzen de Passaqua waterpassende kleiklinkers hun efficiëntie als klimaatrobuuste verharding met veelzijdige esthetische mogelijkheden.

Met Passaqua waterpasserende kleiklinkers investeer je niet alleen in een klimaatbestendige verharding, maar ook in een esthetisch veelzijdige oplossing voor jouw buitenruimte. De nieuwe getrommelde variant met retro uitstraling geeft je verharding instant karakter. Download hier je inspiratiebrochure kleiklinkers en bezoek een Wienerberger showroom voor persoonlijk advies

In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.