Kleiklinkers: ontdek inspirerende collecties en vind jouw match

Gepubliceerd op

Een stevige maar stijlvolle oprit, een terras dat regenwater doorlaat of een karaktervol tuinpad. Wat jouw verhardingsplan ook is, met kleiklinkers maak je er gegarandeerd een succes van. Keur uiteenlopende collecties, vind je favoriet en bekom precies die look die jij voor ogen hebt. 

Kleiklinkers: altijd een kleurvast en duurzaam resultaat

Welke type, formaat of kleur kleiklinker je straks ook kiest, weet dat je zal genieten van een blijvend mooi resultaat. Kleiklinkers zijn kleurvast en bevatten geen kleurstoffen. Ook bij intensief dagelijks gebruik zal de kleur van je verharding nauwelijks veranderen. Ook niet wanneer de stenen na enkele jaren een aantrekkelijke patine of verwering vertonen. Het moeilijkste is kiezen uit het uitgebreide aanbod kleiklinkers, maar daar helpen we je graag mee. In dit artikel stellen we je enkele inspirerende collecties voor. Meer frisse ideeën vind je in de gratis kleiklinkergids.

Authentica: Hollandse kleiklinkers voor een authentieke sfeer

Authentica kleiklinkers hebben een licht geschaafd oppervlak en zijn verkrijgbaar in 11 pure kleikleuren die een sfeervolle omgeving garanderen. De klei voor deze Hollandse kleiklinkers komt uit de omgeving rond de rivieren Maas en Waal. Dankzij de Wasserstrich-productiemethode komen de authentieke kleuren mooi tot hun recht. Hou je van de uitstraling van oude klinkers? Authentica Retro kleiklinkers lijken op gerecupereerde klinkers, maar bieden de kwaliteit van splinternieuwe kleiklinkers.

Passaqua: voor vlotte waterinfiltratie in de bodem

Graag een klimaatvriendelijke verharding? Met Passaqua kleiklinkers kan het regenwater lokaal in de bodem dringen. Deze waterpasserende kleiklinkers verlagen het risico op overstromingen en laten een natuurlijke aanvulling van het grondwater toe. Langs de zijkanten van deze klinkers zitten ‘slimme afstandhouders’ voor voegen van 6 mm breed. Omdat het voegaandeel 10% van de totale verharde oppervlakte bedraagt, mag je spreken van een waterdoorlatende verharding. Ontdek het gamma waterpasserende kleiklinkers.

Kwadrata: een vierkant tegelformaat voor een snelle plaatsing

Keramische klinkers uit de Kwadrata-collectie hebben een tegelformaat (15 op 15 cm). Dankzij dit grotere formaat zijn er minder klinkers per m² nodig en gaat de plaatsing sneller vooruit. Met de getrommelde versie ga je voor een klassieke look, met ongetrommelde stenen verkrijg je een strakker resultaat. Waag jij je aan een creatieve kleurcombinatie? Kies je favorieten uit deze vier kleuren.

Oud Hollands: getrommelde kleiklinkers voor instant gezelligheid

De roots van deze getrommelde kleiklinkers liggen in de pittoreske Hollandse dorpjes. Geen wonder dat ze authenticiteit en gezelligheid uitstralen. Hun verweerde uitzicht danken ze aan een proces dat we ‘trommelen’ noemen. Deze klinkers zien eruit als hergebruikte kleiklinkers, maar zijn eigenlijk gloednieuw. Kies hier je favoriete kleur en preview diverse voegkleuren en legverbanden online.

Arte: een eigentijdse reeks ongetrommelde kleiklinkers

Arte kleiklinkers vormt men in een mal volgens het vormbakproces. Deze klinkers hebben een licht ruwe textuur, die ontstond door ze voor het bakken te bezanden. Door bepaalde kleisoorten te mengen, worden diverse kleuropties mogelijk. Weetje: de kleurvarianten in het UWF-formaat zijn afkomstig van een andere fabriek. Door een iets andere kleimengeling heeft dit formaat een lichtjes andere kleur. Bekijk inspirerende realisaties met Arte kleiklinkers.

Argiterra: kleiklinkers met verweerde look en subtiele kleurnuances

Graag een karaktervolle uitstraling voor je oprit, terras of tuinpad? De Argiterra-collectie is geproduceerd met de Wasserstrich-methode. Hierbij worden de kleiklinkers door middel van een waterstraal uit hun vorm gehaald. Dat levert een verweerde, licht geschaafde look op. Je ziet telkens de pure kleur van de kleimix. Het kleurenpalet varieert van zwart tot oranje. Ontdek deze collectie online en vind een verdeler in je buurt.

Trendline: strengpers straatbakstenen voor diverse projecten

Westerwald klei, verrijkt met minerale pigmenten. Dat is de basis van de veelzijdige Trendline kleiklinkers. Ze worden gemaakt volgens het strengpersproces: de klei wordt in een lange, bezande streng geperst en daarna op maat versneden. Het resultaat is een strakke, effen textuur. Trendline kleiklinkers zijn getrommeld, maar van twee kleurvarianten zijn er ook ongetrommelde varianten beschikbaar. Bekijk de Trendline-collectie.

Op zoek naar geschikte kleiklinkers voor jouw verhardingsproject? Bezoek een van de Wienerberger showrooms voor advies of laat je inspireren door de productzoeker. Vraag je gratis kleiklinkergids aan en ontdek een zee aan creatieve mogelijkheden. Tip: gebruik de textuurgenerator om een beeld te krijgen van hoe jouw verhardingsproject er zou uitzien. Een handige keuzehulp!