Gespot: deze kleiklinkers laten vlot water passeren naar de bodem

Een tuin- of terrasverharding die toch water doorlaat? Dankzij waterpasserende kleiklinkers kan water lokaal infiltreren in de bodem. Ontdek wat dit hoogwaardig bestratingsmateriaal precies inhoudt.

Waterpasserende kleiklinker

Passaqua is een strengpers kleiklinker met afstandshouders voor voegen van 6 mm breed. De kleiklinker zelf laat geen water door, maar de bredere voegen laten het vlot en lokaal op een natuurlijke wijze ‘passeren’. De voegen beslaan zo’n 10% van de totale oppervlakte, wat voldoet aan de minimale vereiste voor een waterdoorlatende verharding. Hierdoor blijft de grondwatervoorraad beter op peil en wordt overstromingsrisico beperkt.

Esthetisch, duurzaam en ecologisch

De kleiklinkers combineren duurzaamheid, esthetische uitstraling en functionaliteit. Ze hebben een authentieke uitstraling en zijn verkrijgbaar in vier kleuren. Bovendien worden ze met de jaren mooier. Ook is er minder kans dat algen, mossen en onkruid in de voegen groeien, doordat het water via de voegen snel wegvloeit.

Toepasbaar op verschillende plaatsen

Passaqua kleiklinkers zijn geschikt voor terrassen en opritten van particuliere woningen en verkavelingen, verhardingen van openbare ruimtes zoals parkings, pleinen, voet- en fietspaden en zelfs voor verharde evacuatiewegen.

Vlaanderen steeds meer verhard

Zo’n 14,4% van de oppervlakte in Vlaanderen is verhard en dit percentage stijgt elke dag. Verharde oppervlaktes zorgen ervoor dat regenwater niet in de bodem kan doordringen, waardoor het rechtstreeks in de riolering terecht komt. De Vlaamse regering verplicht daarom eigenaars van percelen groter dan 250 m2 om voldoende regenwaterinfiltratie te voorzien. Met de waterdoorlatende verharding Passaqua zorgt Wienerberger voor een eenvoudige oplossing.

Interesse in passende kleiklinkers voor jouw (ver)bouwproject? Bezoek een van de Wienerberger showrooms of laat je inspireren door de productzoeker.

In samenwerking met Wienerberger NV

Meer nieuws van Wienerberger NV

Brick Award 20: Een eerbetoon aan hoogwaardige baksteenarchitectuur

Architecten van over de hele wereld tonen hun moderne, innovatieve concepten met keramische mater

Nieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger: nu nog meer mogelijkheden!

Met de online BIM/Textuur-generator voor gevelstenen en kleiklinkers van Wienerberger kan iederee

Gespot: de binnenmuur lijmsteen die hogere constructies aankan

Bouwprofessionals stellen de Porotherm binnenmuur lijmstenen sterk op prijs omwille van hun vele

Gevelstenen en dakpannen: deze factoren bepalen mee de prijs van jouw project

De keuzes die je maakt voor je (ver)bouwproject bepalen mee het prijskaartje ervan.

GRATIS Nieuwsbrief