Innovatie: deze rustieke kleiklinker helpt wateroverlast beperken

Een bestrating die authentiek oogt én bijdraagt tot een efficiënte afwatering? Drainflow®-kleiklinkers hebben de looks en de brains! Deze rustieke kleiklinkers laten 40% meer water passeren dan doorsnee kleiklinkers. Qua ontwerp kun je alle kanten uit.

Waterpasserend wegdek

België is een regenland, en dat brengt uitdagingen mee. Door de verstedelijking vindt het regenwater maar moeilijk z’n weg naar de bodem. Hoe zorg je ervoor dat het water toch kan passeren? En hoe realiseer je een waterpasserend wegdek dat mooi in het straatbeeld past?

Unieke uitsparing

Met Drainflow® vink je vlot je prioriteitenlijstje af. Deze duurzame kleiklinkers laten 40% meer water passeren dan ‘gewone’ klinkers. Hun geheim? Ze hebben op de kopse zijden een unieke uitsparing, zo ontstaat veel meer voegruimte waarlangs water naar beneden kan. Met deze kleiklinkers oogt het straatbeeld rustiek en karaktervol. Jaar in jaar uit, want de straatbakstenen zijn uiterst slijtvast.

Budgetvriendelijke oplossing

Drainflow® is een efficiënte oplossing voor het infiltreren en ter plekke afkoppelen van regenwater, ook op de lange termijn. Zeker wanneer er weinig ruimte in de ondergrond of in de bebouwde omgeving is. Op die manier heb je geen kostbare infiltratiesystemen of apart riool nodig. Eenvoudig en budgetvriendelijk.

Stijlvol nostalgisch met ontwerpvrijheid

Drainflow® is leverbaar in drie kleuren: Terra Rossa (rood), Terra Nova (rood bont) en Terra Anthra (bruin-zwart). Op aanvraag zijn er meer kleuren mogelijk. Welke kleur je ook kiest, de kleiklinkers geven een warme uitstraling en natuurlijk karakter aan de straat. Ze blijven hun kleurintensiteit bovendien behouden. Met de duurzame Drainflow®-kleiklinkers bekom je een authentiek en hoogwaardig straatbeeld, zonder kolken en goten. Bekijk inspirerende projecten.

Makkelijk onderhoud

Bij een goede verwerking vraagt de Drainflow®-bestrating nauwelijks onderhoud. De straatbakstenen zijn bestand tegen weersinvloeden zoals vorst en ongevoelig voor chemicaliën, olie, benzine en dooizouten. Ook kunnen ze gemakkelijk weggenomen worden voor bijvoorbeeld werkzaamheden in de ondergrond om daarna herbruikt te worden.

Tips voor de fundering

En de fundering? Welke fundering je best kiest, hangt onder meer af van de gewenste berging en de hoeveelheid te verwerken hemelwater. De structuur van de fundering moet open zijn om genoeg hemelwater te kunnen bergen en doorlaten. Tegelijkertijd moet deze ook voldoende stabiliteit bieden. Graag advies? Neem dan contact op met Vandersanden.

Benieuwd naar de waterpasserende Drainflow®-straatbaksteen en de mogelijkheden voor jouw project? Neem contact op met Vandersanden voor meer info en advies op maat. 

In samenwerking met Vandersanden

Meer nieuws van Vandersanden

Gevelstenen kiezen: bescherm uw gevels tegen witte vlekken en sluiers, zonder extra kosten

Witte uitslag op een nieuwe gevel, da’s zonde. Hoe kunt u dit voorkomen?

Witte vlekken op uw bakstenen gevel, wat nu?

Bakstenen gevels kunnen met de jaren witte vlekken gaan vertonen.

Gevelsysteem E-Board: isoleer en vernieuw uw gevels in één klap

Wilt u uw gevels isoleren én ze een make-over geven?

GRATIS Nieuwsbrief