Zeven voordelen van een terras met regelbare terrasdragers

09/03/2024

Wanneer je een terras wilt aanleggen, sta je voor verschillende keuzes, waaronder welke ondersteuningsmethode je gaat gebruiken. Traditioneel wordt een terras vaak geplaatst op chape, maar een alternatieve methode is het gebruik van regelbare terrasdragers. Laten we hieronder eens dieper ingaan op de voordelen van een terras op terrasdragers in vergelijking tot een traditionele terrasconstructie. 

1. Open voegen tussen de tegels

Je kan een terras met regelbare terrasdragers op verschillende soorten ondergronden plaatsen, met uitzondering van zandgrond. Doordat de tegels door deze terrasdragers worden ondersteund, heb je open voegen. Je hebt bij SOLIDOR keuze uit drie voegbreedtes: 2, 3 en 6 mm. Afhankelijk van de voegbreedte, kan regen- of schoonmaakwater makkelijk van het terras wegsijpelen en in de open voegen terechtkomen.

Bij een terras aangelegd via de traditionele methode, kunnen er door ijsvorming in de winter barsten in de voegen ontstaan. Terrasdragers voorkomen dit en verlengen de levensduur van je terras. Ook kan je bij een terras dat opgebouwd is met regelbare terrasdragers, de dragers bijregelen om de gewenste stabiliteit te behouden.

2. Duurzame dragers

Kies je voor een terras met terrasdragers, dan maak je een duurzame keuze. De regelbare terrasdragers van SOLIDOR zijn gemaakt uit 98 % gerecycleerde kunststoffen. Hierdoor is de impact op het milieu minimaal. Tijdens het productieproces is er geen afval, en bovendien kunnen de gebruikte terrasdragers hergebruikt worden in het productieproces. Lees hier hoe SOLIDOR inzet op duurzaamheid.

3. Makkelijk voor kabels en leidingen

Via de SOLIDOR regelbare terrasdragers zijn de elektriciteitsleidingen altijd toegankelijk onder je tegelterras of houten balken. Wil je snel iets aanpassen aan je leidingen, of is er een herstelling nodig, dan kan je er via deze weg eenvoudig bij.

4. Thermische isolatie

Onder een terras met terrasdragers, tussen de vloer en de isolatie zit een luchtspleet, waardoor er een constante luchtcirculatie ontstaat. Hierdoor worden de isolerende eigenschappen van het membraan langer behouden. Bovendien kunnen de tegels of planken makkelijk worden verwijderd bij een lek of een ander probleem, en na reparatie zonder beschadiging terug worden geplaatst.

5. Flexibel systeem

Met regelbare terrasdragers kan je een terras op verschillende hoogtes aanleggen. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kun je zelfs een terras op een helling creëren. Hiervoor zijn hellingcorrectoren de perfecte aanvulling. Je kan met de regelbare terrasdragers bovendien je buitenvloer naadloos laten aansluiten op de binnenvloer. Hierdoor verbetert het ruimtegevoel en is het terras makkelijker toegankelijk voor oudere mensen of rolstoelgebruikers.

Je kan een terras met regelbare terrasdragers het hele jaar door installeren, ongeacht de weersomstandigheden. Hierdoor is het een zeer flexibel systeem. In tegenstelling tot traditionele methoden zoals chape en lijm kan je de dragers zelfs tijdens de natte maanden plaatsen.

6. Eenvoudig te installeren en aan te passen

Regelbare terrasdragers zijn makkelijk te installeren en aan te passen. Doordat ze modulair zijn, zijn ze ook makkelijk aan te passen in de hoogte. Bovendien kun je met de SOLIDOR-hellingcorrectoren de oneffenheden corrigeren. Dit maakt het veel eenvoudiger om het terras te plaatsen. Ook is het makkelijk om het terras af te breken en de regelbare terrasdragers te hergebruiken. Tip: bekijk de installatievideo’s voor meer uitleg.

7. Bescherming van de ondergrond

Dankzij de terrasdragers blijft de onderliggende ondergrond zoals een dakbedekking of waterdichte laag beschermd. Zo wordt direct contact met de ondergrond vermeden en wordt belasting door het gewicht van het terras en de gebruikers wordt gelijkmatig verdeeld over de terrasdragers. Zo voorkom je dat er direct druk wordt uitgeoefend op de ondergrond en mogelijke schade ontstaat. Terrasdragers zijn dan ook een goed, en licht alternatief voor chape.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.