Welke voegbreedtes kiezen voor een terras op terrasdragers?

16/03/2023

Een correct geplaatst tegelterras herken je vaak aan de gelijke voegbreedtes die mooi op elkaar aansluiten en de bijna vlakke plaatsing van de tegels, rekening houdend met de afwatering. Ook wanneer je een terras op terrasdragers plaatst hebben de voegen een functie. Welke voegbreedtes zijn er zoal mogelijk? Welke accessoires voor je regelbare terrasdragers kun je hiervoor gebruiken?

Terras op terrasdragers

Wil je je terras zo plaatsen dat de vloer op dezelfde hoogte ligt als je vloer binnen, dan komen regelbare terrasdragers goed van pas. Hiermee overbrug je vlot het hoogteverschil en kun je de tegelvloer naadloos laten aansluiten, ongeacht de hellingsgraad en het type ondergrond. Ontdek de voordelen van een terras op regelbare terrasdragers. Je kunt je tegelvloer rechtstreeks plaatsen op de bovenplaten gecombineerd met terrasdragers uit het Comfort en Premium gamma of op een Structusol draagstructuur gecombineerd met kruisvormige voegaccessoires.

Functie van voegen

Bij een gewone tegelvloer vormen de voegen een decoratieve overgang tussen de tegels en dienen ze voor het voorkomen van scheuren, beschadigingen en dat vocht onder de tegels kan terechtkomen. Bij een terras op terrasdragers zijn de voegen tussen de tegels open. Ook hier zijn de voegen er niet enkel voor de sier. Zo zorgen ze onder andere voor dat het overtollige regen- en/of schoonmaakwater vlot wordt afgevoerd.

Drie voegbreedtes tegelterras op terrasdragers

Voor een terras geplaatst op de terrasdragers uit het Comfort en Premium gamma werden drie soorten voegbreedtes ontworpen. Hiervoor worden specifieke bovenplaten gebruikt.

Voegbreedte 2 mm

Een minimale voegbreedte van 2 millimeter kan verkregen worden met de bovenplaat C2/4T. Ideaal om aan te sluiten op de vloer binnen als die dezelfde voegbreedte heeft.

C2-4T

Voegbreedte 3 mm

Zowel de bovenplaat C3/4T, uit het Comfort gamma als de C4T uit het Premium gamma zijn standaard bovenplaten die ideaal zijn voor een voegbreedte van 3 millimeter om zo voldoende afwatering te voorzien.

C3-4T

Voegbreedte 6 mm

Voor een goede doorlaatbaarheid van wind en hevige regenval, of het plaatsen van een terras met hele grote tegels, is een grotere voegbreedte van 6 millimeter ideaal. Hiervoor werd de bovenplaat C6/4T ontwikkeld.

C6-4T

Groot formaat terrastegels en voegbreedtes

Structusol draagstructuur

Terrastegels in groot formaat zijn erg in trek. Ook deze kunnen op regelbare terrasdragers geplaatst worden. Om een stabiele ondergrond en een vlotte plaatsing te garanderen, worden de grote tegels op het SOLIDOR Structusol-systeem geplaatst. Dit aluminium draagstructuur zorgt voor een stabiel geheel op de terrasdragers.

Drie voegbreedtes bij Structusol

Ook bij het Structusol-systeem zijn er drie voegbreedtes mogelijk. Om deze te creëren worden kruisvormig accessoires op de Structusol draagstructuur bevestigd. Welke voeg je kiest, is afhankelijk van de afmetingen van de tegel en het type tegel. Algemeen geldt, hoe groter de tegels, hoe groter de voegbreedte.

voegstukken

Voegbreedte van 2 mm

Wil je voor je terras graag dezelfde kleinste voegbreedte als die van de tegelvloer binnen? Dan kun je voor de minimale voegbreedte van 2 millimeter kiezen. Hiervoor wordt het accessoire C2X gebruikt.

Voegbreedte van 3 mm

Dit is de standaardvoegbreedte bij tegels op Structusol. kan het regen- of schoonmaakwater kan door de voeg van 3 millimeter perfect via de voeg naar de ondergrond sijpelen. Hiervoor wordt het accessoire C3X gebruikt.

Voegbreedte van 6 mm

Heb je grote terrastegels, dan is een voegbreedte van 6 millimeter misschien meer geschikt. Deze breedte wordt ook gekozen er geregeld hevige wind of zware regenval voorkomt. Deze bredere voegen voorkomen trouwens dat de tegels van je terras opwaaien of te veel water te verduren krijgen. Hiervoor wordt het accessoire C6X gebruikt.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.