Terrasdragers op EPDM

Welke ondergrond kiezen voor een terras met terrasdragers?

03/05/2022

Voel je kriebels om meer tijd buiten door te brengen? Dan is een terras the place to be. Wil je een nieuw terras plaatsen, dan kun je kiezen om je terras te laten ondersteunen door terrasdragers. Zo’n terrassysteem heeft een heleboel voordelen. Op welke ondergronden kun je deze zoal plaatsen? We gaan er iets dieper op in.

Stabiel terras op terrasdragers

Traditioneel wordt een terras op stabilisé, chape of op beton geplaatst. Vaak sijpelt hier vocht in waardoor er bij vrieskoude barsten in je terras kunnen ontstaan. Terrasdragers zijn dan een beter alternatief. Het voordeel van zo’n modulair terrassysteem is dat het aanpasbaar is aan elke situatie en omgeving. Je terras kan bovendien geïnstalleerd worden op iedere ondergrond. We bespreken er enkele. Ontdek ook de terrasdragers voor tegels en de terrasdragers voor een houten terras.

Ondergronden voor terras met terrasdragers

Beton of chape

Een harde ondergrond zoals chape of beton is vaak niet volledig vlak waardoor je het nog moet egaliseren. Met regelbare terrasdragers is dat niet nodig. Hiermee kun je eenvoudig de oneffenheden uitvlakken tot je tegelterras of houten terras helemaal waterpas ligt. Vaak wordt een terras ook voor de afwatering in een helling geplaatst. Ook die kun je overbruggen met terrasdragers en hellingcorrectoren. Met een aluminium draagsysteem kun je je tegels of terrasplanken nog vlotter op de terrasdragers monteren en je waterafvoer beter beheren. Een ander voordeel is dat je leidingen niet in de chape moet inwerken en gewoon tussen de terrasdragers kunt plaatsen. Lees er hier meer over.

EPDM-ondergrond (dakconstructie)

Droom je van een dakterras op je plat dak? Dat kan, EPDM kan namelijk hoge drukbelasting aan. Met regelbare terrasdragers verspreid je de belasting en creëer je eenvoudig een stabiele, zwevende terrasvloer. Check wel even bij je dakwerker of je dakconstructie sterk genoeg is.

Meestal heeft een plat dak in EPDM een lichte helling om het regenwater vlot af te voeren. Doordat de regelbare terrasdragers in hoogte verstelbaar zijn, kun je makkelijk uitvullen en je tegels of houten planken op gelijke hoogte plaatsen. Zo is je terrasvloer veilig en egaal. Dankzij de open voegen kan het regenwater toch nog vlot afgevoerd worden onder het terrassysteem. Ook heb je dankzij terrasdragers ruimte onder het terras om kabels en leidingen tussen de dragers te plaatsen. Lees meer over het transformeren van je plat dak tot een gezellig dakterras.

Zachte ondergrond

Geen zin in het storten van puin, beton of chape? Goed nieuws, je kunt je terras ook meteen op je gazon of op de volle grond plaatsen. Gebruik voor een zachte ondergrond het funderingssysteem Liftsol. Dit systeem zorgt voor een stabiele basis in iedere grondsoort. Hiervoor combineer je de lange schroeven met de regelbare bovenplaten. Het funderingssysteem kan gebruikt worden voor een houten terras met draagbalken. Liftsol Schroef 65 XL en Liftsol Schroef 65 S kan geschroefd worden of met gietcement in de aarde gefixeerd worden. Ontdek meer over het funderingssysteem Liftsol.

Bereken de benodigdheden voor je terras

Wil je weten hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je planken- of tegelterras? Bereken het makkelijk met de terrasdragercalculator.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

Terrasdragers op EPDM
Terrasdragers op zachte ondergrond
Terrasdragers op beton en chape
In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.