Waarom je voor de aanleg van je terras op regelbare terrasdragers niet noodzakelijk op mooi weer moet wachten

04/03/2024

Droom je van een nieuw terras, maar wacht je op een zonnige, droge dag om hem te (laten) installeren? Niet nodig. Dankzij regelbare terrasdragers hoef je je plannen niet uit te stellen en kun je al bij de eerstvolgende zonnestralen genieten van je terras. Ontdek hoe dit kan en welke troeven dit type terras nog meer heeft. 

Terras op regelbare terrasdragers

Twijfel je nog over de manier waarop je je terras gaat laten plaatsen? Dan is een terras op terrasdragers het overwegen waard. Zowel voor een plankenterras in hout of houtcomposiet als voor een terras met tegels kun je specifieke terrasdragers gebruiken. Laat je inspireren door enkele referenties van terrassen geplaatst met regelbare terrasdragers.

Plaats je terras zelfs in de winter

Een terras op regelbare terrasdragers kan het hele jaar door geplaatst worden. Wat zijn de voordelen op vlak van plaatsing?

Geen zorgen over de ondergrond

Grondvorst, regen en andere lastige weersomstandigheden kunnen de planning van een klassiek terras behoorlijk in de war sturen. Een terras met terrasdragers daarentegen kan meteen op verschillende soorten ondergronden - met uitzondering van zand - geplaatst worden. Je regelt de hoogtes van de dragers, waardoor je zelfs bij een ongelijke ondergrond je tegels en planken op gelijke hoogte liggen.

Heb je toch een zachte ondergrond en wil je graag een plankenterras plaatsen? Dan kan dit met een Liftsol funderingssysteem, houten draagbalken en regelbare terrasdragers van Solidor.

Lees meer over de ondergrond voor een terras met terrasdragers.

Geen dichte voegen

De voegen van een traditioneel tegelterras worden met voegmortel opgevuld. Het nadeel hiervan is dat wanneer hier water in ophoopt en bevriest, barsten in de voegen kunnen ontstaan. Een terras dat op terrasdragers wordt geplaatst heeft open voegen. Hierdoor kan overtollig water eenvoudig vlot via de voegen naar de ondergrond onder het terras wegsijpelen. Geen vervelende plassen op je terras dus. Lees meer over de voegbreedtes. De terrasdragers worden op zo’n 40 à 60 centimeter van elkaar geplaatst, wat de ideale afstand is om het terras voldoende te ondersteunen.

Geen droogtijden

Een terras op terrasdragers kan snel geplaatst en in gebruik genomen worden. Waar je bij de plaatsing van een terras op de traditionele manier rekening moet houden met het uitharden van lijm en/of mortel, is er bij een terras op terrasdragers hier geen sprake van.

Lees ook: Terras op terrasdragers plaatsen? Enkele tips voor de voorbereiding op je installatie.

Andere troeven van een terras op terrasdragers

Een terras op regelbare terrasdragers kan snel geplaatst worden. Doordat de terrasdragers regelbaar zijn, kan je het terrasoppervlak makkelijk bijstellen ongeacht een ongelijke ondergrond. Wil je het je bovendien nog makkelijker maken, dan kun je tegels of planken monteren op een aluminium draagsysteem zoals Structusol voor tegels of Deqsol voor planken. Maar niet alleen op vlak van plaatsing heeft een terras op terrasdragers zijn voordelen. Zo zijn de dragers gemaakt uit duurzaam, gerecycleerd materiaal en hebben ze een zeer groot draagvermogen. Ontdek de zeven voordelen van een terras met terrasdragers ten opzichte van een traditionele terrasconstructie.

Lees ook: Waarom een terras met regelbare terrasdragers een goed idee is.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.