Waarom een terras met regelbare terrasdragers een goed idee is

Gepubliceerd op 26 Juni 2020

Een mooi terras dat je verwelkomt na een drukke werkdag, wie droomt er niet van? Wil je een terras laten aanleggen, dan kun je kiezen tussen eentje met of zonder terrasdragers. Wanneer kies je voor terrasdragers? Wat zijn de voordelen en mogelijkheden? We leggen het even voor je uit.

Terras op terrasdragers voor tegels en houten planken

Wil je een dakterras of een verhoogd terras aanleggen maar is de ondergrond niet overal even vlak? Dan zijn regelbare terrasdragers de ideale terraselementen. De terrasdrager wordt geplaatst op de bodem en daarop kan de tegel of de houten balk worden bevestigd.

Kunststoffen terrasdragers

Ben je fan van houten terras of zie je liever een terras uit tegels? Je hoeft geen compromis te sluiten. Afhankelijk van het type terrasvloerbekleding bestaan er verschillende soorten regelbare terrasdragers in kunststof. Zo bestaan er bijvoorbeeld regelbare dragers voor betonnen, keramische -en natuursteen tegels en dragers voor houten of kunststoffen terrasplanken. Benieuwd hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt? Bereken het met de recent ontwikkelde handige calculator.

Voordelen regelbare terrasdragers:

1. Groot draagvermogen

Zin in een sfeervol tuinfeestje? Je terras is de ideale dansvloer! Met terrasdragers verdeel je sowieso het gewicht van je terrasplanken of -tegels over verschillende punten, daarnaast zijn de regelbare kunststoffen dragers zeer sterk en kunnen ze elk een gewicht dragen tot wel 2400 kilo/m²! Meer dan genoeg dus voor een stevig feestje!

2. Handige nivellering

Ligt de grond lager dan je woning of is het niet helemaal vlak? Geen zorgen, je kunt de hoogte en de helling van de terrasdragers zo regelen zodat je terras helemaal waterpas ligt, ongeacht de ongelijke ondergrond. Bovendien kun je van 1 cm tot wel 1 meter hoog gaan. Opvullen is dus niet nodig. Laat je informeren over de verschillende systemen.

3. Snelle afwatering

Geen zin in vervelende waterplassen op je terras na een flinke regenbui? Dankzij een terras met regelbare dragers behoud je de uitstraling van je terras zonder dat het lijnenspel onderbroken wordt, en sijpelt het overtollige water vlot door de voegen naar de bodem.

4. Gemakkelijk te plaatsen

Een terras met terrasdragers is gemakkelijk te monteren en demonteren. Zo spaar je heel wat werkuren uit, of je het nu zelf plaatst of het laat uitvoeren, dat is altijd mooi meegenomen! Ontdek hoe je terras met terrasdragers plaatst in deze handige demonstratievideo.

5. Duurzaam materiaal

De kunststoffen dragers zijn 100% circulair, duurzaam en ecologisch, ze worden gemaakt uit gerecycleerd materiaal en kunnen hergebruikt worden.

6. Geluidloze betreding

De kunststoffen dragers en de integratie van verschillende soorten rubber zorgen ervoor dat er meer grip is en het contactgeluid beperkt is wanneer je over je terras wandelt.

Aluminium draagsysteem

Wil je het je nog gemakkelijker maken? Met een aluminium draagsysteem kun je vlot je terrastegels of -planken op terrasdragers monteren en waterafvoer nog beter beheren. Ontdek snel meer over het aluminium draagsysteem.

Interesse in kwaliteitsvolle terrasdragers voor je terras? Laat je informeren door de brochure of neem contact op met Solidor zelf.