Terrasdragers en elektriciteitskabels, een topcombinatie

Gepubliceerd op

Gezellige tuinverlichting, stopcontacten om je elektrisch tuingereedschap te bedienen, ‘power’ voor je vijverpomp, … Ook in je tuin is elektriciteit onmisbaar. Dankzij regelbare terrasdragers blijven elektriciteitskabels onder je tegel- of houten balken vlot toegankelijk. Maar regelbare terrasdragers hebben nog meer voordelen.

Elektriciteit vast in de chape

Wil je graag elektriciteit in je tuin voorzien, dan moet je meestal langs je terras passeren. Bij een klassiek terras met verharde ondergrond, worden de elektriciteitsleidingen vooraf in de chape geplaatst. Op die manier kunnen de kabels die van binnen vertrekken, ondergronds en onzichtbaar in je tuin worden doorgetrokken. Eens je terras geplaatst is, zitten je leidingen vast in de chape en kun je er niet meer bij. Je moet hier dus goed vooraf over nadenken. Maar het kan ook anders. Dankzij regelbare terrasdragers bijvoorbeeld.

Je elektriciteit altijd toegankelijk

Ga je een terras met regelbare terrasdragers laten plaatsen? Een slimme keuze. Hierdoor heb je voldoende ruimte om je elektriciteitskabels onder je tegel- of houten balken te leggen zonder dat ze hierbij gefixeerd worden. Wil je snel iets aanpassen of is er een herstelling nodig? Dan is dit zo opgelost, want je kunt er altijd eenvoudig bij.

Bespaar tijd

Het plaatsen van een verhard terras is vaak een tijdrovende klus. Zeker wanneer je ook nog nutsvoorzieningen in de chape moet leggen. Een terras met regelbare terrasdragers is veel vlotter geplaatst. Je tegels of houten balken worden rechtstreeks op de kunststoffen dragers gelegd of, nog sneller, op een aluminium draagsysteem (Structusol). En je leidingen? Die leg je vlot onder je terras. Ontdek in de handige demonstratievideo hoe men te werk gaat of hoe je zelf aan de slag kunt. Benieuwd hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt? Bereken het met de recent ontwikkelde handige calculator.

Nog meer voordelen

Maar dit zijn niet de enige troeven van een terras op regelbare dragers. Zo kan het bijvoorbeeld geplaatst worden op een ondergrond die niet helemaal waterpas is. Even je terrasdragers bijregelen en je terras is perfect vlak. Daarnaast hebben de kunststoffen dragers een heel groot draagvermogen, bestaan ze uit duurzaam materiaal, dempen ze het geluid als je over het terras wandelt en sijpelt overtollig water vlot door de voegen naar de bodem. Ontdek meer over de voordelen.

Interesse in kwaliteitsvolle terrasdragers voor je terras? Laat je informeren door de brochure of neem contact op met Solidor.