Tegels plaatsen met regelbare terrasdragers? Zo werk je de zichtbare randen netjes af.

Gepubliceerd op
Inox L
Inox L
Inox L
Inox L
Randafwerking
Randafwerking
Randafwerking
Randafwerking

Wanneer je een terras met keramische tegels of betontegels op regelbare terrasdragers wil plaatsen, zal je rekening moeten houden met een aantal factoren zoals: de voegbreedte, het formaat tegels dat gebruikt zal worden, hoe het terras afgewerkt zal worden, enzovoort. Maar hoe werk je de zichtbare randen mooi af? Dat ontdek je hier.

Tegelterras met regelbare terrasdragers

Terrasdragers in de plaats van chape gebruiken om je tegelterras te plaatsen is een goed idee. Dit systeem heeft een heleboel voordelen. Regelbare terrasdragers zijn aanpasbaar voor elke situatie. Ontdek de terrasdragers voor tegels. Je kunt je tegels rechtstreeks op de bovenplaat van de terrasdragers plaatsen of gebruik maken van een aluminium draagsysteem, dat door de bovenplaat ondersteund wordt, waar je dan je tegels op plaatst. Maar hoe werk je dan de (zichtbare) randen af?

Afwerking zichtbare randen bij terrasdragers

De voorbije jaren werd er volop naar een oplossing gezocht en werden hiervoor twee innovaties op de markt gebracht, zoals de Randafwerking en de Inox L. Maar wanneer gebruik je best welk product? Hieronder ontdek je de verschillen tussen deze twee oplossingen.

Randafwerking

Plaats je een tegelterras op regelbare terrasdragers, dan gebruik je hiervoor Randafwerking om de zichtbare randen mooi af te werken. De randafwerking bestaat uit twee delen. Eén deel wordt onder de regelbare terrasdrager geplaatst, het andere deel wordt op de bovenplaat bovenop de terrasdrager geplaatst. Hiertussen wordt dan de tegel die het geheel afwerkt geplaatst. Een beetje aluminium van de Randafwerking blijft zichtbaar. Met Randafwerking kun je één trede afwerken. Bekijk hier de video over de Randafwerking.

Inox L

Een andere oplossing is Inox L. Het L-vormig verbindingsstuk is gemaakt uit rvs. Hiermee werk je de zichtbare randen van je tegelterras af wanneer je terras geplaatst werd op regelbare terrasdragers met het aluminium draagsysteem Structusol. Het voordeel is dat je hiermee ook een trapsysteem, dat uit meerdere trappen bestaat, kunt afwerken. Bovendien is er bij gebruik van Inox niets zichtbaar. Inox L bestaat uit één deel en wordt aan beide zijden geschoven in de Structusol-lat. En met de andere zijden in de uiteinden van je terrassysteem. Inox L wordt bevestigd aan Structusol door middel van vier Fasteners Structusol (zelfborende roestvrijstalen schroeven). Bekijk hier de video over Inox L.

Wil je ook graag een terras op regelbare terrasdragers plaatsen? Kom er meer over te weten in de informatiebrochures. Vragen over de producten en diensten van SOLIDOR? Neem hier contact op. Op de hoogte blijven van SOLIDOR via social media? Ontdek de kanalen.