Snel genieten van een duurzaam terras? Hiermee kan het.

Gepubliceerd op

Zijn je bouwwerken achter de rug en wil je terug wat meer van je vrije tijd genieten? Tijd om je tuin en terras aan te pakken! Selecteer voor je tuin net als voor je woning duurzame materialen. Zoals een composiet plankenterras op terrasdragers bijvoorbeeld. Ontdek hoe je snel je terras opbouwt en je voorbereidt voor vele toekomstige barbecues met vrienden en familie.  

Genieten van duurzaamheid in en rondom je woning

(Ver)bouwen doe je tegenwoordig duurzaam met materialen die lang meegaan, ecologisch, milieuvriendelijk, herbruikbaar of recyclebaar zijn, en als het kan ook lokaal geproduceerd zijn. Ook in je tuin kun je duurzame materialen gebruiken. Wat dacht je van een terras, gemaakt uit mooie, duurzame composietplanken? Ecovriendelijk én vlot geplaatst op regelbare terrasdragers. Zo zit je in een mum van tijd met een cocktail op je terras.

Een plankenterras dat lang meegaat

Ben je fan van een mooi plankenterras, maar kijk je op tegen het onderhoud van hout? Met duurzame planken in houtcomposiet til je plankenterras naar een hoger niveau. Dit materiaal heeft het beste van twee werelden: het warme gevoel van hout door het gebruik van houtschilfers gecombineerd met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van pvc. De planken nemen geen water op en worden niet rot. Bovendien zijn ze 100% recyclebaar en gaan er geen tropische bossen voor tegen de vlakte. Mooi toch?

Hulpmiddelen voor een duurzaam plankenterras

Maar niet alleen de duurzame planken zorgen voor een langere levensduur van je terras, ook de draagstructuur is van belang. Een terras op zand en gras of beton of chape? Met kunststoffen terrasdragers voor een plankenterras, bouw je makkelijk een plankenterras geschikt voor iedere ondergrond. Houten steunbalken monteer je makkelijk op de kunststoffen terrasdragers. Gebruik hierop ook een waterdichte strook om verrotting tegen te gaan en de Solastick om schroeven onzichtbaar te maken aan het terrasoppervlak.  

Terrasdragers voor terrasplanken

Om een mooi plankenterras  te creëren heb je keuze uit drie type terrasdragers. Het eerste type zijn de vaste terrasdragers die starten met een hoogte van 10 mm. Daarna start het Comfort gamma, de regelbare terrasdragers uit dit gamma starten met een hoogte van 35 mm, waarmee flexibel een afgewerkt terras kunt laten creëren. Of het Premium gamma regelbare terrasdragers waarmee je op lage hoogte een mooi terras laat plaatsen, deze dragers starten met een hoogte van 17 mm. Benieuwd hoeveel terrasdragers en bijhorende accessoires je nodig hebt voor jouw project? Bereken het hier.

Een mooi terras in een mum van tijd

Een terras met (regelbare) terrasdragers kan zeer vlot geplaatst worden op verschillende soorten ondergronden. De dragers kunnen namelijk zo bijgesteld worden zodat het terras op het juiste niveau ligt. Zo moet je niet weer grote bouwwerken meemaken en kun je sneller van het buitenleven genieten. Zo snel het opgebouwd kan worden kan het zelfs nog sneller afgebroken worden. Klaar voor hergebruik!  

Afvoer van regenwater

Geen zin in natte voeten en plassen op je terras? Een ander voordeel van een plankenterras op terrasdragers is de afwatering. Het overtollige regenwater sijpelt vlot door de voegen naar de ondergrond.

Haal makkelijk vuil weg

Handig zo open voegen, maar wat met vuil? Bladeren, zand, afval, kunnen soms verzeild geraken onder je plankenterras. Geen nood, je hoeft niet je hele terras af te breken. Voorzie een luik dat je kunt losklikken dankzij een Solaswitch hieraan bevestigt. Lees er hier meer over.

Interesse voor een duurzaam plankenterras? Ontdek de geschikte regelbare terrasdragers. Heb je nog vragen, op zoek naar een verdeler? Neem hier contact op met SOLIDOR. Download ook de gratis infobrochure over terrasdragers voor een plankenterras.