Op welke hoogtes kun je je terras met terrasdragers plaatsen?

10/11/2022

Een mooi terras start met een goede ondergrond. De hoogte waarop die ondergrond zich bevindt heb je niet altijd voor kiezen. Gelukkig kun je je (dak)terras eenvoudig op de juiste hoogte brengen met terrasdragers. Op welke hoogtes kun je je SOLIDOR terrasdragers instellen? Ontdek de mogelijkheden.

Een terras op terrasdragers

Vaak is er een hoogteverschil tussen de ondergrond waarop je je terras wil plaatsen en de woning waarop je terras wil laten aansluiten. De ondergrond opvullen met betonpuin, stabilisé en chape is best een karwei. Geen zin in? Dan zijn terrasdragers de ideale hulpmiddelen. Hiermee creëer je makkelijk een terras met houten planken of tegels. Je terras is bovendien waterdoorlatend en de ruimte eronder is altijd makkelijk toegankelijk wil je er kabels of leidingen onder plaatsen. Ontdek alle voordelen van terrasdragers.

Verschillende soorten terrasdragers en hun hoogtes

Het SOLIDOR gamma omvat vaste en regelbare terrasdragers (Comfort en Premium) en ook funderingsschroeven. Naargelang de verschillende behoeftes van klanten werden er bij SOLIDOR verschillende soorten terrasdragers ontwikkeld. We gaan er even dieper op in.

Vaste terrasdragers

Heb je zeer weinig hoogteverschil te overbruggen en is je ondergrond waterpas? Dan kun je aan de slag gaan met vaste terrasdragers of het RC-gamma. Die zijn geschikt voor een terras met tegels, hout en het aluminium draagsysteem Structusol. De dragers zijn opgebouwd uit een bovenplaat met een beschermrubber en zijn verkrijgbaar met een hoogte van 10 en 14 millimeter. De grootste voordelen ervan zijn de geringe hoogte en de voet met beschermrubber die zorgt voor geluidsdemping. Ontdek hoe je de vaste RC terrasdragers plaatst.

Premium terrasdragers

Moet er wat meer hoogte overbrugd worden en heb je nood aan maximale mogelijkheden? Dan zijn regelbare terrasdragers in het Premium aanbod misschien je ding. De opbouw hiervan bestaat uit een drager, een verlengstuk, een hellingcorrector en een bovenstuk. De regelbare dragers starten met een hoogte van 17 millimeter en kunnen tot 23 millimeter gebracht worden. Verhogen doe je met de verlengstukken, hellingen corrigeer je met een hellingcorrector. Ontdek het Premium gamma terrasdragers voor een houten terras of het Premium gamma terrasdragers voor een tegelterras.

Comfort terrasdragers

Met het Comfort gamma terrasdragers en de nodige verlengstukken kun je de hoogte van het terrassysteem van 35 millimeter tot 1 meter (!) regelen. Dankzij zijn flexibiliteit en modulariteit heb je enorm veel mogelijkheden. Het Comfort gamma is dan ook het meest populair. Ontdek de Comfort terrasdragers voor een houten terras of voor een tegelterras.

Funderingsschroeven: Liftsol

Wil je je terras plaatsen op een zachte ondergrond zoals je gazon, dan hoef je niet per se een harde ondergrond te maken. Met behulp van het Liftsol funderingssysteem dat bestaat uit schroeven gecombineerd met regelbare bovenplaten breng je je terras op het juiste niveau. Deze funderingsschroeven zorgen voor een stabiele basis in iedere grondsoort (met uitzondering van zandgrond). Je plaatst ze door ze in de ondergrond te schroeven en of ze in de aarde te fixeren met een gietcement.

Er zijn twee types Liftsol verkrijgbaar. Enerzijds heb je de Liftsol 65 XL met een schroef van 650 millimeter en een bovenstuk met een hoogte van 150 millimeter. Anderzijds de Liftsol 65 S met een schroef van 65 cm en een bovenstuk met een hoogte van 44 millimeter. Ontdek meer over Liftsol.

Hoeveel terrasdragers heb je nodig?

Ben je overtuigd van terrasdragers voor je tegel- of plankenterras? Dan kun je met de handige calculator makkelijk berekenen hoeveel terrasdragers en accessoires je precies nodig hebt. Ontdek in de installatievideo’s ook handige tips & tricks om je terras makkelijk te plaatsen.

Combineer terrasdragers met een aluminium draagsysteem

Wil je (grote) terrastegels plaatsen op terrasdragers? Combineer dan met Structusol. Dit aluminium draagsysteem kun je plaatsen op Comfort of Premium dragers en vormt samen een stabiele draagstructuur. Voeg handige verbindingsstukken en voegstukken toe voor een beter waterbeheer. Ontdek meer over Structusol en bekijk de video over de plaatsing. Lees ook: Hoe een stabiel terras aanleggen met terrasdragers?

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.