Nieuw: neem voortaan iets makkelijk weg onder je houten terras op terrasdragers

Gepubliceerd op

Overweeg je om een houten terras te (laten) plaatsen op terrasdragers? Een goed idee! Maar wat met de bodem onder je terras? Hoe verwijder je bladeren, zand, afval, … zonder je volledige terras af te breken? Hiervoor is er een nieuwe oplossing: Solaswitch.

Een houten terras op terrasdragers

Droom je van een houten terras? Wist je dat je deze eenvoudig kunt laten plaatsen op terrasdragers? Deze plaats je op verschillende mogelijke ondergronden en kun je dankzij het modulaire systeem makkelijk bijregelen. Dankzij de open voegen tussen de planken kan het regenwater makkelijk in bodem eronder dringen en dankzij de open ruimtes onder het terras heb je makkelijk toegang tot je (elektriciteits-)leidingen. Ontdek de regelbare terrasdragers voor een houten terras.

Onder je houten terras

Maar wat met bladeren, afval, zand,… die onder je houten terras kunnen terechtkomen? Om te voorkomen dat dit zich opstapelt en er een verstopping ontstaat, moet dit geregeld worden schoongemaakt. Gelukkig hoef je hier niet meer je volledige terras af te breken. Via een luik dat in je terras voorzien wordt, en de Solaswitch die aan dit luik bevestigd wordt, kun je eenvoudig aan de bodem onder je houten terras. Een handig product dat bovendien makkelijk te installeren en te gebruiken is.

Voordelen Solaswitch

  • Eenvoudig te gebruiken en installeren
  • Je kunt altijd aan de bodem van je terras
  • Het vermijdt verstopping en opstapeling van bladeren en ander vuil
  • Toegang tot je (elektriciteits-)leidingen

Plaatsing Solaswitch

Bij de installatie worden er aan de onderkant van het luik een viertal Solaswitch driehoeken, telkens twee aan beide kanten van de lange zijde van de planken voorzien. In de driehoekige vormen wordt telkens in het midden een schroef geplaatst. Deze schroeven mogen niet volledig ingeboord worden zodat de Solaswitchen nog kunnen draaien. Deze fungeren dan als een slot. Plaats het luik in het daarvoor voorziene gat en draai de driehoeken zodat de punt van de driehoeken onder de nabije planken gedraaid zijn en de basis van de driehoeken zich onder het luik bevinden. Zo, het luik zit vast en kan niet wegwaaien. Ontdek Solaswitch bij de accessoires van de houten terrasdragers.

Openen en sluiten luik

Wil je onder je terras schoonmaken en zand of iets anders verwijderen? Misschien wel aanpassingen doen aan je leidingen? Simpel. Je draait de Solaswitchen van het luik zo dat de basissen van de driehoek onder de voeg van de terrasplanken bevinden en je het luik makkelijk er kunt uitnemen. Wil je het luik terug sluiten, dan draai je de driehoeken met de punt naar boven onder de naaste planken.

Interesse in een houten terras op regelbare terrasdragers? Ontdek er meer over in de infobrochures. Vragen? Neem contact op met SOLIDOR.