Interesse om binnenkort je buitenterras te plaatsen? Ontdek hoe terrasdragers van pas komen.

28/03/2023

Regelbare terrasdragers zijn een geweldige optie voor wie een verhoogd oppervlak wil creëren, zoals een terras, zonder dat hiervoor een volledige fundering of draagconstructie bij nodig is. Met regelbare terrasdragers kun je een vlakke ondergrond creëren op een oneffen oppervlak en deze na verloop van tijd, wanneer nodig, aanpassen.

Basisstappen om een terras te plaatsen met regelbare terrasdragers

  1. Bereid de ondergrond voor: zorg ervoor dat de grond vrij is van puin of stenen en maak hem zo vlak mogelijk.
  2. Leg de basis neer: plaats een stevige en vlakke basis, zoals een betonplaat of een laag grind, om de dragers te laten ondersteunen.
  3. Installeer de regelbare terrasdragers: plaats de regelbare terrasdragers op de basis en stel ze in op de gewenste hoogte. Zorg ervoor dat ze waterpas en stabiel staan voordat je verder gaat.
  4. Leg het oppervlaktemateriaal neer: zodra de regelbare terrasdragers op hun plaats staan, kun je het gewenste oppervlaktemateriaal, zoals houten planken of tegels erop plaatsen.

Volg de instructies van de fabrikant en de veiligheidsvoorschriften bij de installatie van regelbare terrasdragers. Met een beetje moeite en wat basisgereedschap kun je zelf een mooi verhoogd oppervlak creëren met regelbare terrasdragers.

Regelbare terrasdragers voor ieder soort terras

Voor de installatie van een betegeld terras met regelbare terrasdragers zijn er verschillende systemen op de markt. SOLIDOR is pionier van regelbare terrasdragers en heeft meer dan 45 jaar ervaring op dit gebied. De Belgische fabrikant verkoopt in meer dan 27 landen en heeft een volledig gamma aan oplossingen vanaf lage hoogtes 10 mm tot 1.000 mm hoogte. We overlopen enkele toppers voor je.

Regelbare terrasdragers Comfort en Premium assortiment

Allereerst biedt SOLIDOR de Premium-dragers aan, die speciaal ontwikkeld zijn voor minimale hoogtes met maximale mogelijkheden. Deze regelbare terrasdragers beginnen bij een hoogte van 17 mm. Deze reeks is regelbaar van 17 tot 100 mm door middel van verlengstukken. Ook hellingen kunnen worden gecorrigeerd door de beschikbare hellingcorrector van het gamma. Ontdek Premium terrasdragers voor tegels en houten terrassen.

De Comfort-reeks van regelbare terrasdragers is verstelbaar vanaf 35 mm en kan tot 1 meter hoogte gaan door het gebruik van verlengstukken en is de meest uitgebreide reeks van SOLIDOR-dragers. De specifieke onderdelen voor tegels en houten terrassen bieden flexibiliteit en modulariteit.

Naast de gewone dragers beschikt het Comfort gamma ook over regelbare terrasdragers, muurversie die speciaal ontworpen zijn voor de afwerking van het terras tegen de muur, deze kregen de naam AK-muurversie.

Zelfklevende bovenplaat

Deze gepatenteerde bovenplaat bevat een zelfklevende laag waardoor betontegels, keramische tegels als natuursteen op de bovenplaat van de regelbare dragers kunnen geplaatst worden. De zelfklevende laag reduceert bovendien het geluid tot 75 procent en zorgt voor extra stabiliteit en stevigheid van het gehele terras.

Aluminium draagsysteem voor houten -als tegelterrassen

Voor wie grootformaat terrastegels wil plaatsen, biedt SOLIDOR het aluminium draagsysteem Structusol. Dit systeem biedt extra stabiliteit en flexibiliteit wat betreft het legpatroon. In het aluminium is bovendien rubber geïntegreerd, dat contactgeluiden vermindert en extra grip biedt. Het systeem maakt ook de plaatsing van nutsvoorzieningen en elektriciteitskabels onder het terras mogelijk, zorgt voor extra luchtcirculatie tussen de drager en de tegel via voegstukken, en verbetert de waterafvoer.

Naast dit systeem biedt SOLIDOR ook sinds kort het aluminium draagsysteem voor houten -of composieten terrasplanken aan, namelijk Deqsol. Dit met het idee om verrotting van onderliggende balken te vermijden en de levensduur van je terras te verlengen en extra stabiliteit van je terras te verzekeren. Hiervoor werd de Deqsol op de markt gebracht. Het Deqsol systeem heeft een dikte van 30 mm en een lengte van 2,3 meter.

Kortom, als je van plan bent een betegeld terras, een houten of composieten terras aan te leggen, kunnen regelbare terrasdragers de oplossing zijn. SOLIDOR biedt een breed scala aan mogelijkheden, waaronder de Comfort en Premium gamma, de Sticksol bovenplaat en het Structusol en Deqsol aluminium draagsysteem. Met deze producten geniet je van een vlot bouwproces en een mooi terras dat aan al je wensen voldoet.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.