Hoe een stabiel terras aanleggen met terrasdragers?

Gepubliceerd op 07 Oktober 2021
Terras met Structusol
Terras met Structusol
Terras met Liftsol funderingssysteem
Terras met Liftsol funderingssysteem
Hellingcorrector HA5
Hellingcorrector HA5
CPV+
CPV+

Plannen om zelf je terras aan te leggen? Sta dan zeker even stil bij de beste aanpak. Je wil immers niet dat je terras mettertijd verzakt, vervormt of bezwijkt onder het gewicht van bijvoorbeeld je jacuzzi. De oplossing: plaats je (dak)terras op duurzame terrasdragers. Zo ben je zeker van een stabiel terras met een groot draagvermogen. Ontdek welk systeem jij best kiest voor je klus.

Gebruik terrasdragers voor een stevige basis

Voor een duurzaam terras heb je een stevige basis nodig. Wat de situatie ook is, met terrasdragers bekom je snel een stabiele ondergrond. Deze kunststoffen dragers komen tussen de bodem en de tegels of planken die je gebruikt voor de afwerking van je terras. Daar verdelen ze het gewicht van de terrastegels of -planken over verschillende punten. Elke terrasdrager kan een gewicht dragen tot wel 2.400 kilo per vierkante meter! Dit gewicht is verschillend bij het gebruik van verlengstukken. Ontdek alle voordelen van regelbare terrasdragers. Er zijn terrasdragers voor elk type terras en elk type ondergrond.

Goed om te weten: ligt de ondergrond waarop je terras zal komen niet helemaal vlak, of lager dan je woning? Dan hoef je met de regelbare terrasdragers van SOLIDOR geen aarde bij te vullen. Je regelt de hoogte en de helling van de terrasdragers bij met hun hellingcorrectoren, et voilà: je terras ligt waterpas! Ontdek meer tips in deze gratis brochure.

Afbeelding 3: Hellingscorrector HA5

Ontdek de elementen van jouw systeem op maat

Een warme uitstraling met houten planken, een stoere look met betontegels, een kleurvast resultaat met composiet terrasplanken of slijtvaste keramische tegels … Welk effect je ook wil bekomen, terrasdragers vormen de uitgelezen basis voor jouw dakterras of verhoogd terras. Voor een stevig resultaat kies je het systeem dat bij jouw project past. Ontdek hieronder onze tips, of probeer de handige terrasdrager calculator. Die berekent voor jou hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je project.

Sticksol bovenplaat voor een terras met tegels

Graag een terras met betontegels, keramische tegels of natuursteen? Combineer je regelbare terrasdragers dan met Sticksol bovenplaten voor extra stevigheid. Zo bekom je een stabiel terras en leg je je tegels muurvast. Sticksol bovenplaten hebben een zelfklevende beschermlaag zodat je tegels niet gaan klapperen. Het gepatenteerde systeem vermindert het opwaaien van tegels tot en met 11 beaufort. Bovendien nemen doorgeefgeluiden met 75% af. Een geluidloze en weersbestendige oplossing dus! Bekijk het filmpje en leer hoe je een Sticksol bovenplaat aanbrengt.

CPV+ bovenplaat voor een houten terras

Liever een terras met houten planken? Dan combineer je je regelbare terrasdragers met CPV+ bovenplaten. Daarmee worden de houten draagbalken optimaal ondersteund. Je kan deze bovenplaten vastzetten aan de onderkant of aan de zijkant van de balk, wat voor jou het handigst is. In totaal zijn er vijf verschillende montagemogelijkheden. Dankzij de zelfcentrerende werking van de bovenplaat zit je houten balk steeds mooi in het midden. Bekijk het filmpje en ontdek hoe je een CPV+ bovenplaat plaatst.

Afbeelding 4: CPV+

Vergeet je accessoires niet

Om zeker te zijn dat het systeem met terrasdragers goed vast blijft zitten, gebruik je ook de juiste accessoires voor je project. Kies je voor een afwerking met tegels, dan voorzie je best muurafwerking en randafwerking. Bij het aanleggen van een terras met houten planken komen Solasticks van pas. Deze kunststoffen latjes plaats je tussen de balk en de terrasplank, voor een onzichtbare schroefbevestiging op de onderliggende balken. Een esthetische oplossing, want zo zijn er aan het terrasoppervlak geen schroeven te zien. Omdat de planken niet onmiddellijk op de balken worden bevestigd, is er een optimale ventilatie en wordt waterlast voorkomen. Ontdek hier welke accessoires jij nodig hebt voor je klus.

Structusol, een innovatief draagsysteem

Met het gepatenteerd aluminium draagsysteem Structusol van SOLIDOR bekom je een uiterst stabiele onderstructuur voor je terras. Bye bye hellingen en oneffenheden! Gebruik de verschillende verbindingsstukken voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een beter watermanagement. De stabiliteit wordt verzekerd door blindklinknagels en verbindingsstukken. Bekijk de video en leer hoe je het Structusol draagsysteem plaatst.

Afbeelding 1: Terras met Structusol

Liftsol, een gebruiksvriendelijk funderingssysteem

Een terras plaatsen op een zachte ondergrond, zonder beton te gebruiken? Dat doe je met het funderingssysteem Liftsol. Deze soort fundering biedt heel wat voordelen, zoals een snelle montage. De funderingsschroef kan je direct in de ondergrond plaatsen. Door middel van lange schroeven bekom je een stabiele basis die je combineert met regelbare bovenplaten. Het Liftsol funderingssysteem is geschikt voor houten terrassen met houten draagbalken, en voor terrassen met tegels. Je gebruikt het telkens samen met het Structusol draagsysteem. Bekijk de installatievideo.

Afbeelding 2: Terras met Liftsol funderingssysteem

Wil jij een stevig terras plaatsen met behulp van terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in deze brochure en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.