Een terras rondom je zwembad plaatsen? Ook met terrasdragers is dit mogelijk

Gepubliceerd op

Droom je ook van een mooi en gezellig terras naast je (toekomstig) zwembad? Of moet er nog een verharding rondom geplaatst worden? Stel het plezier niet te lang uit. Met regelbare terrasdragers plaats je snel en eenvoudig een terras met tegels of planken. Ontdek er gauw meer over.  

Lekker terrassen aan het zwembad

Mooi weer in het land? Dan bezorgt een zwembad in de tuin je meteen een vakantiegevoel. Een terras dat naadloos bij je zwembad aansluit heeft niet alleen een luxe-uitstraling, het voorkomt ook dat gras of vuil in je zwembad terecht komt en zorgt ervoor dat de veiligheid gegarandeerd wordt. Beton, natuurstenen, keramische tegels, houten of composieten planken, ... er is heel wat keuze voor de verharding rondom. Wat kies jij?

Terras rond het zwembad: vereisten

Anders dan bij een gewoon terras hou je bij een terras aan het zwembad ook rekening met: waterbestendigheid, veiligheid (antislip), warmteabsorptie, stootbestendigheid, onderhoud, afwatering en de uitstraling. Maar ook de  manier waarop het geplaatst wordt is belangrijk. Wist je dat (regelbare) terrasdragers ook mogelijk zijn? Combineer ze met terrastegels of -planken. Bekijk enkele projecten met terrassen op terrasdragers.

Terrastegels rondom het zwembad

Hou je van een strakke look? Dan zijn tegels rond het zwembad wat voor jou. Tegels in beton, steen of keramiek worden vaak gebruikt als verharding rondom het zwembad. Ze zijn waterbestendig, duurzaam en kunnen ze tegen een stootje. Tegels, vooral de donkere exemplaren, absorberen de temperatuur van hun omgeving. Denk hier aan als je op zoek gaat naar je verharding. Hou ook rekening met de veiligheid en kies best voor tegels met antislip.

Tegels op terrasdragers

Wil je tegels laten plaatsen voor je terras aan het zwembad, dan kun je kiezen uit het Comfort of Premium gamma terrasdragers. De Comfort terrasdragers zijn zowel als vaste dragers (vanaf 10 mm) als regelbare dragers (van 35 mm tot 1 m) te plaatsen, bovendien hebben ze verschillende onderdelen en accessoires. Hierdoor zijn ze zeer flexibel in te zetten. De Premium terrasdragers voor tegels zijn dragers met minimale afmetingen en maximale mogelijkheden (van 17 mm tot 1 m). Bovendien zijn er extra nieuwe functies zoals een automatische hellingcorrector die de installatie nog makkelijker maakt.

Wil je een nog stabielere draagstructuur dan kun je het aluminium draagsysteem Structusol toevoegen. Neem ook een kijkje bij het funderingssysteem Liftsol als je je terras met het Structusol draagsysteem op een zachte ondergrond wil plaatsen.

Plankenterras rondom het zwembad

Fan van een natuurlijke uitstraling aan je zwembad of vijver? Dan kan een plankenterras in hout of houtcomposiet de juiste sfeer creëren. Afhankelijk van je behoeftes kun je kiezen voor planken in hout of houtcomposiet. Ga je voor hout, kies dan een houtsoort die waterbestendig is en weinig onderhoud vraagt. Het is een natuurlijk duurzaam product. Hout absorbeert warmte en geeft het ook langzaam af. Liever een plankenterras dat helemaal onderhoudsvrij is? Dan is eentje in houtcomposiet de ideale match. Je terras gaat zo bovendien ook een lange tijd mee. Het heeft een houtlook maar de warmteabsorptie is wat minder dan bij een houten terras.

Terrasplanken op terrasdragers

Ook je plankenterras kun je op terrasdragers plaatsen. Ook hierin bestaan de dragers in het Comfort en het Premium gamma. Neem een kijkje in het aanbod.

Voordelen van terras op terrasdragers rondom het zwembad

Stijlvolle afwatering

Ben je niet zo’n fan een zichtbare afvoer op je terras? Dan is een tegelterras op regelbare terrasdragers ideaal. Het terras zweeft over het oppervlak waardoor de leidingen voor de afwatering eronder kunnen geplaatst worden. Bovendien heeft een terras op terrasdrager open voegen, waardoor overtollig water vlot kan wegsijpelen.

Mooi afgewerkte randen

De zichtbare randen kunnen mooi worden afgewerkt met de Inox L of de SOLIDOR randafwerking. Dit is mogelijk voor één of meerdere treden. Bij meerdere treden kies je voor Structusol gecombineerd met Inox L.

Snel geplaatst en verwijderd

Een terras met regelbare terrasdragers is vlot geplaatst, bovendien is het properder werken dan bij de plaatsing van een terras op de klassieke manier. Doordat de tegels los op de dragers geplaatst zijn kun je wanneer er iets aan je zwembad, buizen, kabels of tegels scheelt makkelijk de tegels verwijderen en de herstelling uitvoeren.

Comfort bij plaatsing

Is de ondergrond voor het terras niet helemaal vlak? Geen probleem bij terrasdragers. Je kunt de hoogte en helling van de terrasdragers regelen zodat het perfect waterpas ligt. Je kunt van 1 centimeter tot wel 1 meter hoog gaan en de hellingsgraad zelfs corrigeren. Zeer flexibel dus.

Groot draagvermogen

Regelbare terrasdragers kunnen heel wat gewicht dragen, tot wel 2400 kilo per vierkante meter. Het gewicht van je planken en tegels wordt namelijk verdeeld over de verschillende terrasdragers. Supersterk!

Bereken de nodige terrasdragers en accessoires

Wil je graag weten hoeveel (regelbare) terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je (zwembad)terras? Bereken de benodigdheden voor je project eenvoudig met de online terrasdragercalculator.

Zin in nog meer buitenleven? Creëer snel en eenvoudig verschillende zithoekjes en terrassen in je tuin, ontdek de ideale producten voor je terras. Heb je een vraag of ben je op zoek naar een SOLIDOR verdeler? Neem dan hier vrijblijvend contact op.