Duurzaam terras plaatsen? Ontdek het draagsysteem voor grote tegelformaten én een nieuw trapsysteem (kan ook dienen als randafwerking)

23/03/2022

Je terras is de plek bij uitstek om te genieten van het buitenleven. Heb je nog geen terras, of is het aan een upgrade toe? Dan leg je best meteen een duurzaam en trendy terras aan. Met grootformaat tegels bekom je vlot een luxueuze look. Ontdek de succesformule voor een stevig, waterpas tegelterras dat jaren mooi blijft. Jouw partners in crime: regelbare terrasdragers, draagsysteem Structusol en de Inox L van SOLIDOR. Trap en/of randafwerking: check!

Een robuuste ondergrond voor je terras

Een tegelterras aanleggen, hoe pak je dat aan? Je kan de terrastegels gewoon op de grond plaatsen, maar je kan ook terrasdragers gebruiken. Deze draagvoetjes in kunststof doen dienst als fundering voor het tegelbed en verdelen het gewicht van de terrastegels over verschillende punten. Op die manier kan je betegeld terras zelfs een zware jacuzzi torsen. Indrukwekkend: de regelbare terrasdragers van SOLIDOR kunnen elk een gewicht dragen tot wel 2.400 kilo/m²! Vind de ideale oplossing voor jouw terras.

Gegarandeerd een duurzaam en barstvrij terras

Maar er is meer. Terrasdragers zorgen er ook voor dat regenwater goed kan afvloeien. Het water blijft dan niet op je terras staan, maar loopt via de open voegen onder de tegels weg. Zo zal het niet aanvriezen en vermijd je barsten in de tegels. Ook is er geen risico op kalkaanslag. Daarnaast kan je de ruimte onder de tegels goed onderhouden, omdat de terrasdragers gemakkelijk te demonteren zijn. Ontdek alle voordelen van terrasdragers in deze gratis infogids.

Regelbare terrasdragers voor een waterpas resultaat

Ligt de grond lager dan je woning, of is die niet helemaal vlak? Met regelbare terrasdragers regel je de hoogte en de helling van de terrasdragers eenvoudig bij zodat je terras helemaal waterpas ligt. De regelbare terrasdragers van SOLIDOR zijn in hoogte verstelbaar van 1 cm tot 1 meter. Er zijn regelbare terrasdragers voor betontegels, keramische tegels en natuursteen, maar ook voor houten en composiet terrassen.

Bereken snel online hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus.

Innovatief draagsysteem voor je tegelterras

Fan van grootformaat tegels? Weet dan dat er een handige oplossing bestaat om je terras met grootformaat tegels aan te leggen. Met het gepatenteerd aluminium draagsysteem Structusol van SOLIDOR fiks je een uiterst stabiele onderstructuur voor je duurzame terras. Het modulaire draagsysteem met ultradunne aluminiumprofielen maakt een snelle en comfortabele plaatsing mogelijk, zonder beperkingen qua tegelformaten of legpatronen. In één moeite werk je hellingen en oneffenheden weg.

Gebruik de verschillende verbindingsstukken voor een vlotte opbouw en de handige voegstukken voor een betere afwatering. Stabiliteit is gegarandeerd dankzij de meegeleverde blindklinknagels. Het ingewerkte rubberprofiel beperkt bovendien contactgeluiden en zorgt voor extra grip.

Het draagsysteem Structusol is toepasbaar bij nieuwbouwprojecten, maar vooral ook bij renovatieprojecten waarbij elke millimeter telt. Ontdek in deze video hoe de plaatsing verloopt.

Werk vlot randen af dankzij de Inox L

Hoe werk je alle randen van je tegelterras mooi af? SOLIDOR pakt uit met een handige nieuwigheid in hun Structusol-gamma. Voorheen kon je enkel de zichtbare randen van een betegeld terras afwerken met de SOLIDOR-Randafwerking. Dit is nu ook mogelijk met de Inox L. Deze innovatie zorgt ervoor dat er geen installatiemateriaal zichtbaar is aan het terrasoppervlak. Ontdek de Inox L van SOLIDOR. Maar dit is niet de enige troef van deze innovatie.

Wist je dat je met de Inox L ook eenvoudig een trap kan monteren? Dankzij de Inox L maak je eenvoudig een trapsysteem met de regelbare terrasdragers van SOLIDOR en het Structusol-gamma. Dit L-vormige materiaal in roestvrij staal schuif je in de aluminium latten van het draagsysteem Structusol. Je bevestigt de Inox L met de meegeleverde zelfborende roestvrijstalen schroeven. Hoe het trapsysteem gebruiken bij een tegelterras? Ontdek het snel in dit filmpje

Plannen voor een tegelterras? Denk dan ook aan een stabiele ondergrond. Die bekom je met SOLIDOR-terrasdragers en het innovatieve aluminium draagsysteem Structusol. Dankzij de Inox L maak je makkelijk een trapsysteem en werk je ook de onzichtbare randen van je terras mooi af.

Wil je graag meer weten over terrasdragers? Ontdek de mogelijkheden in de infobrochures en bereken hier hoeveel terrasdragers en accessoires je nodig hebt voor je klus. Heb je nog vragen? Neem hier contact op met SOLIDOR.

In samenwerking met SOLIDOR

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.