Comfort boven alles bij hoogkwalitatieve regelbare terrasdragers

Gepubliceerd op 28 September 2020

Solidor uit Wevelgem is sinds 1978 actief in het spuitgieten van hoogkwalitatieve regelbare terrasdragers voor houten plankenvloeren, keramische- of betonnen tegels, kunststofplanken en metalen roosters. Niet alleen heeft het een groter draagvlak gecreëerd om te garanderen dat de tegels minder vlug overhellen, het biedt ook de ultieme flexibiliteit en modulariteit aan door de universele uitwisselbaarheid van al hun onderdelen. Ontdek mee de mogelijkheden.

Terrasdragers aangepast voor de zijkanten

Naast het ruime PV-gamma in de Comfortreeks, beschikt Solidor ook over een AK-gamma. Dit gamma werd op de markt gebracht als oplossing voor de ondersteuning van tegels langs de zijkanten van je terras. Graag meer weten over regelbare terrasdragers? Informeer je online of vraag je gratis infobrochure aan.

Het AK-gamma ondersteunt net als het PV-gamma betontegels, keramische tegels, natuursteen en houten planken. Deze regelbare terrasdragers horen gecombineerd te worden met een Solidor bovenplaat naar keuze. Het AK-gamma biedt de mogelijkheid om de terrasdragers zo dicht mogelijk te plaatsen tegen de muur of aan het einde van een terras zonder dat deze kunnen worden opgemerkt.

Afbeelding 1: AK gecombineerd met bovenplaat Sticksol

Nieuw: HA5, de automatische hellingcorrector

Onlangs introduceerde Solidor de automatische hellingcorrector, die te combineren is met een Solidor regelbare terrasdrager naar keuze.

Naast de HS2 werd nu ook de HA5 ontwikkeld. Die corrigeert automatisch hellingverschillen van 0 tot 5 procent. Deze automatische hellingcorrector kan worden gemonteerd op de PV en is combineerbaar met de verschillende Solidor accessoires.

Nieuw: Liftsol – Een funderingssysteem voor hout en tegels

Nog een nieuwe innovatie is de Liftsol. Dit funderingssysteem zorgt ervoor dat reguliere funderingswerken niet meer nodig zijn. De Liftsol bestaat uit een funderingsschroef en de LSR5/8. De funderingsschroef heeft een lengte van 65 cm en wordt in de grond gedraaid. Bovenop de funderingsschroef wordt de LSR5/8 aangebracht om de gewenste hoogte in te stellen. Die dan op zijn beurt kan worden gecombineerd met een bovenplaat naar keuze.

 

 

Afbeelding 2: Liftsol, bij houten terras

Deze vorm van fundering heeft heel wat voordelen zoals een snelle monteerbaarheid en milieuvriendelijkheid. Eveneens hoeft er geen beton meer gebruikt te worden om deze funderingsschroef te installeren, deze kan direct in de ondergrond worden geplaatst.

Onzichtbare bevestiging - Hout

Solidor zit niet stil, dit werd ook bevestigd met de Solastick. De Solastick is een kunststoffen latje dat bestaat uit versterkt polypropyleen en wordt geplaatst tussen de balk en de terrasplank. Dit latje zorgt voor een onzichtbare schroefbevestiging op de onderliggende balken. 

Daarnaast biedt deze uitvinding naast onzichtbaarheid nog een voordeel zoals het voorkomen van wateroverlast door optimale ventilatie omdat de planken niet onmiddellijk op de balken worden bevestigd.
 

Afbeelding 3: Solastick voor houten terrassen

Geluiddempende terrassen

Het comfortgamma bestaat niet alleen uit terrasdragers, maar ook uit een gamma van accessoires. In het accessoiresgamma beschikt Solidor over accessoires zoals beschermrubber en passtukken. De beschermrubber en de passtukken zorgen voor een geluiddempende tot schokdempende en waterresistente beschermlaag. 

 

 

Afbeelding 4: Solidor passtuk die werd gebruikt tussen de tegel en de terrasdrager.

Voor meer informatie over het gamma kun je de brochures met een overzicht van al de producten raadplegen of een kijkje nemen op de website. Heb je vragen? Neem dan contact op via het e-mailadres: info@solidor.be. Blijf ook op de hoogte van de laatste nieuwigheden via de LinkedIn-pagina van Solidor.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan