Comfort boven alles!

Gepubliceerd op 24 November 2020

SOLIDOR gelegen te Wevelgem is een Belgische innovatieve speler, die bekend staat als marktleider in de productie van solide en esthetische outdoor-oplossingen voor de installatie van terrassen op iedere ondergrond. Deze modulaire terrasdragers hebben een hoge afwerkingsgraad en zijn volledig vervaardigd uit duurzame, onderhoudsvriendelijke en ecologisch verantwoorde materialen.

STICKSOL: De zelfklevende bovenplaat

Zwevende terrassen gingen vroeger gepaard met het idee van onstabiliteit. SOLIDOR heeft hiervoor de zelfklevende bovenplaat ontwikkelt. Deze bovenplaat is geschikt voor alle tegeldragers van dit merk. De Sticksol is een bitumen kleefplaat die machinaal aan de bovenplaat wordt bevestigd en verzekert zo een uiterst solide verbinding tussen de tegeldrager en de tegel.

Deze zelfklevende bovenplaat werd getest in een windtunnel van Voxdale met windsnelheden van 10 Beaufort. De Sticksol kan volledig over de oppervlakte van het terras worden gebruikt, maar dient vooral als oplossing bij tegels die veel verloop kennen. Wanneer deze bovenplaat ook langs de buitenzijde van het terras wordt gebruikt zorgt dit voor extra stabiliteit en stevigheid van het gehele terras.

Afbeelding 1 - Sticksol: de zelfklevende bovenplaat

LIFTSOL: Funderingssysteem

De Liftsol, nieuw in het gamma, bestaat uit een funderingsschroef -en drager. Deze kan gecombineerd worden met elke SOLIDOR bovenplaat. De schroef is 65 cm lang en wordt in de ondergrond gevestigd. Hierdoor biedt dit de mogelijkheid om rechtstreeks aan uw terrasopbouw te beginnen, ook wanneer er geen betonnen vloerplaat of onderbouw aanwezig is. Daarnaast is dit funderingssysteem ook geschikt om te gebruiken bij de uitbreiding van uw terras.

De Liftsol is geschikt voor alle ondergronden, uitgezonderd zandgrond. De opbouwhoogte bedraagt minimum 15 cm en kan uitgebreid worden met verhoogstukken tot 1 m. Daarnaast kan de automatische helling corrector, HA5 van 5 procent hierop gebruikt worden.

Afbeelding 2 - Liftsol voor een houten terras

STRUCTUSOL: Modulair draagsysteem

“Een snelle, vlotte plaatsing voor een stabiel resultaat.”

Vorig jaar werd het modulair draagsysteem Structusol gelanceerd op de markt. Deze werd oorspronkelijk ontwikkeld als oplossing voor keramische tegels in uitzonderlijke formaten, maar heeft nu ook al zijn oplossing sterk bewezen voor een verhoogd installatiegemak bij grote formaten van terrastegels. Dit draagsysteem zorgt voor extra flexibiliteit inzake legpatroon en stabiliteit.

Naast tegels kan deze toepassing nu ook gebruikt worden voor hout. In vergelijking met de klassieke houten draagbalken van 40 mm dik, laat Structusol nu eenmaal toe om de opbouwhoogte van uw terras aanzienlijk te verminderen. Daarnaast zorgt de rubber die geïntegreerd is in het draagsysteem niet alleen voor een beperking van het contactgeluid, maar ook voor extra stevigheid. Tevens heeft dit systeem nog voordelen zoals extra luchtcirculatie tussen de dragers en de houten afwerking, verbetering van het waterafvoer en voorkoming van het rotten van het hout.

Dit ultradun aluminium systeem werd zelf van a tot z in België ontwikkeld en geproduceerd. Het terras zal telkens vlak blijven liggen. Ook is dit gemakkelijk toepasbaar in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten, aldus Henri Dejans, Business Developer. Dit product werd ook beloond door enkele awards die SOLIDOR het voorbije jaar kreeg. Zo wonnen ze Design X50 Desingregio Kortrijk award en de BTP award in Frankrijk.

Afbeelding 3 - Structusol bij Aertssen in Antwerpen

SOLIDOR terrasdrager calculator

Recentelijk heeft SOLIDOR ook een terrasdrager calculator ontworpen. Deze biedt de mogelijkheid om te berekenen het aantal regelbare terrasdragers en accessoires voor uw terras. Deze app is sinds kort aanwezig op de website van SOLIDOR.