Worden tegels warm in de zon?

Net als het zand op het strand, worden ook terrastegels warm in de zon. Wanneer het buiten dertig graden in de schaduw is, kan de temperatuur van tegels in de zon oplopen tot in de vijftig graden. Met blote voeten op het terras lopen is dan geen aanrader. Marshalls voerde een vergelijkende test uit tussen natuursteen, keramiek en beton. De resultaten tonen aan dat alle drie de materialen ongeveer even veel opwarmen in de zon. Een wonderoplossing bestaat dus jammer genoeg niet.

Hoe los je dit op?

Terwijl alle materialen die zand bevatten warm worden in de zon, heeft kleur wel een invloed op de temperatuur. Tegels met een lichtere kleur worden minder warm dan die met een donkere kleur, al is het verschil beperkt. Kies je toch voor donkerdere tegels, hou er dan rekening mee dat deze meer uitzetten door de warmte. De uitzettingsvoegen moeten dus breder zijn dan bij lichte tegels.

De beste oplossing is je tegels af en toe nat maken. Ook kan je een luifel of parasol installeren. In de schaduw worden tegels immers veel minder warm. Of voorzie toch een paar teenslippers aan de deur naar je terras.

 

In samenwerking met Marshalls

Meer nieuws van Marshalls

Batibouw 2018 - Hoe zelf je oprit aanleggen?

De aanleg van een oprit is een dure zaak. Door dit zelf te doen, bespaar je heel wat geld.

Batibouw 2018 - Nieuw op Batibouw: een groots tuinproject

Batibouw pakt dit jaar uit met een vernieuwde editie van de Garden Room.

Batibouw 2018 - Marshalls ontwikkelt eenvoudig te plaatsen klinkers

Tijdens Batibouw presenteert Marshalls talloze nieuwe producten.

Marshalls presenteert nieuwe producten

Marshalls nodigt u uit in zijn vernieuwde

GRATIS Nieuwsbrief